به گزارش پایگاه خبری یاز اکو، فائک سریچاران بیریا در نوامبر ۱۹۴۶ متولد شد. او در سن ۵ سالگی فداکاری معنوی دریافت کرد و از آن زمان به طور مداوم تمرینات یوگا خود را بهبود بخشیده است. او از کودکی زمان زیادی را به مطالعه زبان های باستانی اختصاص داد.
علاوه بر این، فائک بیریا آموزش عالی کلاسیک را در غرب دریافت کرد. وی دارای مدرک دکترای علوم شیمی و فارماکولوژی، فوق لیسانس فناوری شیمی، فوق لیسانس ادبیات، فوق لیسانس فلسفه، لیسانس ریاضیات کاربردی و همچنین دیپلم در رشته پداگوژی بود.
او شیمی را در دانشگاه روئن تدریس کرد و به عنوان محقق در زمینه تاریخ دین در دانشگاه پاریس فعالانه فعالیت کرد و به لطف آن عنوان استادی به او اعطا شد.
یک سفر طولانی به هند، که او در اوایل دهه ۱۹۷۰ انجام داد، کل زندگی او را تغییر داد. او بیش از دو سال برای تحصیل نزد مشهورترین معلمان به سفر رفت. او سانسکریت و یوگا شاسترا را مطالعه کرد، سیستم های مختلف تربیت بدن و روح را درک کرد. در آن زمان بود که با یوگاچاریا بی.کی. س.آیینگر و از آن پس تا زمان فوت استاد در سال ۱۳۹۳ نزد ایشان شاگردی کرد و در تمامی سفرهایش با آیینگر همراه بود و در تدریس و همچنین ویراستاری کتابهایش او را یاری می کرد. اغلب او را فرستاده استاد می نامیدند.
فائک بیریا تدریس یوگا را در فرانسه آغاز کرد و از سال ۱۹۸۳ به عنوان معلم به سایر کشورهای اروپایی فرستاده شد.
در سال ۱۹۸۹، او اولین دوره رسمی معلم یوگا را در اتحاد جماهیر شوروی به دعوت هیئت شوروی در سازمان ملل متحد، کمیته المپیک اتحاد جماهیر شوروی و گروه روانشناسی دانشگاه دولتی مسکو برگزار کرد. از آن لحظه او برای سالها بهطور منظم به روسیه آمد.
او همچنین با کمک مرکز تحقیقاتی همه اتحادیه برای سلامت مادر و کودک در مسکو (در حال حاضر مرکز ملی تحقیقات پزشکی زنان و زایمان، زنان و پریناتولوژی) یک مطالعه علمی در مورد تأثیر یوگا بر بارداری انجام داد.
از سال ۱۹۹۶، او شروع به برگزاری دوره معلمی در لهستان کرد و در مجارستان و لتونی تدریس کرد. در همان سال، او یک دوره آموزشی معلم و پیشرفته را در ژاپن برگزار کرد.
از سال ۱۹۹۸، او دوره تربیت معلم یوگا را در اسرائیل و بعداً در تونس ترتیب داد.
فائک بیریا مرتباً از سوئیس، اسپانیا، دانمارک، سوئد، بلژیک و نروژ بازدید می کرد و به معلمان آموزش می داد و سپس به آنها در سازماندهی دوره های معلمی و امتحانات صلاحیت در کشورهایشان کمک می کرد.
از سال ۲۰۰۶، او شروع به تدریس دورههایی در برزیل، آرژانتین، شیلی و پرو کرد که شرکتکنندگانی از سراسر آمریکای جنوبی در آن شرکت کردند.
در همان سال، از او برای برگزاری یک دوره آموزشی در چین دعوت شد. این دوره بسیار موفقیت آمیز بود و از آن زمان تاکنون ۲۵۰ معلم محلی آموزش را تکمیل کرده اند و بیش از ۳۰۰ نفر دیگر دوره را بعداً تکمیل کرده اند.
در سال ۲۰۱۵، او توسط هیئت دائمی هند به یونسکو دعوت شد تا تمرینات یوگا را به اعضای یونسکو ارائه دهد. در همان سال، سری نارندرا مودی، نخست وزیر هند، از یونسکو بازدید کرد و از هیئت خواست که در آنجا توقف نکنند. در نتیجه، جشن اولین روز جهانی یوگا در یونسکو با حضور ۱۵۰۰ سفیر، نماینده و نماینده و همچنین میهمانان دعوت شده برگزار شد. در این جشن، فائک بیریا در مورد یوگا صحبت کرد، نمایشی ترتیب داد و از همه حاضران در پایان کنفرانس الهام گرفت تا به تمرین یوگا بپیوندند. این دوره ها و همچنین مذاکرات و ارائه های دیگر در یونسکو باعث شد تا در نوامبر ۲۰۱۶ یوگا توسط یونسکو در فهرست میراث فرهنگی ناملموس بشر قرار گیرد.
در آوریل ۲۰۱۶، فائک بیریا گزارش یوگا برای صلح را در مقر اتحادیه اروپا در بروکسل ارائه کرد.
در سال ۲۰۱۷، از او برای تدریس در جشن سومین روز جهانی یوگا که تحت حمایت سفارت هند در پاریس برگزار شد، دعوت شد که بیش از ۳۵۰۰ تمرینکننده در آن شرکت کردند.
فائک بیریا بنیانگذار انجمن یوگا آینگارا فرانسه، مدیر مرکز یوگا آینگارا پاریس و مشاور فنی انجمن یوگا آینگارا اسرائیل، برزیل، آرژانتین و شیلی بود.
او در ۴۶ کشور تدریس کرد و بیش از ۱۰۰۰ معلم در سراسر جهان تربیت کرد که برخی از آنها به معلمان با نفوذی در سطح جهان تبدیل شده اند.
فائک سریچاران بیریا به رویکرد عقلانی و علمی به یوگا که ریشه در آموزه دارما و سنتهای ودایی هندو دارد، اهمیت خاصی میداد.
فائک بیریا در آوریل ۲۰۲۲ در سن ۷۵ سالگی درگذشت.