• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024
8

بعد از سال‌ها پیگیری هنوز موفق به احداث موزه چاپ در تبریز نشده‌ایم

  • کد خبر : 40491
  • 11 آذر 1400 - 16:03
بعد از سال‌ها پیگیری هنوز موفق به احداث موزه چاپ در تبریز نشده‌ایم
یاز اکو- برگزیدگان پانزدهمین جشنواره صنعت چاپ آذربایجان‌شرقی معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری یاز اکو، پانزدهمین جشنواره صنعت چاپ آذربایجان‌شرقی با معرفی برگزیدگان به‌کار خود پایان داد.

 

سید قاسم ناظمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی در این مراسم با تاکید بر این‌که استان آذربایجان‌شرقی اولین استان پیشرو در حوزه صنعت چاپ کشور محسوب می‌شود، گفت: متاسفانه سایر نهادهای مسئول و حتی در خود اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نتوانسته‌ایم این جایگاه را به خوبی درک و حفظ کنیم به طوری که بعد از سال‌ها پیگیری هنوز موفق به احداث موزه چاپ در تبریز نشده‌ایم، با این حال شاهد بازگشایی اولین موزه چاپ در همدان هستیم.

 ناظمی گفت: افتخار می‌کنیم در شهری هستیم که دارای سبقه درخشانی در بسیاری از حوزه‌ها به‌خصوص در حوزه صنعت و هنر چاپ است .

 وی با اذعان بر اینکه فعالان حوزه چاپ، خدمات ویژه‌ای در خصوص فرهنگ و هنر به این استان ارائه کرده‌اند، افزود: صنعت چاپ به عنوان صنعت مادر در حوزه فرهنگ و هنر محسوب می‌شود و بسیاری از خروجی‌های فرهنگ و هنر مدیون و وامدار بزرگانی است که در این صنعت مشغول ارائه خدمات هستند.

  وی با بیان اینکه اگر حوزه صنعت ما به‌روز و کارآمد نباشد، سایر حوزه‌های مرتبط با آن از جمله چاپ کتاب، تبلیغات، مطبوعات و به‌خصوص بسته‌بندی دچار مشکل می‌شود ادامه داد: اولین مواجهه ما با محصولات داخلی و خارجی به بسته‌بندی آنها مربوط می‌شود؛ چه بسا محصولات بی‌کیفیتی که در بسته‌بندی خوب عرضه شده‌اند و دل و چشم مشتری را برده‌اند و برعکس. 

ناظمی تاکید کرد: ما به عنوان نهاد متولی حوزه فرهنگ باید در کنار سایر مجموعه‌ها برای ارتقای این هنر و صنعت تلاش کنیم و اجازه ندهیم پیش‌قراولی و پیش‌رانی صنعت چاپ که به تبریز و آذربایجان متعلق است از شهر ما خارج شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به شش هزار نفر در سطح استان در زمینه چاپ فعالیت دارند، ادامه داد: این میزان رقم درشتی است و ما مدیران اقتصادی و مدیران حوزه هنر با درک این مطلب که شش هزار خانوار به صورت مستقیم از این صنعت و هنر نان سر سفره‌های خود می‌برند و تعداد زیادی نیز به صورت غیر مستقیم از قِبل این حوزه کسب درآمد می‌کنند، باید موانع را رفع کنیم.

  ناظمی با بیان اینکه استان ما در حوزه صنایع غذایی از وضعیت مطلوبی برخوردار است،  ادامه داد: نباید این مسئله را فراموش کنیم که بسته‌بندی ویترین صنایع غذایی است و اگر در این زمینه فعالیت مناسبی صورت نگیرد قطعاً دریافت خدمات بسته‌بندی به سمت سایر استان‌ها کشیده می‌شود. 

 

نماینده اتحادیه چاپخانه‌داران آذربایجان‌شرقی: 

سهم فرهنگی صنعت چاپ کاهش چشمگیر دارد

 

مسعود بحریه، نماینده اتحادیه چاپخانه‌داران آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: سهم نقش فرهنگی صنعت چاپ در زمینه نشر کتاب، فرم‌های اداری، کاتالوگ و بروشور به مقتضای گسترش اینترنت و ارتباطات شبکه‌ای، شبکه‌های اجتماعی و گوشی‌های هوشمند کاهش چشمگیری داشته است.

 

بحریه ادامه داد: با این حال نقش صنعت چاپ در زمینه پوشش و بسته‌بندی محصولات تولیدی با توجه به تنوع آن هر روز بیشتر می‌شود، لذا فعالیت چاپخانه‌هایی که عموما کارهای فرهنگی انجام می‌دهند، در این برهه به‌خصوص تحت تاثیر تحریم‌ها و ویروس کرونا دچار رکود و تهدید تعطیلی شده است، ولی واحدهایی که در حوزه چاپ پوشش، لیبل و بسته‌بندی فعالیت و سرمایه‌گذاری کرده‌اند، شرایط مساعدتری دارند.

 

وی گفت: اتحادیه چایخانه‌داران و صنوف تابعه تبریز دارای ۱۷۵ واحد چاپخانه افست وطیو و فلکسو، ۳۰۰ واحد تکثیر و خدمات کامپیوتری، ۲۰ واحد صحافی، ۶۵ واحد جعبه‌سازی، ۱۷ واحد لیتوگرافی، ۳۰ واحد مهر و گراور و کلیشه‌سازی و ۸۰ واحد صنوف همگن (شامل کارتن‌سازی، طلاکوبی و خدمات پس از چاپ ) پروانه‌دار است.

 

بحریه با بیان اینکه صنعت چاپ با افت‌و خیزهای فراوانی توام بوده است، ادامه داد: در سال‌های اخیر با همت تلاشگران این عرصه شاهد جهشی قابل تحسین در توسعه و به‌روز رسانی در ارائه خدمات چاپ و بسته بندی در تولیدات استان هستیم.

 

وی تاکید کرد: صنعت چاپ و بسته‌بندی با توجه به ارزش افزوده بالایی که به هر محصول تولیدی می‌دهد از یکسو و به علت داشتن منابع نفتی و پالایش آن و تولید متریال‌های چاپ‌پذیر که حجم بالایی از محصولات بسته‌بندی را شامل می‌شود، از سوی دیگر می‌تواند در زمینه صادرات غیر نفتی چه به‌صورت محصولات چاپی و چه به شکل محصول نهایی نقش بسزایی در شکوفایی اقتصاد کشور داشته باشد.

 

بحریه اضافه کرد: با این حال از آنجا که ماشین‌آلات و فناوری‌های روز این صنعت از لحاظ سخت‌افزاری و نرم‌افزاری دست کشورهای پیشرفته جهان است و به خاطر تحریم‌ها و افزایش نرخ ارز و مشکلات مبادلات تجاری، ما برای به‌روزرسانی ناوگان صنعت چاپ نیازمند تعامل و همکاری با کشورهای توسعه یافته هستیم و امیدواریم مسئولین کشور با درایت و رعایت منافع ملی کشور و ارتباطات مناسب را فراهم آورند.

 

 

در پایان این مراسم از نفرات برگزیده پانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاب آذربایجان‌شرقی تجلیل شد.

 

اسامی برگزیدگان پانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاب آذربایجان‌شرقی بدین شرح است: پرویز علمیه ( پیشکسوت نمونه)، مسعود نیکخواه ( پیشکسوت نمونه)، میر هاشم هاشمی صبح‌خیز ( همکار نمونه)، محمد اکبرزاده چینی ( کارآفرین و صادرکننده نمونه)،   مجید ایمانی ( تولید کننده و کار آفرین)، حسن ممی زاده ( مبتکر و پژوهشگر نمونه)، حسن صادقی انور ( صحاف نمونه)، صمد لطفی ( برگزیده رسته چاپ دیجیتال)، محمدعلی خدایار (همکار پیشکوت تعاونی) و تجلیل ویژه از خانواده مرحوم صمد آئینه چی ( مدیر اسبق چاپ سعدی تبریز ).

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=40491

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});