• امروز : جمعه - ۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 26 April - 2024
4
فرشکاران اعلام کرد:

سهم بخشهای مختلف آذربایجان‌شرقی در تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد

  • کد خبر : 58530
  • 28 فروردین 1401 - 8:30
سهم بخشهای مختلف آذربایجان‌شرقی در تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد
یاز اکو - رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی به تشریح سهم بخش‌های مختلف در تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد استان از محل بهره وری و ارتقاء سرمایه‌گذاری پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی، محمد فرشکاران در اولین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان در سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: مهمترین محورهای تحقق رشد اقتصادی از محل بهره وری عبارتند از ارتقاء بهره وری، توسعه صادرات و تکمیل زنجیره تولید و شناسایی گلوگاه‌های رشد.

وی افزود: منابع تحقق رشد اقتصادی از محل افزایش سرمایه‌گذاری نیز شامل مشارکت عمومی‏-خصوصی، مولدسازی و فروش اموال و دارایی‌های مازاد یا بلااستفاده دولت، تشکیل صندوق‌های سرمایه‌گذاری، جذب سرمایه‌‌های خارجی، فاینانس داخلی و خارجی، منابع بانک‌ها و نهادهای مالی، منابع داخلی شرکت‌های دولتی و منابع حاصل از مازاد درآمدهای مالیاتی وصول شده استانی و جذب منابع محلی می‌شود.

کاهش جمعیت آذربایجان شرقی طی ۲۰ سال گذشته 

فرشکاران ابراز داشت: سهم جمعیتی استان در طی ۲۰ سال گذشته از ۵٫۵۵ درصد به ۴٫۸۹ درصد کاهش یافته که دلیل آن مهاجرت و کاهش زادولد است.

وی با بیان اینکه درآمد متوسط در استان آذربایجان‌شرقی ۶۸ درصد کشور است، افزود: نسبت بهره وری نیروی کار استان در سال ۱۳۹۹، در بخش کشاورزی ۶۲ درصد متوسط کشور، صنعت ۵۳ درصد، خدمات ۷۶ درصد و در مجموع بهره وری نیروی کار در استان ۶۳ درصد متوسط کشور بوده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی، میزان بهره وری کشور و استان در سال ۹۷ را به ترتیب ارقام ۱٫۴۳ و ۰٫۸۶ درصد و نسبت بهره وری استان به کشور را در همان سال ۵۹٫۶۹ درصد اعلام کرد.

این مسوول مدعی شد: در سال ۱۴۰۱ سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی در اقتصاد استان ۷٫۹۲ درصد، صنعت ۲۸٫۴۴ درصد، معدن ۲٫۵ درصد، آب و برق و گاز ۳٫۹۰، ساختمان ۴٫۶۴، حمل و نقل ۵٫۷۸، ارتباطات ۱٫۰۳، مستغلات ۱۳٫۰۴ و سایر خدمات ۲۹٫۷۶ درصد خواهد بود.

فرشکاران اضافه کرد: همچنین در سال جاری سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی استان از کشور ۳٫۷ درصد، معدن ۵٫۹۵، صنعت ۷٫۲۱، آب و برق و گاز ۱٫۴۱، ساختمان ۳٫۵۳، حمل و نقل ۳٫۰۲، ارتباطات ۱٫۰۴، مستغلات ۳٫۲۴ و سایر خدمات ۳٫۵۶ درصد پیش بینی می‌شود.

منابع مورد نیاز برای تحقق رشد اقتصادی استان

وی به تشریح سناریوها و منابع لازم برای تحقق رشد اقتصادی استان پرداخت و اتخاذ سیاست‌های مناسب اقتصادی در عرصه‌های سرمایه‌گذاری، تولید، مالی، پولی و تجاری، اصلاح و ارتقاء شاخص‌های فضای کسب و کار و ایجاد امید و افق روشن و با ثبات برای فعالان اقتصادی برای استفاده از ظرفیت‌های خالی و ارتقای بهره‌وری را از جمله الزامات نهادی، اجرایی و سیاستی استان در جهت تحقق رشد اقتصادی استان برشمرد.

این مسوول بر لزوم علم باوری در نظام تصمیم‌گیری و شایسته‌سالاری در اداره استان، تغییر رویکرد نظام برنامه‌ریزی متمرکز به برنامه‌ریزی مشارکتی و منطقه‌ای و واگذاری اختیار لازم به استان‌ها برای تحقق اهداف اولویت‌دار خود، پرهیز از انحصارطلبی در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، حمایت و پیگیری نمایندگان استان در پیشبرد برنامه‌ها و پروژه‌های نیمه تمام و ایجاد و پشتیبانی از ظرفیت ‌های جدید سرمایه گذاری در استان تاکید کرد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=58530

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});