• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Thursday - 20 November - 2025
15

منابع تجاری چینی: ایران نفت کمتری به ما می فروشد

  • کد خبر : 53066
  • 10 اسفند 1400 - 17:00
منابع تجاری چینی: ایران نفت کمتری به ما می فروشد
یاز اکو - منابع تجاری چینی که با محموله‌های نفت ایران سروکار دارند می گویند که اخیرا و پس از افزایش قیمت نفت در پی بحران اوکراین و ترسیم چشم انداز احیا برجام و لغو تحریم های نفتی ایران، شرکت ملی نفت ایران محموله‌های کمتری را روانه بازار چین می کند، زیرا به نظر می‌رسد در آستانه لغو احتمالی تحریم‌ها، ایران ذخیره نفت انباشته خود را برای فروش مستقیم به بازار با قیمت بالاتر و شرایط بهتر حفظ می کند.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از وب سایت موسسه” اس اند پی گلوبال”، در این باره یک تحلیلگر مستقر در پکن گفت: “ایران در حال بازگشت به بازار نفت است و خریداران مشتاقانه منتظر آن هستند تا پس از لغو تحریم های نفتی، کاهش احتمالی صادرات نفت روسیه را با نفت ایران جبران کنند.”

اگرتوافق هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی تا پایان ماه فوریه حاصل شود، این امر می تواند تا ماه مه سال جاری (اردیبهشت 1401) به رفع و لغو تمامی محدودیت‌های صادرات نفت ایران منجر شود.

بر اساس تخمین ماه فوریه موسسه “اس اند پی گلوبال”، لغو تحریم های ایران می تواند به افزایش ظرفیت صادرات 750 هزار بشکه ای نفت خام ایران تا 3 ماه پس از لغو تحریم ها بینجامد. علاوه بر آن به محض لغو تحریم ها ایران قادر است روزانه 300 هزار بشکه نفت بیشتر به بازار عرضه کند. در ماه اوت امسال (مرداد 1401) ایران می تواند به ظرفیت صادرات روزانه 1 میلیون و 750 هزار بشکه در روز برسد.

در حال حاضر عمده خریدار نفت ایران چین است که بشکه های نفتی ایران را از مبداهای دیگر مانند مالزی یا عمان وارد می کند. چینی ها در سال 2021، واردات نفت خام از ایران را افزایش داده اند.

پالایشگاه‌های مستقل چینی در استان “شاندونگ” در شرق چین که بیمی از تحریم های آمریکا ندارند تقریبا در سال 2021 روزانه به طور میانگین 458 هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده اند.

یک تاجر چینی مستقر در شهر “چینگدائو” در استان شاندونگ، با تایید کاهش صادرات نفت ایران به چین در ماه فوریه (بهمن و اسفند 1400) گفت که شرکت او تنها 100 هزار تن نفت خام ایران را در ماه فوریه امسال تحویل گرفته است، در حالی که در ماه های گذشته حدود 300 هزار تن نفت ایران را دریافت می کرد.

در همین حال، منابع چینی بازار گفتند، در کنار کاهش فروش نفت ایران، ایران اخیرا شروط سخت گیرانه تری نسبت به ترخیص محموله های نفتی برای خریداران چینی وضع کرده، از جمله اینکه خریداران چینی تنها با پرداخت کامل پول نفت خریداری شده، قادرند محموله نفتی ایران دریافت کنند.

به گفته منابع پالایشگاهی چین، قیمت محموله‌های ایرانی با تخفیف حدود 5 دلار در هر بشکه در برابر معاملات آتی نفت برنت برای چند هفته کم و بیش ثابت بوده است. این میزان حدود 400 یوان در هر تن (8.65 دلار در هر بشکه) کمتر از قیمت سایر نفت های مشابه است و به همین خاطر خرید محموله های نفتی ایران برای پالایشگاه های مستقل چینی جذاب است.

 

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=53066

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.