شهرام شفیعی در هفتمین جشنواره انگور و ششمین جشنواره دوشاب ملکان با اشاره به وضعیت کشت و تولید انگور در استان اظهار داشت: سطح زیر کشت انگور در آذربایجان شرقی ۱۸ هزار هکتار است که ۱۷ هزار و ۲۲۲ هکتار به تاکستانهای بارور و ۵۶۶ هکتار به تاکستانهای غیر بارور اختصاص دارد.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان ملکان با ۱۲ هزار هکتار سطح زیر کشت و تولید ۷۰ درصد از محصول کل استان، در رتبه اول تولید انگور قرار دارد و شهرستان بناب با چهار هزار هکتار و تولید ۱۵ درصد محصول استان در جایگاه دوم است.
وی با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی از نظر میزان تولید انگور در کشور رتبه هفتم را دارد، گفت: محصول فرآوری شده انگور این استان به کشورهای حوزه خلیج فارس، روسیه، آسیای میانه و برخی از کشورهای اروپایی و آفریقایی صادر میشود که بخش عمده آن به صورت کشمش کالفرنیائی و تیزابی است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: انگور آذربایجان شرقی از جمله انگور ملکان به دلیل کیفیت بالا بهعنوان یک برند جهانی شناخته شده است و این محصول نقش مهمی در ارزآوری، تولید ثروت و ایجاد فرصتهای شغلی ایفا میکند.
وی به آغاز کشت پاییزه در آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، بکارگیری ۳۰۰ نفر از کارشناسان کشاورزی در مزارع، حل مساله آب با برگزاری جلسات با شرکت آب منطقه ای و استفاده از ارقام مناسب سعی خواهیم کرد تا عملکرد خوبی را در کشت پاییزه رقم بزنیم.
شفیعی نقش موسسه تحقیقات دیم کشور در افزایش تولید گندم را پررنگ توصیف کرد و گفت: استفاده از دانش در کشاورزی موجب افزایش تولید در واحد سطح می شود و موسسه تحقیقات دیم کشور که در مراغه مستقر است نقش زیادی در این زمینه دارد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به محدودیت منابع آب و خاک در حوزه کشاورزی گفت: با توجه به محدودیت هایی که در این حوزه وجود دارد باید تلاش کنیم تا با استفاده از دانش، میزان تولید در واحد سطح را افزایش دهیم.
شفیعی با اشاره به رکورد شکنی در میزان خرید تضمینی گندم در آذربایجان شرقی گفت: امسال میزان خرید تضمینی گندم در استان از ۶۰۰ هزار تن گذشت که این یک رکوردشکنی تاریخی محسوب می شود و این موفقیت با استفاده از بذر اصلاح شده، روش های آبیاری نوین، تلاش های بهره برداران، کشاورزان و کارشناسان رقم خورد.