• امروز : شنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 4 May - 2024
4

آبخیزداری و آبخوان داری راهکار نهایی مقابله با کم آبی در تبریز

  • کد خبر : 117177
  • 16 شهریور 1402 - 15:00
آبخیزداری و آبخوان داری راهکار نهایی مقابله با کم آبی در تبریز
یاز اکو - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی مدیریت منابع آبی با استفاده از پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان داری را مهمترین راهکار مقابله با بحران کم آبی در کلان شهر تبریز دانست.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از خبرگزاری مهر، سیروس داودی با اشاره به تنش کم آبی کلان شهر تبریز در تابستان جاری، مدیریت منابع آبی با استفاده از پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان داری را مهمترین راهکار مقابله با بحران کم آبی دانست و افزود: آب مهمترین نیاز اساسی کشور است، بطوری که مدیریت آن در طی دهه‌های گذشته بصورت مکرر مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است.

وی با اشاره به کاهش بیش از ۴۰ درصد بارش‌های جوی نسبت به میانگین بارندگی‌های بلند مدت که ناشی از تغییرات آب و هوایی است، ادامه داد: کاهش نزولات جوی به عنوان یک رخداد طبیعی تأثیرگذار بر نیاز آبی جوامع انسانی که امری اجتناب ناپذیر است که می‌توان با یک برنامه ریزی صحیح در جهت ذخیره نزولات جوی و تقویت سفره‌های آب زیرزمینی از بحران کم آبی عبور نمود.

داودی گفت: میزان روان آب حاصل از بارش‌های جوی در سال گذشته در شهرستان تبریز بیش از ۱۸۶ میلیون مترمکعب بوده، در حالی که حداکثر میزان آب شرب مورد نیاز کلانشهر تبریز ۱۴۵ میلیون متر مکعب می‌باشد که این میزان را می‌توان با یک برنامه ریزی مدون و با استفاده از تکنولوژی آبخیزداری، روان آب‌های جاری را در آبخوان‌ها ذخیره و در فصول مورد نیاز از آن استفاده کرد، بدون اینکه از ذخایر بلند مدت آبخوان‌ها برداشتی صورت گیرد.

وی در ادامه اظهار کرد: با این روش می‌توانیم تهدیدات خشکسالی را به فرصت‌های طلایی تبدیل کنیم و از تنش‌های آبی در فصول خشکسالی عبور کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی همچنین به وسعت کلان شهر تبریز و سطوح نفوذ ناپذیر سطح شهر اشاره کرد و افزود: حجم روان آب‌های مناطق شهری و صنعتی در فصول بارش تبریز در سال گذشته بیش از ۲۹ میلیون مترمکعب بوده است که این حجم از روان آب بیش از ۱.۲۵ برابر میزان آبی است که از سد نهند آبگیری می‌شود.

داودی گفت: کلان شهر تبریز می‌تواند به عنوان اولین شهر در کشور با طراحی مخازن زیرزمینی، ضمن ذخیره بخش اعظمی از آب مورد نیاز مصارف جوامع شهری، سیلاب‌های فصلی حاصل از آن را نیز کنترل نماید، لذا ما به عنوان دستگاه مسئول حفظ منابع طبیعی و آبخیزداری، تخصیص و تأمین اعتبار متناسب با وضعیت بحران خشکسالی از محل پروژه‌های ملی و استانی جهت تحقق اهداف آبخیزداری و آبخوان داری را امری مهم و ضروری می‌دانیم که باید در سطح کلان مورد توجه برنامه ریزان قرار گیرد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=117177

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});