• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
14

استاندار آذربایجان شرقی: انتقال آب ارس به تبریز تسریع شود

  • کد خبر : 17766
  • 17 خرداد 1400 - 10:15
استاندار آذربایجان شرقی: انتقال آب ارس به تبریز تسریع شود
یاز اکو - استاندار آذربایجان‌شرقی با تاکید بر اهمیت انتقال آب رودخانه ارس به دشت تبریز، گفت: دولت و وزارت نیرو باید اجرای این طرح مهم را تسریع کنند.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، محمدرضا پورمحمدی روز دوشنبه افزود: بدون تردید انتقال آب ارس به تبریز یکی از مهمترین و بزرگ ترین طرح های عمرانی در بخش زیرساخت وزارت نیرو است که تسریع در تکمیل و اتمام آن باید جزو اولویت های اصلی وزارت نیرو قرار بگیرد تا از ثمرات و ظرفیت های اقتصادی آن مردم منطقه در کوتاه ترین زمان بهره مند شوند.

وی با اشاره به اینکه طول طرح انتقال آب ارس به تبریز ۱۴۰ کیلومتر است، یادآور شد: تاکنون حدود ۳۵ کیلومتر از این طرح با تامین اعتبار از محل اعتبارات آب های مرزی تکمیل و اجرایی شده است و برای ادامه آن نیازمند تخصیص منابع مالی از سوی دولت و وزارت نیرو هستیم.

پورمحمدی ادامه داد: در حال حاضر برای ۱۰۵ کیلومتر باقی مانده طرح انتقال آب ارس به دشت تبریز در مرحله انتخاب پیمانکار هستیم که اگر اعتبارات لازم به استان تخصیص یابد در سریع ترین زمان ممکن با مشخص شدن پیمانکار، عملیات اجرایی آن تسریع می شود.

به گفته وی طرح فوق در مسیر هرزندات تا تبریز که ۱۰۵ کیلومتر را شامل می شود از حدود ۸ سال قبل راکد مانده است که دلیل آن ناتوانایی کنسرسیوم برنده مناقصه بود که متعهد به تامین منابع مالی بود و البته خط اعتباری ایران و چین هم به مشکل برخورد.

پورمحمدی با تاکید بر نقش بسیار مهم انتقال آب ارس به تبریز، اظهار کرد: این طرح از نظر تامین آب و نقش پدافندی برای استان بسیار مهم است، چون در صورت بروز مشکل در هر یک از خطوط انتقال آب زرینه‌رود و ارس می‌توانند جایگزین هم شوند.

بر اساس این گزارش، طرح انتقال آب رودخانه ارس به شمال شرق دریاچه ارومیه شامل آبگیری در حاشیه رودخانه ارس در محدوده جلفا با ظرفیت ۳۰۰ میلیون متر مکعب در سال، مرداد ماه ۱۳۹۲ توسط وزیر وقت نیرو و جمعی از مقام های ارشد کشوری و استانی کلنگ زنی شد.

هزینه سرمایه گذاری اولیه طرح انتقال آب ارس برای اجرای آبگیر، خط انتقال، تونل انتقال، راه دسترسی، ایستگاه های پمپاژ، تصفیه خانه، مخازن ذخیره، سیستم انتقال پیام با احتساب هزینه های استملاک اراضی و نیرو رسانی بر اساس برآورد سال ۱۳۹۲ بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد ریال و با احتساب بازپرداخت اصل و سود فاینانس، در حدود ۳۵ هزار میلیارد ریال بود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=17766

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});