• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Wednesday - 15 January - 2025
6
دربیست و ششمین همایش ملی توسعه صادرات غیر نفتی مطرح شد؛

اقتصاد آذربایجان شرقی، متکی به بخش خصوصی است

  • کد خبر : 85334
  • 26 آبان 1401 - 11:28
اقتصاد آذربایجان شرقی، متکی به بخش خصوصی است
یاز اکو- رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی تاکید کرد: اقتصاد آذربایجان شرقی، متکی به بخش خصوصی است، به طوریکه در ۳۰ سال گذشته سرمایه گذاری دولتی چندانی در این استان صورت نگرفته است و تمام بار اقتصادی بر دوش شرکت های خصوصی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری یاز اکو، صابر پرنیان؛ در بیست و ششمین همایش ملی توسعه صادرات غیر نفتی که در تالار پتروشیمی تبریز برگزار شد، با بیان اینکه تبریز به عنوان پایتخت شیرینی و شکلات، علم، فرهنگ و تجارت نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد، افزود در حال حاضر یک هزار و ۹۲۰ فقره کارت بازرگانی در استان صادر شده است و ۳۳۰ صادر کننده فعالیت دارند. 
پرنیان با تاکید بر اینکه چه قبل و چه بعد از انقلاب تراز تجاری کشور (نسبت صادرات به واردات) منفی بوده است، تشریح کرد: در هفت ماهه نخست سال جاری ما در دو بخش صنعتی ۱۰ درصد و صنایع معدنی ۲۵ درصد رشد داشته ایم، اما در بخش پتروشیمی ۳۴ درصد، فروش و صادرات ۸۰ درصد و کشاورزی و منابع غذایی ۲۱ درصد کاهش داشته ایم.
وی با بیان اینکه ارزش هر تُن کالای صادراتی در سال ۱۴۰۰ در کشور برابر ۳۹۴ دلار بوده، تصریح کرد: این آمار در استان ما تا ۵۸۸ دلار است و این بدان معناست که ارزش صادراتی کالاهای صادراتی استان ما ۵۰ درصد بیشتر از کشور بوده است.
 رئیس صمت با بیان اینکه در هفت ماهه نخست سال جاری میزان ارزش افزوده در کشور ۴۶۱ دلار است، افزود: این رقم در استان ما ۶۰۳ دلار است که بیشتر از میزان آمار کشوری است.
 وی با بیان اینکه در یکسال گذشته واردات مواد غذایی کاهش یافته است، ادامه داد: در حال حاضر واردات ما بیشتر به سمت کالاهای واسطه‌ای، مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات در حرکت است.
پرنیان اضافه کرد: بر اساس آمار تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۰ حدود مفنی چهار میلیارد دلار بوده که در ۷ ماهه نخست سال جاری به منفی دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است و پیش بینی می شود با توجه به رشد صادرات تراز تجاری صادرات غیر نفتی در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ مثبت شود.
رئیس سازمان صمت از پیش بینی ۷۵ میلیارد دلاری صادرات در سال ۱۴۰۴ خبر داد و افزود: در ۷ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ وزن صادرات ما نسبت به سال ۱۳۹۹، ۱۰ درصد کاهش یافته اما ارزش صادرات ۵ درصد افزایش داشته است.
وی تاکید کرد: مردم و بازاریان تبریز از قدیم الایام نقش مهمی در قیمت گذاری جهانی داشتند و هم اکنون نیز توجه ویژه ای به تولید و صادرات دارند.
 پرنیان با بیان اینکه در ۱۱ ماه گذشته سال ۲۴ رویداد تجاری خارجی در استان برگزار شده است، تاکید کرد: استان ما به سمت تجارت خارجی در حال خیز برداشتن است و ما از تولیدات منابع محور به سمت محصولات دانش محور در حال حرکت هستیم.
وی با تاکید بر ضرورت وجود ادبیات مشترک در حوزه صادرات گفت: خوشبختانه در حوزه تولید، ادبیات مشترک شکل گرفته است اما در زمینه صادرات ما هنوز نتوانستیم به فرماندهی، سیاستگذاری و ریل‌گذاری واحدی دست یابیم و نقش سازمان توسعه تجارت در اینجا بسیار اهمیت می یابد. ما نباید اجازه دهیم هر دستگاه برای خود برنامه خاصی ارائه دهد چراکه این امر خسارت عظیمی به صادرات ما وارد می کند. وی، حذف برندینگ در حوزه صادرات را یک عقب‌گرد به گذشته دانست.
پرنیان تاکید کرد: ما در حوزه لجستیک مشکلات عدیده‌ای داریم که از آن جمله می‌توان به نبود زیرساخت های گمرکی، نبود زیرساخت های فیزیکی و نرم افزاری صادرات، لجستیک و مشکلات مربوط به نقل و انتقال پول و رفع تعهد ارزی اشاره کرد.
 رئیس سازمان صمت گفت: امسال دو اتفاق بزرگ در حوزه صادرات افتاده است که یکی آزادسازی قیمت در تمامی حوزه ها و دیگری جنگ اوکراین و روسیه است که موجب افزایش قیمت ها در سطح جهانی شده است.
 وی خاطر نشان کرد: آذربایجان شرقی به عنوان استانی سراسر فرصت متکی به تولید بخش خصوصی است و ما می‌توانیم با تکمیل زنجیره ها، تقویت شرکت ها و کنسرسیوم صادراتی و فراهم کردن زیرساخت ها نرم افزاری و سخت افزاری، برند و نشان تجاری خود را در جهان مطرح کنیم.
 وی با تاکید بر اینکه تولید باید به تجارت وصل شود،  تصریح کرد: باید قبول کنیم که تجارت بسیار پیچیده تر و فنی تر از تولید است و به همین دلیل ضرورت دارد تا رایزنان بازرگانی ما فعالیت گسترده تری داشته باشند اما متاسفانه شاهد هستیم هر کجا کارمند خسته و بی انگیزه ای وجود داشته، به عنوان رایزن بازرگانی فرستاده شده است.

چگونه می توان از کسی که در عمرش یک شکلات هم صادر نکرده است، توقع کمک به بخش صادرات را داشت.
 وی بر ضرورت استفاده از ظرفیت های منطقه آزاد ارس، پیمان شانگ های، اتحادیه تجاری اوراسیا و کشورهای همسایه تاکید کرد و افزود: آذربایجان شرقی از یک طرف به طور مستقیم با اوراسیا در ارتباط است و از طرف دیگر از طریق یک واسطه به اروپا وصل می شود و باید از این فرصت ها برای تجارت و صادرات بهره گرفت.
پرنیان با اشاره به اینکه در حال حاضر دو هزار و ۵۶۰ طرح صنعتی در استان در حال ساخت است، گفت: تنها در ۱۱ ماه گذشته دو هزار و ۱۰۰ مجوز تولید و تجارت در استان صادر داده شده است که در واقع باید گفت، با احتساب روز های تعطیل سال برای هر روز هفت مجوز داده شده است.
 وی با اشاره به سیاست گذاری های اشتباه بخش دولتی در حوزه صادرات تصریح کرد: زمانی که آمار صادرات در حوزه فرش و صنایع دستی در سال ۹۹ تا ۱۴۰۱ را مقایسه می کنیم، متوجه خسارت های این تصمیمات اشتباه می شویم.
 وی ابراز امیدواری کرد: همایش صادرات غیر نفتی بتواند با مطرح کردن مشکلات و ارائه راهکارها در توسعه و گسترش صادرات و فعالیت بدون دغدغه بخش خصوصی چه در حوزه تولید و کسب و کار و چه صادرات موثر باشد.
 پرنیان در خاتمه گفت: در این همایش از ۴۰ صادر کننده که بر اساس دو شاخص عمومی و اختصاصی از جمله صادرات بالای یک میلیون دلار، بازگرداندن ۶۰ درصد تعهد ارزی، حضور در بازارهای جهانی، برندسازی، حجم صادرات، شرکت در نمایشگاه های بین المللی و داخلی، ایجاد ارزش افزوده، تنوع صادراتی، بسته بندی و… اشاره کرد، مورد قدردانی قرار می گیرند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=85334

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});