دبیر میز روسیه اتاق بازرگانی تبریز در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری یازاکو گفت: مشکلات بوجود آمده در خصوص برگشت محصولات کشاورزی از مقاصد صادراتی که سهم مهمی در صادرات غیرنفتی کشور ایفا می کنند باعث تاسف است و بی شک علاوه بر تاثیر کوتاه مدت، آسیب های بلندمدتی را نیز متوجه جایگاه صادرات کشور و اعتماد به محصولات ایرانی خواهد کرد.
وی گفت: در سال ۱۳۹۹، ۵ میلیون دلار صادرات فلفل داشتیم حال آن که در ۸ ماهه ۱۴۰۰ تا به امروز تنها موفق به صادرات ۱ الی ۲ میلیون دلار فلفل شده اند و با یک محاسبه سر انگشتی حدودا ۳ میلیون دلار خسارت متوجه صادرکنندگان شده است.
وی افزود: کاهش ورود ارز به کشور از دیگر ابعاد جدی این رویداد در حوزه صادرات است.
حسینی وضعیت بوجود آمده و تکرار چند باره آن در مورد چندین محصول کشاورزی را ناشی از بی توجهی و عدم آشنایی به مسائل تجارت خارجی در بخش دولتی و خصوصی دانست.
وی گفت: حوزه تولید با هدف گذاری صادراتی نیازمند کار کارشناسی و برنامه ریزی بلند مدت است.
میریوسف حسینی ادامه داد: واقعیت این است که باید بدانیم یک سری از مسئولان متاسفانه این کاره نیستند ولی به هر شکل و تحت هر شرایطی صاحب سمتی شده اند و اصلاً نمیخواهند از این سمت با وجود عدم توانمندی در مدیریت درست، کناره گیری و صرف نظر کنند.
وی افزود: بخش خصوصی هم شرایط مشابهی دارد؛ عده ای تنها با شنیدن اینکه صادرات کنی دلار بدست می آوری وارد گود شده اند در صورتی که بدون آموزش درست و آگاهی نمی توان گام های موثر و محکمی در این حوزه برداشت.
وی تصریح کرد: برای صادرات باید اشراف کامل به بازار هدف، نیازها و حساسیت هایش داشت.
وی با انتقاد از رویکرد جهاد کشاورزی در بحث مدیریت استفاده سموم گفت: من دو سال پیش به یکی از مسئولان ارشد جهاد عرض کردم که اگر وضعیت استفاده از سموم به همین روال ادامه یابد یک روزی این محصولات برگشت داده می شود، ولی متاسفانه ترتیب اثر ندادند و هیچ اقدام پیشگیرانه انجام نشد. امروز شاهد آن هستیم که چه بلا و ضرری متوجه و دامن گیر اقتصاد کشور، تجار و حتی تولیدکننده شد.
وی تاکید کرد: فرقی ندارد همه در شرایط موجود پیش آمده متضرر شده اند. معتقدم این منافع و پول ملی محسوب می شود.
وی گفت: دقت و حساسیت در نحوه تولید یک ضرورت اجتناب ناپذیر در صادرات موفق و پیروزی در جنگ اقتصادی موجود است.