به گزارش خبرنگار پایگاه خبری یاز اکو، علیجان گورل، شاعر ترکیهای در حاشیه عصر شعرگورل در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار یاز اکو در رابطه با دلیل حضور در این کنگره گفت: عشق به شاعر ترک ایران، استاد شهریار من را به اینجا کشانده است. نقش و جایگاه استاد شهریار در شعر ترکی و ادبیات به خصوص در رابطه با شعر غدیر و امام علی علیه السلام بسیار قابل توجه است و من برای اولین بار بود که به مقبره الشعرا می آمدم و در مسیر کاملا احساساتی شده بودند چرا که استاد شهریار انسان بسیار با ارزشی است و گرچه در مقام قیاس درست نیست، اما میتوان او را از نظر مقام و جایگاه، امام شاعران ترک و مسلمان دانست.
این شاعر ادامه داد: مسئله غدیر در تمام دنیا مسئله مهمی است و اینکه تبریز برای اولین بار اقدام به برگزاری کنفرانس بین المللی شعر در این زمینه کرده است بسیار جای شکر دارد، اما جای تاسف دارد که این اتفاق تاکنون در سایر کشورهای مسلمان و ترک زبان نیفتاده است.
وی تاکید کرد: این کنگره میتواند زمینهساز شکوفایی بیشتر اشعار غدیر خم و نزدیکی شاعران ایرانی، شاعران ترک ایران، ترکیه و آذربایجان باشد تا علاوه بر نزدیکی ذهنی، شخصیت والای امام علی علیه السلام و شکوه واقعی غدیر خم و فلسفه پشت آن تشریح شود.
وی در پاسخ به این سوال که جایگاه شعر غدیر خم در ترکیه چگونه است، گفت: در ایران بعد از انقلاب به برکت آن، بیشتر در رابطه با شعر ولایت و غدیر انقلاب اسلامی پرداخته است. در ترکیه ما ۳۵ میلیون نفر علوی داریم اما متاسفانه آن چنان که باید و شاید شخصیت امام علی علیه السلام شناخته نشده است با این حال حدود ۴۰ سال است که در ترکیه اشعاری در رابطه با امام علی در قالب “دئییشمه” و موسیقی در رادیو و تلویزیون و حتی رسانه ملی ترکیه نیز پخش می شود.
شاعر اهل جمهوری آذربایجان؛
شعر غدیر در جمهوری آذربایجان کمتر مورد توجه قرار گرفته است
واصف رسولاف، شاعر و روحانی اهل جمهوری آذربایجان در این کنگره گفت: من باور دارم که شعر همیشه واسطه خوبی بین ملتها برای نزدیکی و وحدت انسانها است و به نوعی شعر زبان مشترک بین تمام مسلمانها به شمار می رود.
وی گفت: ما از طریق شعر میتوانیم هم مذهب را تبلیغ کرده و هم به جایگاه والای امام علی علیه السلام اشارتی داشته باشیم و این به نفع تمام مسلمانان جهان است.
رسولاف با اشاره به اینکه شعر غدیر در جمهوری آذربایجان کمتر مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در ایران آثار ادبی زیادی در این حوزه وجود دارد.
وی با اشاره به جایگاه والای استاد شهریار گفت: او یکی از بزرگترین شاعران ترکی است و در جمهوری آذربایجان همه با کتاب “حیدر بابا” آشنا هستند اما باید بگویم شعر علی ای همای رحمت شهریار چیز دیگریست و فضای دیگری دارد.
ولیالله کلامی زنجانی، شاعر اهل بیت نیز در این مراسم گفت: ما باید از طریق برگزاری چنین کنگرههایی بتوانم غدیر خم را آن طور که باید به جهانیان معرفی کنیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه در تمام شهرهای ایران شاعرانی از جمله استادان
از قبیل استاد طوسی، علیلو، منظمی، فانی و شبگیر وجود دارند که توانستهاند با بیان زیبای خود واقعه غدیر خم را به تصویر بکشند و جوانان باید توجه داشته باشند تا با استفاده از تجارب اساتید و پیشکسوتان بتوانند بیشتر بال و پر بگیرند.