به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، محمد اسماعیلی عصر جمعه در مراسم افتتاح تالار مرکزی ارومیه این مکان را مایه آبروی این شهر و استان آذربایجان غربی دانست، گفت: این مکان باید کانون جوشان انقلاب شود و در طراز فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی باشد.
وی اضافه کرد: در مورد اهالی رسانه خدمت مورد تاکید ماست ولی در تولید محتوا باید محتوا منطبق با هویت ایرانی اسلامی باشد و امید میرود تالار مرکری ارومیه به مکانی تبدیل شود که در آن نمادهای عظمت ایران اسلامی به نمایش درآید.
وی با اشاره به گونه های مختلف اقوام، مذاهب، گویش ها و فرهنگ ها در کشور به ویژه استان آذربایجان غربی ادامه داد: کشور ایران از نعمت اقوام مختلف و وحدت اقوام و مذاهب بهره مند است. بنابراین در انتخاب نام این تالار نیز باید به این موضوع توجه داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سفر رئیس جمهور به استان آذربایجان غربی تصریح کرد: برای تکمیل و توسعه و بهره برداری از تالارهای فرهنگی و هنری در این سفر نیز بودجه ای اختصاص داده شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سفر خود به سردشت گفت: سردشت نمادی از اتفاقات تاریخی کشور به شمار می آید و در زمان هشت سال دفاع مقدس هزاران زن و مرد مظلوم در این شهر با بمبهای شیمیایی مسموم شدند و سال ها گرفتار عوارض عملیات شیمیایی دشمن شده اند. بنابراین باید در معرفی این مکان به نسل امروز به ویژه نوجوانان اهتمام داشته باشیم.
وی در عین حال تصریح کرد: اماکنی مانند تالار مرکزی ارومیه باید نشان دهنده شجاعت و هویت ملی باشد و بر این اساس شکل بگیرد و راه اندازی شود. بنابراین از معاون امور هنری و رئیس سازمان سینمایی می خواهم تا در این تالار مجموعههای نمایشی برای اجرای نمایش و فیلم سینمایی ایجاد کنند.
وزیر فرهنگ ادامه داد: در سفرهای رئیس جمهور به استان ها، بودجه ای نیز برای تکمیل تالارهای مرکزی استان ها در نظر گرفته شده و این گونه تالارها باید در خدمت اهداف والای هنر انقلاب اسلامی و کانون جوشان هنر و فرهنگ انقلاب اسلامی باشد. بنابراین باید به گونهای این تالارها راهاندازی شود تا در تراز فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به کثرت فرهنگ ایرانی در زبان ها و گویش های مختلف گفت: وحدت گویش ها، زبان ها و اقوام مختلف ایرانی نشان دهنده وحدت میان مردم ایران در سراسر کشور است و این وحدت، رنگین کمان زیبایی را خلق کرده است و همه نسبت به آن حس تعلق داریم.
وی در ادامه گفت: نظریه ایجاد پهلوی اول و دوم، هویت زدایی اسلامی و دینی بود و هنر حضرت امام خمینی (ره) این بود که این نظریه و تئوری را از بین برد و استقلال ایران را ایجاد کرد و ما امروز میراث دار هویت ایران اسلامی هستیم.
اسماعیلی در ادامه به افتخارات کشور ایران در هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: اگر کسی میخواهد درباره عظمت ایران صحبت کند، نمیتواند در مورد افتخارات دوران هشت سال دفاع مقدس نیز سخن نگوید، نمیتواند درباره شهید باکری ها احساس دین نداشته باشد. بنابراین راه اندازی سالن ها و تالارهای فرهنگی هنری مانند تالار مرکزی ارومیه باید محلی برای ترویج هویت ایرانی اسلامی با همه ابعاد آن باشد. هنر های وارداتی که با تاریخ فرهنگ و ادب ایرانی اسلامی سنخیتی ندارد نباید ترویج یابد و باید با دقت در این زمینه عمل کنیم.
اسماعیلی در عین حال تصریح کرد: ما ظرفیتهای بسیاری در این زمینه داریم. در مقابل اهالی فرهنگ، هنر و رسانه شانی جز خدمتگزاری نداریم؛ با این حال در حوزه محتوا نیز مراقب این هستیم که مطابق با فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی تولید شود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور در عین حال تصریح کرد: بنابراین در چنین تالار هایی باید نماد هایی از عظمت فرهنگ ایرانی اسلامی اجرا شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به متن حکم معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در متن حکم آقای سالاری معاون امور هنری وزارتخانه بر پیام حضرت امام (ره) به هنرمندان در شهریور ۱۳۶۷ به عنوان مبنای کار این معاونت تاکید داشتم. حضرت امام در آن پیام بر مقابله با سلطه و استبداد از طریق هنر تاکید داشتند و فرمودند که هنر باید ابزاری برای فریاد ندای مظلومان جهان باشد.
وی در بخش دیگری با اشاره به ضرورت توجه به سینما سیار نیز گفت: باید سینما سیار در مناطق نیز تقویت شود. بودجه خوبی را برای توسعه سینما سیار ها در نظر گرفتهایم. امروز موسیقی و فیلم و سریال مصرف فرهنگی بالایی در کشور دارد و باید از این فرصت بهره برد. اگر موسیقی خوب تولید شود به دلیل علقه ای که نسبت به آن وجود دارد، منجر به ایجاد تعالی می شود.
هنر اصیل جامعه را به سمت معنویت سوق می دهد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به فیلم «موقعیت مهدی» و همچنین سرود «سلام فرمانده» اشاره کرد و یادآور شد: این تولیدات همان هنری هستند که به آن افتخار میکنیم چون هدف هنر والایی است که از آن مجاهدان بزرگی تربیت میشوند.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه هنر اصیل، جامعه را به سمت معنویات و جامعه آرمانی سوق میدهد، گفت: بر خلاف همه کسانی که چرتکه میاندازند و میگویند افت کردهایم، از جایگاه یک معلم دانشگاه میگویم جامعه ما نسبت به چهاردهه قبل موفق تر و مومن تر شده است و نسل امروز به شدت قابل احترام هستند چرا که تربیت یافته مکتب حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری هستند. شهیدانی مانند شهید حججی نمونه های نسل امروز هستند که باید به آن ها احترام گذاشت.
وی اظهار کرد: فضا برای فعالیت شبکههای فرهنگی و هنری در تالار باید تکمیل شود و کتابخانهها و کتاب در جامعه فعال شوند ضمن اینکه در این محل فروشگاه بزرگ کتاب نیز دایر شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تولید محتواهای خوب گفت: موسیقی بی هویت وقیح ترین کلمات را بر زبان میآورد و در انسان ایجاد خوف میکند بنابراین تولید موسیقی و تئاتر با همان خط کشیهای که کردهایم، صورت گیرد.
وی با بیان اینکه تولید فیلم و سریال، موسیقی مقامی محلی و منطقه ای را گسترش دهیم، افزود: امید است اینجا محلی برای ظهور و بروز استعدادهای جدید استان باشد.
اسماعیلی در ادامه اظهار کرد: برای مجموعه فرهنگی سردشت نیز پنج میلیارد اعتبار تزریق میشود زیرا این شهرنماد تاریخی است و بمباران شیمیایی شده و هزاران نفر را از دست داده و یک مجموعه بی نظیر و هویت ملی است و شاید خیلی از ما سردشت را نشناسیم و یا اگر امروز از نوجوانان در مورد سردشت پرسیده شود شاید ۱۰ درصد ندانند چه اتفاقی در آن افتاده است.
وی تاکید کرد: اینجا فرهنگ ایرانی با گویشهای مختلف رواج دارد، کُرد و ترک و لر در جغرافیای ایران به اینکه به نام ایران نسبت دارند حس عاطفی دارند و این یعنی هویت ملی وهویت ملی ممزوج شده در هویت اسلامی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ۲۰۰ سال قبل ناسیونالیستهای غربی تلاش کردند هویت زدایی دینی کنند ولی هنر امام راحل این بود که جلوی این حرکتها از جمله حق کاپیتولاسیون ایستاد و ما امروز میراث دار میراث ایرانی اسلامی هستیم.