به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، بررسی نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در کشورهای مختلف نشان میدهد که با طیف وسیعی از کشورها که دارای شاخص مالیاتی متفاوتی هستند، مواجه هستیم.
در ایران هم مانند سایر کشورهای دنیا، سلبریتیها و تأثیرگذاران شبکههای اجتماعی مورد توجه قرار دارند و از سوی دیگر برای درآمد و اخذ مالیات از آنها هم برنامهها و مصوباتی درنظر گرفته شده است.
در نهایت طبق دستورالعمل اجرایی بند ذ تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، درآمدهای کاربران دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبالکننده رسانههای کاربرمحور از محل تبلیغات، مشمول مالیات بر درآمد شد.
بر این اساس، سازمان امور مالیاتی مکلف شد ظرف دو ماه پس از لازمالاجرا شدن این بند، دستورالعمل اجرایی مربوط به اخذ مالیات از درآمدهای کاربران حرفهای رسانههای کاربرمحور از محل تبلیغات را تهیه کند و به تایید وزیر امور اقتصاد و دارایی برساند.
این سازمان همچنین مکلف شد فهرست مودیان مالیاتی و خوداظهاری ارائه شده توسط آنها را تهیه کند و در تارنمای سازمان در منظر عموم قرار دهد.
پس از آنکه دریافت مالیات از سلبریتیها جدی شد مسئولان تأکید کردند این افراد مانند سایر مودیان هستند و براساس میزان درآمدی که دارند مشمول مالیات میشوند البته اداره کلی در تهران فقط برای سلبریتی ها راه اندازه شده و همه قرار دادهای این افراد بررسی و شناسایی می شوند.
مهدی موحدی سخنگوی سازمان امور مالیاتی-درباره نحوه شناسایی سلبریتی ها اینگونه توضیح داد که الگوریتم ها و فرمولهای مختلفی برای شناسایی وجود دارد که قرار است به سازمان برای شناسایی کمک کند.
درواقع صرفا یک فرمول نیست و شامل اطلاعات مختلفی میشود که بعضا از طریق پلیس فتا به دست آمده است. از سوی دیگر صاحبان صفحات شناسایی شده و اسامی آنها استخراج میشود، پس از آن اسامی با کد ملی انطباق داده خواهد شد و حسابهای بانکی آنها بررسی میشود.
پس از این موضوع احسان خاندوزی- وزیر امور اقتصادی و دارایی- در ابتدای تابستان امسال اعلام کرد در مجموع تا الان ۵۵۰ کاربر رسانههای اجتماعی با درآمدهای تبلیغاتی بزرگ شناسایی شدند که صرفا ۱۲۳ نفر از آنان حدود ۲۳۰۰ میلیارد تومان درآمد واریزی به حسابهای بانکیشان بوده و این امر قطعا در دست بررسی دولت قرار دارد.
پس از این موضوع اعلام شد برخی از مالیاتهای تشخیصی اینفلوئنسرها مربوط به پیش از شناسایی درآمدهای این افراد بوده و سازمان مالیاتی در حال صدور برگه متمم است و پیشبینی میشود که مالیات تشخیصی این افراد حدود ۵۰۰ میلیارد تومان و بیشتر خواهد بود.
به گفته تحلیلگران، اخذ مالیات از بلاگرها البته یک امر متداول در دنیاست؛ در همسایگی نزدیک ما در کشور ترکیه، از ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی با هدف دریافت مالیات از درآمد حاصل از تبلیغات اینفلوئنسرها، یوتیوبرها و بلاگرها، دستورالعملی با موضوع کسب مالیات از خدمات تبلیغات برخط اینترنتی تصویب شد.