• امروز : چهارشنبه - ۷ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 27 November - 2024
1

برگزاری نشست مشترک کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران و تبریز

  • کد خبر : 163086
  • 07 آذر 1403 - 19:30
برگزاری نشست مشترک کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران و تبریز
یازاکو - نشست آموزشی، پژوهشی و تبیینی مشترک کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران و تبریز با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق های بازرگانی سراسر کشور، فعالان بخش خصوصی و کشاورزان در دانشگاه بناب برگزار شد.

رضا لعلی فرماندار بناب روز چهارشنبه هفتم آذرماه در این نشست به ظرفیت و پتانسیل این شهرستان در تولید محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: شهرستان بناب با ۱۵۲ هزار نفر دارای دانشگاه دولتی، آزاد، پیام نور و آزاد، ۴۳۰ واحد صنعتی و تولیدی است که در این راستا بیش از ۳۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی با ارزآوری بیش از ۲۰۰ میلیون دلاری از بناب صادر می‌کند.

وی از رتبه اول کشوری، بناب در تولید کشمش خبر داد و گفت: ما از ۲۶ استان انگور جمع‌آوری می‌کنیم و با انجام فرآوری های لازم، کشمش را به ۲۰ کشور خارجی صادرات انجام می‌دهیم.

وی بی‌آبی را چالش بزرگ و بحرانی برای بناب عنوان کرد و افزود: بناب در آمایش سرزمینی شهرستانی کشاورزی است ولی در راستای سومدیریت تبدیل به شهرستانی صنعتی شده است که با چالش کمبود آب کشاورزی، شرب و صنعتی مواجه هستیم.

لعلی به حل معضل باقی‌ماندن آفت‌کش ها در محصولات کشاورزی تاکید کرد و ادامه داد: با وجود فرآیندهای زیاد برای از بین بردن آفت‌کش ها، آثار این سموم بعد از مدتی بازگشته و از بین نمی‌رود و باید برای حل این مشکل چاره‌اندیشی شود.

وی به بهره‌مندی از دانش هسته‌ای در حوزه آفت‌زدایی، دفع سموم و افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: مرکز پرتودهی هسته‌ای بناب در راستای تولید موارد دارویی و کشاورزی فعالیت می‌کند ولی متاسفانه ما از این امکانات و خدمات تبلیغ درست نکرده‌ایم.

فرماندار بناب به برگزاری نشست و جلسه های هم‌اندیشی و همفکری برای افزایش تولید محصولات کشاورزی، افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه های تولید تاکید کرد.

محمدعلی رضایی رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در این نشست، به ایجاد زنجیره ارزش تولید تاکید کرد و گفت: ما متاسفانه در هر جایگاه و مسئولیتی بصورت کوتاه مدت و مقطعی کار کرده‌ایم و نگاه بلندمدت و پروژه‌ کارآمد نداشته‌ایم.

وی یکی از بزرگترین مشکل صادرات محصولات کشاورزی را باقی ماندن سموم در این محصولات عنوان کرد و افزود: کشور های پیشرفته ازجمله کشور های اروپایی به سلامتی انسان ها اهمیت ویژه‌ای می‌دهند و در این راستا نیز در صادرات محصولات زعفران، پسته و سیب با مشکلاتی مواجه هستیم.

بشیر جعفری رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تبریز نیز در این نشست به دایر کردن مراکز تجاری در کشور های حوزه خلیج فارس در راستای افزایش صادرات محصولات کشاورزی تاکید کرد.

رضا جعفری رییس انجمن صنایع غذایی استان، روز چهارشنبه هفتم آذرماه در نشست مشترک میان کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران و تبریز به جایگاه و قدرت آذربایجان شرقی در صنعت کشور تاکید کرد و افزود: آذربایجان شرقی با بیش از ۵۶۰ واحد صنعتی و تولیدی با سرمایه گذاری بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومانی سهم بزرگی در تولید محصولات کشاورزی و صنایع غذایی، تولید بیش از ۵۰ درصد صنعت شیرینی و شکلات کشور را برعهده دارد.

وی به خاطره‌ای از حضور خود در نمایشگاه بین‌المللی مواد غذایی پاریس (SIAL) اشاره کرد و گفت: متاسفانه بدلیل تحریم کشورمان در مجامع بین‌المللی، صادرکنندگان با ملیت کشور های دیگر در نمایشگاه های خارجی شرکت می‌کنند که مایه تأسف برای بخش خصوصی است.

وی به حل مشکلات تحریم و FATF تاکید کرد و افزود: ما برای افزایش صادرات، تولید و حل مشکلات اقتصادی باید مشکلمان را با دنیا حل کنیم و امیدواریم سیاست دولت و مجلس در راستای مذاکرات سازنده با آمریکا و اروپا باشد.

جعفری به حمایت دولت، بانک ها و سرمایه‌گذاران از صنایع تبدیلی تاکید کرد و گفت: با توجه به شرایط اکوسیستم کشور ما باید در سیستم تبدیلی سرمایه گذاری کنیم که نیاز به اقناع سازی دولت و بانک ها است.

وی با بیان اینکه پرتودهی هسته‌ای باید برای کشاورز و صنایع تبدیلی صرفه اقتصادی داشته باشد، به توسعه حمل و نقل استان تاکید کرد و افزود: ناوگان حمل‌ونقل سردخانه‌ای کشور بسیار ضعیف و همچنین ناوگان استان در رتبه های آخر کشوری قرار گرفته است‌.

سید یوسف حسینی رییس کمیسیون صادرات و واردات اتاق بازرگانی تبریز در این نشست، به رفع تحریم های ظالمانه تاکید کرد و ادامه داد: متاسفانه با توجه به تحریم های همه جانبه صادرکنندگان ما از بازار های خارجی عقب‌مانده‌اند و سقوط از رتبه دوم به پنچم در صادرات کشمش گواهی بر این امر است.

محمد حجازی نائب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تبریز نیز در این مراسم به افزایش بهره‌وری در تولید محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: ما باید میانگین استفاده از میزان برداشت سطح محصولات کشوری را به متوسط جهانی نزدیک کنیم که خیلی فاصله داریم.

وی تصریح کرد: ما باید محصولات کشاورزی را با ایجاد زنجیره ارزش افزوده به محصول باارزش‌تر تبدیل کنیم و تکمیل این زنجیره موجب ارتقای کیفیت، افزایش بهره‌وری از خاک و آب و ارتقای سلامت خواهد شد.

در این نشست اساتید دانشگاهی و مسئولان در مورد سلامت محصولات کشاورزی، سرنوشت باقی مانده آفت کش ها در کشاورزی و محیط زیست، مدیریت ارزیابی ریسک آفت‌کش ها، چالش های اندازه گیری و تعیین باقیمانده آفتکش ها در سطح بین‌المللی و ملی، راهکار های کنترل و کاهش میزان سموم و آفت‌کش‌ها به نقد و بررسی پرداختند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=163086

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});