• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
5

طغیان آفات در جنگل‌های ارسباران کنترل شد

  • کد خبر : 93132
  • 08 بهمن 1401 - 11:00
طغیان آفات در جنگل‌های ارسباران کنترل شد
یاز اکو - معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی از کنترل آفات جنگل‌های ارسباران و گذر از وضعیت طغیانی آفات در جنگل‌های استان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، علی قنبری، شنبه هشتم بهمن ماه، در جمع خبرنگاران، افزود: جنگل‌های ارسباران هم مثل بقیه جنگل‌های دنیا با یک سری چالش‌ها مانند آتش سوزی، آفت‌ها و امراض مواجه است که ما متأسفانه در سال ۹۸ در جنگل‌های ارسباران با حالت طغیانی دو آفت ابریشم باف ناجور و پروانه دم قهوه‌ای بلوط مواجه بودیم.

وی در مورد مشخصات این آفات ادامه داد: هر دو آفت از برگ درختان جنگلی تغذیه می‌کند و موجب ضعف درختان می‌شوند و اگر اقدامات کنترلی صورت نگیرد، به مرور زمان موجب خشکیدگی درختان می‌شوند.

قنبری اظهار کرد: از سال ۹۸ تا امروز پایش‌ها به صورت مستمر انجام می‌شود و در هر جایی که نقاط آلوده داشته باشیم، اقدامات کنترلی را انجام می‌دهیم. طی سال گذشته در ۵۳ هزار و ۲۶۸ هکتار از جنگل‌های ارسباران عملیات پایش را انجام دادیم و در نقاط آلوده با اجرای عملیات کنترلی با آفات مبارزه کردیم.

وی گفت: امسال در پی اقدامات انجام شده خوشبختانه از حالت طغیانی تقریباً گذر کردیم و آفت در سطح گسترده‌ای مشاهده نمی‌شود. ما در کلیبر و هوراند موفق به کنترل این آفات شدیم و در شهرستان اهر هم به جز دو نقطه، آفات کنترل شده و برای حل مشکل این دو نقطه هم پیمانکار انتخاب شده و اکنون در حال کنترل مکانیکی آفات در جنگل‌های ارسباران هستیم.

معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی افزود: در عملیات کنترل مکانیکی آفات، جمع‌آوری لانه‌های زمستان گذرانی انواع آفت‌ها انجام می‌شود و در هر لانه زمستان گذرانی این آفات ۲۰۰ الی ۵۰۰ لارو وجود دارد که اگر آن‌ها را جمع‌آوری نکنیم، در فصل بهار هر کدام از این لانه‌ها به چند صد آفت تبدیل می‌شوند و به جنگل‌ها خسارت وارد می‌کنند.

قنبری ادامه داد: در ۱۵۰۰ هکتار از جنگل‌های شهرستان اهر مناطق آلوده را شناسایی کردیم تا اقدامات به موقع نسبت به کنترل این آفات انجام گیرد.

وی اظهار کرد: این آفات را نمی‌توان به طور کامل حذف کرد و در اصول علمی هم حذف کلی این آفات مطرح نیست، چرا که این دو گونه جزء اکوسیستم طبیعی جنگل هستند و زمانی که جمعیت آن‌ها به دلایل خارجی طغیان می‌کند، تبدیل به آفت می‌شوند.

وی گفت: با کنترل جمعیت آفات و کاهش سطح جمعیتی این گونه‌ها از آستانه خسارت زایی، به دشمنان طبیعی این گونه‌ها فرصت می‌دهیم تا چرخه طبیعی را ادامه دهند. این آفات در کوتاه مدت موجب خشک شدن درختان نمی‌شوند و اگر چند سال متوالی اقدامات کنترلی صورت نپذیرد، گسترش آن‌ها موجب خشک شدن درختان ضعیف می‌شود.

دخالت‌های انسانی در اکوسیستم طبیعت موجب طغیان آفات در منطقه می‌شود

وی تأکید کرد: دخالت‌های انسانی در اکوسیستم طبیعت موجب طغیان آفات در منطقه می‌شود، در حالی که در طبیعت جمعیت این آفات خودتنظیمی دارند و دشمنان طبیعی‌شان جمعیت آن‌ها را کنترل می‌کنند.

قنبری در پایان اظهار کرد: جنگل‌های ارسباران که در طول تاریخ دچار بی‌مهری شده و دخل و تصرف انسانی در آن‌ها صورت گرفته است، دچار این آفت می‌شوند، و گرنه جنگل‌های بکر از قدرت خود تنظیمی برخوردار بوده و دچار آفات نمی‌شوند، لذا آنچه مهم است پایش مستمر و انجام اقدامات کنترلی برای پیشگیری از طغیان مجدد آفت دم قهوه‌ای و ابریشم باف ناجور است و ما همه تلاش خود را برای کنترل آفات و پیشگیری از طغیان جمعیت آن‌ها را انجام می‌دهیم.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=93132

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});