به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از اقتصادآنلاین، سازمان برنامه و بودجه کل کشور، در آبان ماه امسال، صورتهای مالی حسابرسی شده ۲۸۱ شرکت از مجموع ۳۸۰ شرکت را به مجلس ارائه کرد. بنابراین ۹۹ شرکت دولتی صورتهای مالی خود را ارائه نکردهاند.
از این تعداد، امکان دسترسی به صورتهای مالی ۱۷ شرکت به دلیل محرمانه بودن اطلاعات (۱۶ شرکت دفاعی و امنیتی و شرکت مادرتخصصی تولید مواد اولیه و سوخت هستهای ایران که در سه سال اجرای قانون صورتهای مالی خود را به همین دلیل ارائه نکرده اند) و ۸۲ شرکت دیگر به دلیل آماده نبودن صورتهای مالی (۳۱ شرکت آب و فاضلاب روستایی استانی که به دلیل انتقال وظایف و مأموریتهای آن به شرکتهای آب و فاضلاب استانی مجامع عمومی آنها برگزار نشد، ۱۴ شرکت غله و خدمات بازرگانی، ۲ چهار شرکت در حال تصفیه ۱ و ۳۳ شرکت دیگر نظیر ملی نفت ایران، ملی گاز ایران، ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی، پالایش نفت آبادان، ملی صنایع پتروشیمی، سهامی نفت ایران ـ نیکو، مجتمع گاز پارس جنوبی، بانک سپه، صدا و سیما، سازمان هدفمندی یارانه ها، مادرتخصصی سرمایه گذاریهای خارجی ایران و…) میسر نبوده است.
در بررسی مرکز پژوهشهای مجلس درخصوص اطلاعات مربوط به صورتهای مالی، با استفاده از دو گزارش بررسی نظرات حسابرسان در مورد صورتهای مالی سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ شرکتهای دولتی و بررسی اطلاعات سال ۱۳۹۹ (دریافت شده در ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۰ ) که صورتهای مالی حدود ۱۲۰ شرکت منتخب را مورد ارزیابی قرار میدهد، مشخص میشود برخی از شرکتها نظیر سهامی نفت ایران ـ نیکو، سازمان هدفمندی یارانهها و صدا و سیما در هیچیک از سه سال اجرای قانون، صورتهای مالی خود را ارائه نکردهاند و دلیلی برای عدم ارائه صورتهای مالی شرکتهای مذکور در گزارشهای ارزیابی نیز ذکر نشده است.
صورتهای مالی شرکت هایی نظیر ملی نفت ایران و سهامی پترو ایران نیز در سالهای اجرای قانون فاقد اظهارنظر حسابرس بوده است. صورتهای مالی شرکتهای ملی گاز ایران، ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی و مجتمع گاز پارس جنوبی نیز در دو سال اخیر، اظهارنظر حسابرسی نداشتهاند.
شایان ذکر است که عدم ارائه صورتهای مالی حسابرسی شده یا اظهارنظر حسابرس شرکت هایی نظیر ملی نفت ایران، ملی گاز ایران و پالایش و پخش فراوردههای نفتی در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به دلیل عدم برگزاری مجمع یا عدم خاتمه فرآیند حسابرسی آنها بوده است.