• امروز : چهارشنبه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 8 May - 2024
2

۵۰ درصد درآمد ارزی بخش کشاورزی متعلق به حوزه باغبانی است

  • کد خبر : 95738
  • 30 بهمن 1401 - 10:00
۵۰ درصد درآمد ارزی بخش کشاورزی متعلق به حوزه باغبانی است
یاز اکو - معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تولید 25 میلیون و 700 هزار تن محصولات باغبانی در سال جاری در کشور، علیرغم سرمازدگی، سیل و ...، گفت: 50 درصد درآمد ارزی بخش کشاورزی کشور متعلق به حوزه باغبانی بوده است و این وضعیت رو به رشد همچنان نیز ادامه دارد.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، محمدمهدی برومندی، یکشنبه ۳۰ بهمن ماه، در همایش ملی تخصصی سازه، تجهیزات و تاسیسات جانبی گلخانه‌های مدرن شیشه‌ای در تبریز با اشاره به چشم انداز این وزارتخانه برای توسعه گلخانه‌های کشور به ۱۵۰ هزار هکتار، گفت: در حال حاضر ۲۵ میلیارد مترمکعب آب برای تولید سبزیجات و صیفی جات مصرف می‌شود که با انتقال این اقلام به گلخانه‌ها، باید این میزان را به ۳ میلیارد مترمکعب کاهش داد.

وی تولید و تامین امنیت غذایی را از رسالت‌های مهم حوزه کشاورزی دانست و اضافه کرد: اسناد بالادستی نظام، دستورات ریاست جمهوری و برنامه های تحول، بر تامین امنیت غذایی کشور تاکید کرده اند.

وی افزود: باید در حوزه کشاورزی به نحوی عمل کنیم که غذای ۸۵ میلیون نفر جمعیت کشور تامین شود و مازاد تولید نیز داشته باشیم تا در حوزه صادرات نیز فعالیت داشته و نیاز بخش صنایع تبدیلی را نیز برآورده کنیم.

برومندی، با اشاره به تولید بیش از ۱۳۲ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور، گفت: در ابتدای انقلاب میزان محصولات ۲۶ میلیون تن بود اما ما توانستیم علیرغم ثابت بودن منابع، به رشد قابل توجهی در تولید دست پیدا کنیم و در کنار آن با حفظ منابع و نگاه دانش بنیان به کشاورزی، زمینه پایداری تولید و استمرار آن را نیز فراهم کنیم.

معاون باغبانی وزارت جهادکشاورزی بیان کرد: در حوزه کشاورزی در دولت سیزدهم اقدامات بسیار خوبی انجام شده است و این در حالی است که کشور با شدیدترین تحریم ها مواجه است و درگیر یک جنگ اقتصادی است که کوچک کردن سفره مردم را هدف قرار گرفته است و دولت نیز با نگاه جدید خود به جراحی اقتصادی دست زده است که تاثیر زیادی بر بخش کشاورزی دارد.

وی ادامه داد: برای اولین بار راه اندازی رصدخانه اعداد و ارقام را کشور دنبال می کنیم و الگوی کشت نیز توسط وزیر محترم کشاورزی ابلاغ شده است که یک اقدام منحصر به فرد است.

وی موفقیت در کشت قراردادی و اصلاح الگوی کشت را نیازمند همکاری همه ارگان‌ها و دستگاه‌ها و تخصیص ردیف بودجه مجزا دانست و افزود: اگر این همکاری شکل بگیرد قادر خواهیم بود به امنیت غذایی کامل دست پیدا کنیم و حوزه کشاورزی را نیز بیشتر توسعه دهیم و در حال حاضر خوشبختانه این وفاق و همدلی در دولت وجود دارد.

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به عزم این وزارتخانه به توسعه پایدار باغبانی کشور بر پایه یک نگاه دانش محور با اتکا به تحقیقات موسسه علوم تحقیقات باغبانی کشور و سازمان تات، گفت: ما باید سیاستگذاری های جدیدی را در این حوزه دنبال کنیم و احیای باغات، تجاری سازی تولید و ایجاد مگاپروژه ها توجه ویژه داشته باشیم.

وی در خصوص اهمیت توسعه گیاهان دارویی در کشور گفت: در ساختار جدیدی که برای وزارت جهاد کشاورزی تعریف شده است، بخش گیاهان دارویی به اداره کل تبدیل خواهد شد.

وی از عزم این وزارت خانه برای ارتقا سطح کشت گیاهان دارویی از ۲۶۰ هزار هکتار به ۵۰۰ هزار هکتار تحت برنامه هفتم توسعه خبر داد.

برومندی با اشاره به اینکه ۷۶ درصد اراضی آذربایجان شرقی به صورت دیم، کشت می شود، گفت: این استان می تواند یکی از قطب های بسیار مهم گیاهان دارویی کشور باشد و باید توجه ویژه ای به توسعه این بخش داشت.

وی تولید بذر و نهال را یکی از مهمترین معضلات کشور دانست که باعث می‌شود سالانه میزان زیادی ارز از کشور خارج شود ادامه داد: شرکت های داخلی، خارجی و سرمایه گذاران به این موضوع ورود کرده‌اند و در حال پیگیری آن هستند.

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی توسعه باغات میوه‌های گرمسیری را از دیگر برنامه‌های این معاونت معرفی کرد و گفت: در تولید همه میوه‌ها تقریبا خودکفا هستیم اما در میوه‌های گرمسیری تنها در خصوص موز سالانه ۶۰۰ هزار تن از این محصول وارد کشور می شود و نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان برای این واردات هزینه می شود.

برومندی از آغاز بهره‌برداری از کشت موز در مگاپروژه‌های عظیم در جنوب کشور خبر داد که می‌تواند نیاز کشور به واردات موز را کاهش دهد.

وی با تاکید بر ضرورت توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور، اظهار کرد: در کشور حدود هشت هزار هکتار گلخانه به صورت سنتی و غیراقتصادی وجود داشت که اکنون سطح گلخانه‌ها به ۲۵ هزار هکتار افزایش یافته است و با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی و دولت تلاش می‌شود سیاست‌گذاری‌ها در این حوزه به سمت ایجاد گلخانه‌های بزرگ مقیاس هدایت شود.

برومندی، با بیان اینکه کشور ما در ایجاد سازه‌ها و ایجاد گلخانه‌ها وابسته بود، ادامه داد: در زمان کنونی این دانش و تکنیک را می توانیم در اختیار کشورهای دیگر قرار می دهیم.

وی بر ایجاد گلخانه‌های تابع اقلیم و ارزان قیمت تاکید کرد و افزود: با نگاه به آمایش سرزمین چند قطب در کشور برای توسعه گلخانه‌ها از سواحل مکران تا حاشیه ارس تعیین شده و توسعه گلخانه‌ها تا چند ۱۰ هزار را در چند نقطه کشور عملیاتی می‌شود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=95738

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});