یاز اکو؛ پریسا رضاپور – رییس کانون وکلای آذربایجانشرقی گفت: قوهی مقننه محل چکنویس و پاکنویس نیست.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری یاز اکو، حسن پاشازاده در نشست خبری با رسانهها به مناسبت هفته وکیل مدافع گفت: کانون وکلای دادگستری به صورت مدون از اسفندماه سال ۱۳۳۱ بر اساس لایحه دکتر مصدق تصویب و از این تاریخ بر اساس شرایط حاکمه و دیدگاه دکتر مصدق که یکی از حقوقدانان ممتاز ایرانی بود این کانون تاسیس شد.
پاشازاده با بیان اینکه اوایل در کشور ما فارغالتحصیل حقوق کم بود، افزود: در سال۱۳۷۶ ، قانون کیفیت اخذ پرونده وکالت تصویب شد، در این قانون تصویب شدکه آزمون گرفته شود و براساس نتایج آن، پروندهی وکالت صادر شود.
وی گفت: هر کارآموزی که وارد کانون میشود ۱۸ ماه زیر نظر وکیل، دورهی کارآموزی طی میکند و هیچ نهادی نمیتواند ادعا کند کانون وکلا، بیضابطه مجوز صادر کرد.
رییس کانون وکلا در خصوص برگزاری آزمون وکالت تشریح کرد: در کانون سالهاست سالمترین امتحانات برگزار میشود و ۳۰ درصد استخدامیها ایثارگر هستند.
کیفیت آموزش رشتهی حقوق افت کرده است
وی گفت: نظام تربیت و آموزش رشتهی حقوق تابع هیچ نظم و حقوقی نیست و کیفیت افت کرده است.
پاشازاده گفت: برای هر لیسانس اگر بخواهیم پروانه صادر کنیم دود این به چشم مردم و و دستگاه قضایی خواهد رفت.
وی با اشاره به بودجهی کانون وکلا تصریح کرد: به هیچ عنوان این کانون وابسته به دولتهای قبلی و جمهوری اسلامی ایران نیست و کاملا خصوصی است و تمامی هزینهها از جیب وکلا خرج میشود.
کمترین تخلفات و نارضایتی در کانون وکلای آذربایجانشرقی است
رییس کانون وکلای آذربایجانشرقی با بیان اینکه کمترین تخلفات و نارضایتی درکانون اذربایجان است، خاطرنشان کرد: در بین ۲۶ کانون در کشور کانون آذربایجانشرقی، رتبهی دوم را کسب کرده است.
وی گفت: دنیا به وکیل خانوادگی تاکید دارد و ما آرزو داریم هر خانوادهی ایرانی یک وکیل داشته باشد. تمامی زوجینی که ازدواج میکنند در زمان ازدواج باید مشاورهی حقوقی کنند زیرا مهمترین و بزرگترین تصمیم زندگی هر فردی است و مهریه ضامن خوشبختی نیست.
پاشازاده با تاکید بر اینکه اگر به وکیل بهموقع مراجعه کنیم نیازی به دادگستری و … نخواهیم داشت، یادآور شد: سامانهی آنلاین مشاوره ۲۴ ساعته با وکلا راهاندازی شده است و روزانه۵۰ نفر مراجعهی حضوری به کانون داریم.
وی تشریح کرد: یکی از چالشهای اساسی این است که قوه قضائیه قصد دارد استقلال کانون وکلا را صلب کند. در حد نظارت کانون مشکلی ندارد ولی اجازه دخالت نمیدهیم .
وی با بیان اینکه ۲۴۰۰ وکیل دارای پرونده در استان وجود دارد، به آمار طلاق اشاره کرد و گفت: ۴۰ درصد ازدواجها منجر به طلاق میشوند و ترویج ازدواج سفید نیز جای ازدواج دائمی را در جامعه بهتدریج میگیرد.
پاشازاده گفت: مدیریت کانون وکلا باید به صورت علمی جلو برود و کانون باید با قلم و اثرهایش خود را نشان بدهد.
وی بیان کرد:۱۸۰ نفر وکیل پایه یک دادگستری از فرط نیاز مالی قادر به تمدید پروانه نیستند.
در استان کمبود وکیل نداریم
وی تصریح کرد: در استان کمبود وکیل نداریم، به جای فارغ التحصیل بیکار، وکیل بیکار تحویل جامعه ندهیم.
وی در خصوص تبلیغات خیابانی وکلا گفت: آنها به هیچ عنوان وکیل نیستند و کانون وکلا شناسایی و رسیدگی میکنند.
پاشازاده همچنین در خصوص تعیین تکلیف پذیرفتهشدگان وکالت کانون وکلای آذربایجانشرقی نیز گفت: ظرفیت قانونی پذیرفتهشدگان سال ۱۳۹۹ تصمیمگیری شد و ظرفیت پذیرفتهشدگان از ۱۰۰ نفر به ۱۳۰ نفر و برای سال تحصیلی ۱۴۰۰ به ۱۵۰ نفر افزایش یافت.
وی افزود: دلیل افزایش این تعداد نفرات به دلیل بالا بودن سطح علمی شرکتکنندگان است.
وی در پایان خاطرنشان شد: شماره آنلاین ۳۵۵۴۲۳۱۳ مشاوره رایگان با وکلای کانون وکلای آذربایجان شرقی است و به صورت ۲۴ ساعته آمادهی ارائه خدمات به شهروندان است.