• امروز : شنبه - ۲۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 14 December - 2024
متاورس چیست؟
هفت مکان شگفت انگیز در زمستان قزاقستان

هفت مکان شگفت انگیز در زمستان قزاقستان

12:59 17 آذر 1403
به میان دانشجویان دانشگاه تبریز آمده‌ایم تا صدای آنان را به گوش صنایع و نهادهای مختلف استان برسانیم

به میان دانشجویان دانشگاه تبریز آمده‌ایم تا صدای آنان را به گوش صنایع و نهادهای مختلف استان برسانیم

9:15 10 آذر 1403

بیست و هشتمین همایش توسعه صادرات غیرنفتی ایران در تبریز

22:09 24 آبان 1403
جشنواره موسیقی محلی و آیین های سنتی در شهر مورگول ترکیه

جشنواره موسیقی محلی و آیین های سنتی در شهر مورگول ترکیه

12:45 20 مرداد 1403

متاورس چیست؟

یاز اکو؛ جعفر ساعی نیا – تکنولوژی نوع زندگی ما را کاملاً تغییر می‌دهد، اینترنت، تلفن‌های هوشمند و فناوری ابری و متاورس تنها معدود پیشرفت‌هایی هستند که همگی در ابتدا علمی تخیلی به حساب می‌آمدند و اکنون کاملاً در زندگی ما نقش دارند. هر شخص برای خود هویت مجازی دارد، مانند اکانت اینستاگرام که هویت مجازی افراد بوده و معرف آنها در دنیای مجازی است یا فروشگاه اینترنتی که یکی از اجزای هویت مجازی افراد و شرکت‌ها را تشکیل می‌دهد، ارتباطات افراد با دوستان و همکارانشان در دنیای امروز نیز به صورت مجازی شده است، در قالب گروه‌های اجتماعی که در آن عضو هستند یا حتی بازی‌هایی که برای سرگرمی افراد در دنیای کامپیوتری ایجاد شده‌اند نیز بخشی از هویت مجازی افراد را تشکیل داده‌اند و دنیای دیجیتالی متاورس جایی است که همه آنها در یک پلتفورم ادغام می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو، متاورس به دنیاهای مجازی مشترکی اطلاق می‌شود که در آن زمین، ساختمان‌ها، آواتارها و حتی نام‌ها، قابلیت خریدوفروش دارند و اغلب این خریدوفروش‌ها، به کمک ارزهای دیجیتال صورت می‌پذیرد.

در واقع متاورس یک واقعیت دیجیتالی است که جنبه‌های رسانه‌های اجتماعی، بازی‌های آنلاین، واقعیت افزوده(AR) ،واقعیت مجازی (VR) و ارزهای دیجیتال را ترکیب می‌کند تا به کاربران امکان تعامل مجازی را بدهد.

متاورس یک مفهوم است؛ نمی توان آن را یک نرم‌افزار یا یک محیط بازی در نظر گرفت. در واقع متاورس یک جهان مجازی است که کاربران می توانند شخصیت خود را در آن داشته باشند و هر کاری که در دنیای واقعی انجام می‌دهند را به صورت مجازی انجام دهند.

در این محیط، افراد می‌توانند با دوستان خود به گردش بپردازند.

از ساختمان‌ها و مکان‌های مجازی مختلف دیدن کنند.

کالاها و خدمات را بخرند و یا این که در رویدادهایی مثل کنسرت خواننده مورد علاقه خود شرکت کنند.

متاورس شبکه‌ای گسترده از جهان‌ها و شبیه‌سازی‌های سه‌بعدی پایدار است که به صورت آنی و لحظه‌به‌لحظه پردازش می‌شوند و در آن هویت اشخاص، اشیای فیزیکی، تاریخ بشر و حتی سیستم‌های پرداختی پیوستگی خودشان را حفظ و همزمان تعداد زیادی از افراد را به صورت مجازی در خود جای دهد.

اصطلاح متاورس، اولین بار در سال ۱۹۹۲ توسط نیل استفنسون (Neal Stephenson)، نویسنده رمان‌های علمی تخیلی ابداع و در رمان تصادف در برف (Snow Crash) به کار برده شد. متاورس تصویری از یک دنیای مجازی است که در دنیای حقیقی وجود دارد. متاورس یک برنامه، پلتفرم یا گجت هوشمند نیست. متاورس مجموعه‌ای از پلتفرم‌ها، تکنولوژی‌ها و گجت های هوشمند است به عبارت ساده‌تر متاروس دنیایی است که شما در آن به صورت سه بعدی در دنیای مجازی به بی‌نهایت می‌رسید، در این دنیای جدید از بعد زمان و مکان آزاد خواهید شد و می‌توانید بدون توجه به قوانین دنیای واقعی، قوانین دنیای خودتان را بسازید.

یکی از مزیت‌های کلیدی متاورس حضور است؛ حسی که به‌جای تماشای اماکن و افراد، شما را به‌صورت فیزیکی با آن‌ها درگیر می‌کند. برای نمونه، در سرویس‌هایی مانند Spatial و فیس‌بوک Horizon می‌توانید با همکاران خود دور یک میز مجازی جمع شوید که تجربه‌ی طبیعی‌تری نسبت به تماس‌های ایجاد شده بر بستر زوم و تماسهای تصویری گروهی خواهد بود.

شرکت فیس‌بوک، یکی از شرکت‌های پیشرو در حوزه متاورس است. این شرکت پیش‌تر بودجه‌ای ۵۰ میلیون دلاری برای توسعه پروژه متاورسی خود (XR Programs and Research Fund) کنار گذاشته بود. فیس‌بوک اعلام کرد که تمام خدمات خود را زیر چتر نام مِتا (Meta) ارائه می‌کند. این تغییر نام، یعنی شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک و اینستاگرام و پیام‌رسان واتس‌اپ از این پس زیرمجموعه‌های متا خواهند بود.

بسیاری هم پروژه دییم (Deim)، ارز دیجیتال فیس‌بوک را به متاورس مرتبط می‌دانند و می‌گویند این استیبل کوین می‌تواند تعاملات مالی افراد در متاورس را دگرگون کند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=42682

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

});