به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، قاسم جعفروند گفت: به جهت استقبال از مراکز زنده فروشی ماهی توسط مصرف کنندگان بدلیل قیمت مناسب و کیفیت بالای ماهی در این مراکز و سود بیشتر ناشی از عرضه مستقیم برای تولید کنندگان به خاطر حذف واسطه ها و نیز جهت پیشبرد و اصلاح سیاستهای بهبود در زنجیره ارزش از مزرعه تا سفره، صدور و ساماندهی مجوزهای عرضه ماهی زنده در دستور کار مدیریت شیلات استان قرار گرفت.
وی اظهار كرد: در سال گذشته كه مزين به سال جهش توليد بود، با تسهيل جهت سرمايه گذاري و رفع برخي از موانع توليد و نيز با اصلاح و بهبود در زنجيره ارزش از مزرعه تا سفره و همراهي متوليان دولتي و خصوصي و توليد كنندگان، با وجود مشكلات فراوان، توليد آبزيان بخصوص در زمينه ماهيان سردآبي، شتابي قابل قبول داشت و در توليد قزل آلا ۲۱درصد افزايش توليد ثبت شد.
مهندس جعفروند با بيان اينكه براي تحقق توليد و پشتيباني و مانع زدايي از آن در سالجاري عوامل متعددي بايد در كنار يكديگر قرار بگيرند، گفت: پرورش دهندگان با توجه به شرايط فعلي بايد الگوهاي مديريتي و توليدي مزارع خود را تغيير دهند و در كنار آن اصلاح ساختار بازار و تهيه و بكارگيري نهاده ها انجام شود.
مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهادكشاورزي استان افزود: حفظ و افزايش توليد پايدار را در گرو همراهي و هماهنگي جمعي مي دانيم و در كنار اين امر براي تامين و توزيع نهاده ها با سياست تقويت و حمايت نقش غيردولتي در توليد و كاهش واسطه گري و رانت متمركز شده ايم و در حال حاضر براي بازاريابي محصولات توليدي بي واسطه و جهت افزايش حاشيه سود بيشتر براي توليد كنندگان برنامه ريزي كرده و در استان اجرا مي كنيم.
۷.۵ كيلوگرم، سرانه مصرف ماهي و آبزيان در استان
وی افزود: سرانه مصرف ماهي و آبزيان علیرغم تلاشهای صورت گرفته در اين استان به ۷.۵ كيلوگرم در سال ۱۳۹۹ رسيده است، این در حالیست که با میانگین 12.5 کیلوی کشوری فاصله زیادی دارد.
وی گفت: ارتقای آبزی مصرفی تنها درصورتي ممكن است كه يك الگوي مناسب براي توليد كنندگان و عرضه كنندگان محصولات آبزيان داشته باشيم و با بكار بستن آنها بتوانيم نارسائيهاي عرضه محصولات در بازار را اصلاح نماييم .
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: با توجه به اينكه عرضه و زنده فروشی ماهی مدت زيادي نيست كه ابداع شده، مشتريان زيادي داشته است، بطوريكه بارها در بعضي از مراكز عرضه زنده، حضور فراوان خريداران مشاهده مي گردد .بنابراين بنظر مي رسد اين روند در افزايش عرضه و خريد توسط مردم ادامه داشته و همچنان بر افزايش سرانه مصرف تاثيرگذار خواهد بود .
وی ادامه داد: از انجا که استخرهای پرورشی درمسافتهای کوتاه نسبت به مرکز زنده فروشی ماهی قرار دارند هزینه کمی صرف حمل ونقل شده و ماهی زنده باقیمت مناسب و با کیفیت بالا عرضه می شود. در همين راستا پروانه عرضه زنده فروشي ماهي قزل آلا در طی سالیان اخیر درسطح آذربايجان شرقي صادر شده است و در سال ۱۴۰۰ نيز براي افزايش فرهنگ آبزي پروري و آبزي مصرفي در برخی مكانهای ديگر، پروانه عرضه ماهي زنده فروشي و تفرجگاه شيلاتي صادر و راه اندازي مي شود.
جعفروند تاکید نمود: یکی از بزرگترین آسیبهای محیط کسب و کار به هم ریختگی و عدم یکپارچگی نظام مجوزدهی است که باید نظارت و در صورت وجود اشکالات احتمالی ساماندهی گردد که این امر جزو برنامه های مهم این مدیریت بوده و با مدیریتهای جهادکشاورزی شهرستانها و سایر متولیان برای نظارت و رصد و پایش مجوزها هماهنگیهای لازم انجام گرفته است.
