• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
9

کشت انتظاری سیب‌زمینی برای اولین‌بار در عجب‌شیر

  • کد خبر : 88758
  • 26 آذر 1401 - 11:15
کشت انتظاری سیب‌زمینی برای اولین‌بار در عجب‌شیر
یاز اکو - «عجب‌شیر» در جنوب آذربایجان‌شرقی که با تولید سیب‌زمینی زودرس و تابستانه، نیاز کشور به این محصول استراتژیک را حداقل برای یک ماه از سال تامین می‌کند، به گفته مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان برای اولین‌بار شاهد اقدامی دانش‌بنیان با عنوان کشت انتظاری سیب‌زمینی است.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، احمد اسلامی روز شنبه افزود: این طرح قبل از شروع یخبندان با کشت پنج رقم سیب‌زمینی در روستای «گل‌تپه» اجرا شد و هدف از آن صرفه‌جویی در مصرف آب و زودرسی این محصول است.

وی با تاکید بر اینکه سالانه بخش قابل توجهی از نیاز بازار کشور در تیرماه با سیب‌زمینی تابستانه این شهرستان تامین می‌شود، ادامه داد: این طرح در صورت موفقیت‌، طی سال‌های آینده به صورت گسترده‌تر اجرا می‌شود تا بهره‌وری در یکی از مزیت‌های بخش کشاورزی این شهرستان بیش از پیش تقویت گردد.

حداقل ۲ نوبت صرفه‌جویی در آبیاری با کشت انتظاری

مدیر جهاد کشاورزی عجب‌شیر به مزیت‌های کشت انتظاری اشاره، و بیان کرد: در صورت موفقیت در اجرای طرح کشت انتظاری و توسعه آن به اراضی زیرکشت سیب‌زمینی شهرستان، حداقل ۲ نوبت آبیاری سنتی در سطح ۲ هزار هکتار کاهش می‌یابد که با توجه به کمبود منابع آبی، حجم قابل توجهی خواهد بود.

اسلامی افزود: محصول سیب‌زمینی عجب‌شیر درست در زمانی که بازار کشور به این محصول نیاز دارد و به صورت تازه‌خوری عرضه می‌شود و افزایش بهره‌وری آن در بخش امنیت غذایی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اکنون حدود ۱۰ رقم زودرس و میان‌رس سیب‌زمینی در این شهرستان کشت می‌شود، اضافه کرد: کشت سیب‌زمینی شهرستان صد در درصد به صورت مکانیزه انجام می‌شود و کارشناسان جهاد کشاورزی نیز افزایش بهره‌وری این محصول را در دستور کار دارند.

وی همچنین در پاسخ به این سئوال خبرنگار ایرنا که «متوسط عملکرد در هر هکتار چقدر است؟»، افزود: متوسط برداشت سیب‌زمینی در هر هکتار از اراضی این شهرستان ۴۰ تن است و بر همین اساس سالانه حدود ۸۰ هزار تن محصول تولید می‌شود.

رتبه دوم عجب‌شیر در تولید سیب‌زمینی آذربایجان‌شرقی

مدیر جهاد کشاورزی عجب‌شیر اظهار داشت: این شهرستان با ۲ هزار هکتار سطح زیرکشت این محصول رتبه دوم استان را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

اسلامی افزود: کشت انتظاری در برخی محصولات مثل حبوبات نیز از چندین سال قبل در شهرستان اجرا می‌شود و با توجه به این تجربه، انتظار می‌رود در مورد سیب‌زمینی نیز به اهداف مورد نظر برسد.

به گفته وی بخش اعظمی از جمعیت این شهرستان از طریق کشاورزی ارتزاق می‌کنند و جبران عقب‌ماندگی‌های بخش کشاورزی شهرستان نیز طی دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: پس از سالها تاخیر، اجرای پایاب سد قلعه‌چای که در صورت تکمیل هفت‌هزار و ۵۰۰ هکتار ار اراضی شهرستان را زیر پوشش قرار می‌دهد، از سرگرفته شده و علاوه بر آن نیز موانع پیش‌روی مجتمع گلخانه‌ای شهرستان نیز از میان برداشته شده است تا گام بلندی در جهت شکوفایی بخش کشاورزی این شهرستان برداشته شود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=88758

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});