به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از یورونیوز، سردار بردیمحمداف، فرزند رهبر این کشور آسیای مرکزی پس از تاخیری غیرمعمول که در روند شمارش آرا انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفت از سوی مقامات دولتی به عنوان فرد پیروز انتخابات معرفی شد.
وی از پیش یکی از گزینههای اصلی جانشینی قربانقلی بردیمحمداف، رئیس جمهوری ترکمنستان، کشوری سرشار از منابع گازی در آسیای مرکزی محسوب میشد.
کمیسیون مرکزی انتخابات در ترکمنستان سرانجام پس از پایان پذیرفتن روند شمارش برگههای رای، سردار بردیمحمداف را به جهت کسب ۷۲.۹۷ درصد آرا پیروز انتخابات معرفی کرد.
نزدیکترین رقیب او در بین یک گروه ۹ نفره از نامزدهای ریاست جمهوری، یک مسئول آموزش عالی و دانشگاهی در ترکمنستان بود که تنها موفق به کسب ۱۱ درصد آرا شد.
مقامات دولتی روز یکشنبه، یک روز پس از برپایی انتخابات در اظهارنظری غیرمعمول گفته بودند که به زمان بیشتری برای شمارش آرا نیاز دارند؛ مسئلهای که انتظار برای مشخص شدن فرد برنده را طولانیتر کرد.
رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات با اعلام این تاخیر به خبرنگاران گفته بود که کلیه آرا، از جمله آرای افرادی که در خارج از کشور زندگی می کنند همچنان در حال شمارش است و نتایج اولیه احتمالاً دوشنبه گزارش خواهد شد.
ترکمنستان معمولاً نتایج اولیه انتخابات را یک روز بعد از برپایی آن اعلام می کند، درست مانند انتخابات سال ۲۰۱۷ که قربانقلی بردیمحمداف طی آن با کسب بیش از ۹۷ درصد آرا بار دیگر به ریاست جمهوری ترکنستان برگزیده شد.
رهبر ۶۴ ساله ترکمنستان ماه گذشته میلادی با اعلام اینکه کشور باید توسط جوانها اداره شود از برپایی انتخابات ریاست جمهوری در ماه دسامبر خبر داده بود.
وی نخستین بار سال ۲۰۰۶ پس از درگذشت صفر مراد نیازوف، رئیس جمهوری اسبق ترکمنستان به عنوان کفیل ریاست جمهوری زمام امور کشورش را در دست گرفت.
قربانقلی بردیمحمداف در طول سالها ریاست بر کشورش تلاش کرد یک کیش شخصیتی تحت عنوان «آرکاداگ» یا خیرخواه برای خود شکل دهد و با به نمایش گذاشتن آمادگی جسمانی و انجام حرکاتی چون رانندگی اتوموبیلهای اسپورت، تیراندازی و بالابردن میله وزنه برداری از جنس طلا نزد مردم کشورش خودنمایی کند.
وی اما از دید کارشناسان و تحلیلگران در مدت کوتاهی پس از به قدرت رسیدن یک نظام دیکتاتوری بنا نهاد و کشورش را از لحاظ شاخصههای آزادی و تنوع مطبوعات به سراشیبی هدایت کرد.
سردار بردیمحمداف، فرزند وی که اکنون به عنوان رئیس جمهوری بعدی ترکمنستان برگزیده شده پیشتر با برعهده گرفتن سمتهایی چون معاون نخست وزیر، عضو شورای امنیت ملی و حسابرس کل کشور در دولت تجربه اندوزی کرده بود.