به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی اتاق تبریز، رضا یوسفیان در این جلسه گفت: فرش تبریز به عنوان برند منطقه ای مطرح بوده و برای کشور اهمیت ویژه ای دارد که وظیفه ملی ما است که در حفظ این برند که بخشی از هویت ما به شمار می رود، تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه در سال جاری و سال آینده برنامه ریزی هایی برای حمایت از صنعت فرش در نظر گرفته شده، گفت: منابع خوبی در تبصره ۱۸ قانون بودجه پیش بینی شده است. وزارت صمت نیز باید بخشی از منابع تبصره ۱۸ را برای توسعه بخش فرش جذب کند.
یوسفیان ادامه داد: آذربایجان شرقی نیز با توجه به فعالیت بالا در حوزه فرش باید درصد بالایی از این منابع را جذب کند.
مدیر تحقیقات بازار و ساماندهی صندوق کارآفرینی امید کشور با بیان اینکه به تسهیلات ارائه شده تنها با دید حمایتی نگاه نکرده بلکه به وجه درمانگری آن توجه کنیم، گفت: وقتی منابع جدید تخصیص داده می شود باید ببینم پس از اختصاص این منابع، چه امکانات و قابلیت های جدیدی به حوزه مربوطه اضافه می شود.
لزوم برگزاری رویدادهای کارآفرینی در حوزه فرش
وی بر لزوم برگزاری جشنواره ها و رویدادهای کارآفرینی در حوزه فرش در استان تاکید کرد و گفت: ما نیز در برگزاری این نوع رویدادها، یاری گر تشکل های مربوطه خواهیم بود.
غلامعلی راستی، سرپرست سازمان صمت استان نیز در این جلسه با بیان اینکه ۳۵ درصد تولید و صادرات فرش کشور بر عهده آذربایجان شرقی است، گفت: هر چند وجود یکسری محدودیت ها، صادرات فرش را با مشکلاتی مواجه کرده است.
وی، تامین مالی را از مهم ترین مشکلات واحدهای تولیدی دانسته و گفت: انتظار داریم سازمان توسعه تجارت کارهای جدی در این راستا انجام دهد.
احد هریسچیان، نایب رییس اتحادیه صادر کنندگان فرش تبریز نیز در این جلسه با اشاره به مشکلات صادرات فرش تبریز و افزایش این مشکلات در طول سال های اخیر گفت: باید بدانیم از چه مسیری شروع کنیم و فرش های ما به چه صورتی تولید گردد که راه برای صادرات باز شود.
وی با بیان اینکه مصرف داخلی فرش نیز به خاطر توان پایین مالی کمتر شده است، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، اقتصاد صنعت فرش نیز فلج شده که امیدواریم این وام ها بتواند موثر واقع شود.
همچنین در این جلسه، جمعی از نمایندگان اتحادیه و تشکل های مختلف حوزه فرش به بیان دیدگاه های خود در این حوزه پرداختند.