به گزارش واحدترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از دیلی صباح اندکی پس از حمله تلافی جویانه ایران به اسرائیل نمایندگان جمهوری خواه مجلس آمریکا، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را به ناتوانی در اجرای اقدامات متهم کردند و گفتند که در این هفته مجموعه ای از لایحه ها را برای افزایش تحریم های ایران اتخاذ خواهند کرد. استیو اسکالیز، نماینده شماره ۲ جمهوری خواه مجلس نمایندگان، روز یکشنبه در گفتگو با فاکس نیوز گفت : آمریکا فروش نفت را برای ایران آسان کرده است و درآمدهایی ایجاد شده برای “تامین مالی فعالیت های تروریستی” استفاده می شود.
فشار سیاسی برای تنبیه ایران به یک مشکل جدی برای دولت آمریکا تبدیل شده است؛ حال مساله این است که چگونه میتوان از چنین حملاتی در آینده بدون تشدید تنشهای منطقهای، افزایش قیمت نفت، یا دشمنی با چین، بزرگترین خریدار نفت ایران، جلوگیری کرد.
واشنگتن از ماهها پیش گفته است که یکی از اهداف اصلیش این است که حملات اسرائیل به غزه را از تبدیل شدن به یک جنگ منطقهای گستردهتر دور نگه دارد. چندین تحلیلگر منطقه ای اظهار داشتند، تردید دارند که بایدن اقدام قابل توجهی برای افزایش تحریم های فعلی ایالات متحده برای محدود کردن صادرات نفت خام ایران به عنوان رگ حیاتی اقتصاد این کشور، انجام دهد.
اسکات مدیر گروه انرژی راپیدن گفت: «حتی اگر این لوایح تصویب شوند، سخت است که ببینیم دولت بایدن بیش از حد وارد عمل شود یا تحریمهای موجود یا تحریمهای جدید را برای کاهش یا محدود کردن (صادرات نفت ایران) به هر طریق معنیداری اعمال کند». اثر تحریم ها بر بازار تأثیر احتمالی بر قیمت نفت یکی از دلایلی است که موجب شده تا بایدن دموکرات تلاش جدی برای برای محدود کردن صادرات نفت ایران نداشته باشد. کیمبرلی دونوان، کارشناس تحریم ها و مبارزه با پولشویی در شورای آتلانتیک، گفت : تحریم های مرتبط با نفت در دو سال گذشته به جدیت اجرا نشده است. وی گفت: «من انتظار ندارم که دولت در واکنش به حملات موشکی و پهپادی ایران علیه اسرائیل در آخر هفته، قوانین اجرایی را تشدید کند،این امر عمدتاً به دلیل نگرانی ناشی از افزایش قیمت نفت است.
قیمت نفت و در نهایت قیمت گاز مهم در انتخابات در مقابل سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت : دولت بایدن هیچ تحریمی را علیه ایران لغو نکرده و به افزایش فشار بر این کشور ادامه می دهد. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: تحریم های گسترده و همپوشانی ما علیه ایران همچنان پابرجاست و به اجرای آنها ادامه می دهیم. عامل چین اجرای تهاجمی تحریمها میتواند روابط آمریکا و چین را نیز بیثبات کند، روابطی که مقامات چینی و آمریکایی پس از یک دوره دشوار تیرگی روابط بدنبال ترمیم آن بودند. تقریباً تمام نفت ایران که وارد چین میشود بهعنوان مالزی یا سایر کشورهای خاورمیانه شناخته میشود و توسط «ناوگان تاریک» نفتکشهای قدیمی که معمولاً هنگام بارگیری در بنادر ایران، فرستندههای خود را خاموش میکنند تا شناسایی نشوند حمل می شوند.
آنالیتیکس تخمین زده است چین در سال گذشته رکورد ۵۵٫۶ میلیون تن متریک یا ۱٫۱۱ میلیون بشکه نفت خام ایران را به دست آورده است. این رقم تقریباً ۹۰ درصد از صادرات نفت خام ایران و ۱۰ درصد از واردات نفت چین را تشکیل می داد. این تفاسیر به این معنا است که امریکا با در نظر گرفتن جوانب کار نمی تواند بر شدت تحریم ها بیفزاید.