به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دانشگاه صنعتی سهند اعلام کرد: ماسک های هوشمند قابلیت ضدعفونی سازی بی درنگ (Real-time) و افزایش میزان اکسیژن تنفسی با تکنولوژی ESP و اشعه UV و مناسب برای فیلتر ویروس کرونا می باشد.
آل هاشمی پژوهشگر حوزه سلامت دیجیتال و دانشجوی مهندسی برق – گرایش کنترل و احمدی محقق حوزه مهندسی پزشکی و دانشجوی مهندسی پزشکی – گرایش بیومکانیک دانشگاه سهند موفق به اختراع این ماسکها شدند که میتواند به صورت خودکار و بی درنگ (Real-time)، فیلتر مخصوص ماسک را ضدعفونی کند و همزمان میزان اکسیژن تنفسی را افزایش دهد.
بر اساس این گزارش، این ماسک هوشمند همزمان با شیوع پاندمی ویروس کرونا با قابلیت فیلترینگ و ضدعفونی سازی بی درنگ این ویروس و انواع ذرات و یاختههای زیستی طراحی و اختراع شده و در مقایسه با بیش از ۳۰ نوع ماسک هوشمند ثبت شده در US Patent و WIPO دارای ابتکار و نوآوری پایهای در سطح جهانی تشخیص داده شده و در دانشگاه علوم پزشکی شیراز پس از داوری با کدهای طبقه بندی بین المللی تایید و ثبت شده است.
همچنین فیلتر مخصوص این ماسک با تکنولوژی ESP طراحی شده است که میتواند تا ۹۹٫۹ درصد ذرات میکرو و نانو را فیلتر کرده و اشعه UV بکار رفته همزمان تا ۹۹٫۹۸ درصد باعث ضدعفونی و نابودی ویروس ها، باکتری ها، انواع میکروبها و یاختههای زیستی میشود و مکانیزم تابش این اشعه به صورت کاملا ایمن برای اجزای صورت انسان پیاده سازی شده است.
مکانیزم تنفس آزاد و جذب مولکولی اکسیژن که در این ماسک با ساختار فیلترینگ خاص ایجاد شده، باعث جذب بیشتر مولکولهای اکسیژن (افزایش چگالی مولکولی از ۲۱ درصد تا ۵۰ درصد) میشود و هوای آزاد بیرون ماسک، به راحتی با محیط داخل ماسک رد و بدل شده و باعث راحتی تنفس (عمل دم و بازدم) میشود.