به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، هوشنگ خلفیزاده روز شنبه افزود: تاکنون ناحیه عمرانی اول و قسمتی از ناحیه دوم شبکه خداآفرین با احداث یک ایستگاه پمپاژ پنج مترمکعبی و انتقال آب از کانال مغان تکمیل شده و تلاش بر این است فازهای بعدی هم در زمان مقرر به اتمام برسد.
وی اضافه کرد: ناحیه عمرانی اول با ۱۳ ایسنگاه پمپاژ و وسعت پنج هزار هکتار در سال گذشته به بهرهبرداری رسید و ناحیه عمرانی دوم هم با وسعت ۱۰هزار و ۵۰۰ هکتار در سال جاری به سطح سبز ایجاده شده اضافه خواهد شد.
خلفیزاده ادامه داد: ناحیه عمرانی ۲ و بخشی از خلیللو نیز در سطح هزار و ۲۷ هکتار عملیاتی شده که سه هزار و ۳۴۹ هکتار به صورت کلاسیک ثابت، ۱۰۷ هکتار به صورت سنترپیوت و ۸۱۴ هکتار هم به صورت قطرهای آبیاری خواهد شد.
نماینده مجری طرح شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین اظهارکرد: ناحیه عمرانی سه و چهار نیز ۱۰ هزار و ۴۲۹ هکتار را شامل میشود که ۹ هزار و ۲۲۴ هکتار به صورت کلاسیک ثابت و ۹۰۷ هکتار آن به صورت سنترپیوت و ۲۹۸ هکتار آن به صورت اسپری بوم خواهد بود.
وی با بیان اینکه سیفون درهرود به عنوان شاهرگ اصلی شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین با ۷۶درصد پیشرفت در حال اجراست افزود: این سیفون با ظرفیت ۶۰ مترمکعب بر ثانیه دارای ۵ رشته لوله فولادی به قطر ۲۸۰۰میلیمتر و هر رشته بطول بیش از ۲ کیلومتر است.
خلفیزاده گفت: عملیات لولهگذاری ۲ رشته در این بخش از طرح به اتمام رسیده و در حال انجام کارهای تکمیلی است تا به محض انتقال آب از سد خداآفرین امکان عبور و انتقال آب به شبکه خداآفرین در محدوده استان اردبیل مهیا گردد و تکمیل سه رشته دیگر نیز پس از تامین لولههای باقیمانده صورت خواهد گرفت.
در فازهای بعدی نواحی سوم و چهارم خداآفرین به بهرهبرداری خواهد رسید
وی بیان کرد: در سال جاری تکمیل ناحیه عمرانی دوم و کانال اصلی شبکه در اولویت قرار گرفته و هماکنون مناقصه تکمیل کانال اصلی در حال انجام بوده و پیمانکار مربوطه هم بزودی انتخاب خواهد شد.
نماینده مجری طرح شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین گفت: با تامین اعتبار کافی و مورد نیاز عملیات اجرایی نواحی سوم و چهارم خداآفرین نیز در فازهای بعدی به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با بیان اینکه پایاب خداآفرین حدود ۳۷ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی دیم دشت مغان را در استان اردبیل آبی خواهد کرد افزود: یکهزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی واقع در شبکه آبیاری سد خداآفرین به زیر کشت رفته و تلاش بر این است با تامین منابع مالی لازم و تکمیل عملیات اجرایی سطح اراضی در حال بهرهبرداری این شبکه به ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار برسد.