به گزاشر پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، منصور طالبپور روز شنبه بیان اینکه این تسهیلات علاوه بر تنفس، دارای زمان بازپرداخت طولانی مدت است، افزود: شهرداریها در همه زمینهها و با توجه به ظرفیتهای شهری، امکان سرمایهگذاری و دریافت تسهیلات را دارا هستند.
به گفته وی طرحهای توجیهی شهرداریها برای بهره مندی از این تسهیلات کمبهره باید بازگشت سرمایه و کسب درآمد از سوی این نهادها را نشان دهد.
وی در مورد سقف این تسهیلات اعطایی نیز بیان کرد: شهرداریها به میزان نصف تفریغ بودجه میتوانند از این تسهیلات بهره بگیرند و برای خود درآمد پایدار ایجاد کنند.
«طالبپور» در پاسخ به این سئوال که تاکنون چه تعداد از شهرداریهای استان از این تسهیلات بهرهمند شده، بیان کرد: تسهیلات سه شهرداری در سطح استان از این محل، شامل میانه، تیکمهداش و ورزقان در مرحله پرداخت یا پرداخت مرحله نخست قرار دارد.
به گفته مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجانشرقی، تولید قطعات بتنی و سایر طرحهای سرمایهگذاری دارای توجیه اقتصادی از جمله زمینههای اعطای این تسهیلات است و شهرداریها برای دریافت آن باید از طریق این ادارهکل اقدام کنند.
برنامهریزی برای دستیابی به درآمد و توسعه پایدار شهری از دغدغههای اصلی مدیران شهرداری های آذربایجان شرقی به شمار میرود؛ به طوری که این درآمدها باید علاوه بر داشتن قابلیت اتکاء و استمرارپذیری، تهدیدی برای توسعه شهری نباشد.
نکته قابل تامل اینکه منابع مالی شهرداریها به طرق مختلف قابل حصول است اما همه آنها از خصوصیات درآمدهای پایدار برخوردار نیست و با توجه به رکود شدید مسکن در کشور طی سالهای اخیر و مشکلات عدیده شهرداریها به دلیل کاهش محسوس درآمدها، دستیابی به روشهای جدید تامین منابع درآمدی پایدار و بدون تبعات ناگوار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نقش بسیار موثری در رضایت جامعه شهری و در نهایت مدیریت مطلوب شهرها خواهد داشت.
اکنون ۷۰ شهر در آذربایجانشرقی وجود دارد و بسیاری از شهرداریها در این شهرها با مشکلات عدیده مالی مواجه است اما سه شهرداری از میان آنها نسبت به دریافت تسهیلات سرمایهگذاری از وزارت کشور اقدام کرده اند.