به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، علی دیانتی فزود: کاشت این دانه روغنی بر مبنای الگوی کشت تدوین شده و امسال بیش از پنج هزار هکتار سطح ابلاغی برای کشت کلزا است.
وی اضافه کرد: در صدد هستیم بعد از تحقق الگوی کشت و سطح ابلاغی در صورت تامین اب سطح زیر کشت کلزای استان را به ۱۵ هزار هکتار افزایش دهیم.
وی اظهار کرد: شهرستان های نقده، پلدشت، بوکان و میاندوآب بالاترین میزان تولید این دانه روغنی را در استان به خود اختصاص دادهاند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اضافه کرد: خرید این محصول به صورت تضمینی بوده و در استان توسط اتحادیه شرکتهای تعاون روستایی در شهرستانهایی که کشت شده، انجام میشود.
به گفته وی بذر و کود مورد نیاز برای کشاورزانی که آب مطمئنه برای کشت دارند تامین میشود و لازم است در اسرع وقت برای عقد قرارداد به مراکز و مدیریت های جهاد کشاورزی در استان مراجعه کنند.
دیانتی گفت: کشت کلزا موجب میشود تا از آب بارندگی و آب سبز استفاده شود و با کشت آن در تناوب کشت با گندم ۲۵ درصد تولید گندم در سال بعد افزایش مییابد.
وی گفت: این گیاه دارای ۴۰ درصد روغن و ۲۳ درصد پروتئین است.
دیانتی اظهار کرد: کشاورزان به صورت پراکنده اقدام به کشت می کنند و در زمان برداشت با برخی مشکلات مواجه هستند که امسال سعی شده این مشکلات رفع شود.
به گفته وی این مشکلات نیاز به خرید هد مخصوص برداشت است و ما حاضریم به شرکتهای علاقمند به کار در این زمینه تسهیلات ارائه کنیم.
دیانتی افزود: این محصول یک محصول اقتصادی و به صرفه است چرا که قیمت آن دوبرابر قیمت خرید تضمینی گندم است.