به گزارش پایگاه خبری یازاکو، ایده اصلی رژیم غذایی گروههای خونی این است که شما با پیروی از یک رژیم غذایی و شیوه زندگی متناسب با گروه خونی خود به راحتی به سمت رسیدن به وزن ایده آل خود و حتی کاهش روند پیری پیش می روید. مبدع این رژیم غذایی یک پزشک متخصص طب سوزنی به نام جیمز آدامو در سال ۱۹۹۶ کتابی با عنوان بر اساس گروه خونی خود تغذیه کنید را منتشر کرد که به سرعت در لیست کتابهای پرفروش مهم قرار گرفت. با این وجود، این تئوری مخالفانی نیز دارد که اظهار می دارند هیچ مبنای علمی برای اینکه رژیم غذایی بر اساس گروههای خونی به سلامت کمک می کند، وجود ندارد. اما مبدع آن، مبنای اثبات ادعای خود را بیمارانی می داند که بیان کرده اند با پیروی از این رژیم غذایی سالمتر و شادابتر زندگی می کنند.
فهرست
اصول اصلی رژیم غذایی گروههای خونی
دکتر جیمز آدامو می گوید در پروتئین های موجود در مواد غذایی اجزایی به نام لکتین وجود دارد که به آنتی ژنهای سلولهای خونی متصل شده و به دنبال آن سبب تجمع و به هم پیوسته شدن سلولهای خونی می شوند. این تجمع سلولی می تواند مشکلات و بیماریهای مختلفی را برای انسان ایجاد کند. با استفاده از رژیم غذایی گروههای خونی میتوان از این تجمع سلولی جلوگیری کرد. همچنین، او معتقد است که چون خون عامل اصلی تغذیه کننده بدن است، امکان دارد حالتهای مختلف خون نوع رژیم غذایی که باید توسط شخص مصرف شود را تعیین کند.
مواد غذایی مجاز و غیر مجاز در رژیم غذایی گروههای خونی
در زیر لیستی از مواد غذایی که هر گروه خونی A ، B، AB و O مجاز به استفاده از آن بوده و یا باید از آن پرهیز کنند، آورده شده است.
گروه خونی O
به گفته دکتر آدامو این گروه خونی قدیمی ترین نوع گروه خونی است و مربوط به دوره شکارچی بودن بشر است. بنابراین بهترین رژیم غذایی برای این گروه خونی رژیمی است که شکارچیان از آن پیروی می کرده اند. یعنی رژیمی حاوی چربی و پروتئین. به علت بالا بودن سطح اسید معده در این افراد، آنها مستعد ابتلا به زخم معده هستند. بر این اساس خوردن شیر، گندم، نشاسته و نان، کافئین و الکل برای این گروه توصیه نمی شود. در عوض، مصرف انواع گوشت های بدن چربی ارگانیک و میوه و سبزیجات برای آنها بسیار مفید خواهد بود.
گروه خونی A
این گروه خونی بعد از گروه خونی B به وجود آمده است و مربوط به دوره کشاورزی بشر است. بنابراین خوردن غذاهای حیوانی سبب کاهش سوخت و ساز بدن آنها می شود. در عوض، غذاهای گیاهی نیز عکس این عمل را در بدن آنها سبب میشوند. این گروه دارای کمترین سطح اسید معده بوده و به همین علت امکان ابتلا به سرطان معده در این گروه بیشتر از سایر گروههاست. بهترین توصیه غذایی برای افرادی که گروه خون آنها از نوع A است رژیمهای غنی از کربوهیدرات و غلات از جمله سویا، انواع دانه، سبزیجات است. البته مصرف برخی از پروتئینهای حیوانی مانند گوشت مرغ و بوقلمون و انواع غذاهای دریایی نیز برای آنها ممنوعیتی ندارد. آنها می توانند از برخی انواع آجیل مانند بادام زمینی و گردو نیز استفاده کنند.
گروه خونی B
این گروه خونی مابین دو گروه خونیA و B قرار می گیرد. یعنی مربوط به دوره ای است که بشر در حال گذار از شکارگری به کشاورزی بوده است. بنابراین رژیم غذایی مناسب این گروه شامل مجموعه ای از مواد غذایی مناسب برای گروه خونی O وA است. شاید به همین دلیل سیستم ایمنی این افراد متعادل و سازگار و دستگاه گوارششان قوی و قابلانعطاف است. در واقع، چون این گروه خونی مابین دو گروه دیگر قرار دارد، نه به اندازه گروه خونی O می تواند چربی مصرف کند و نه به اندازه گروه خونی A می تواند از کربوهیدرات استفاده کند. این گروه باید از برخی مواد غذایی خاص مانند ذرت، گندم، گندم سیاه، عدس، گوجه فرنگی، بادام زمینی، دانه کنجد و مرغ خودداری کرده و در عوض از گوشت گوسفند، خرگوش، شیر بز و گوسفند، سبزیجات سبز، تخم مرغ لبنیات کم چرب بهره ببرند.
گروه خونی AB
افرادی که خون آنها از نوع AB است، همانند گروه خونی A میزان ترشح اسید معده آنها کم است و مانند گروه B می توانند گوشت مصرف کنند. این گروه سیستم ایمنی مقاومتری نسبت به گروههای دیگر داشته و در برابر انواع میکروبها مقاومترند. از طرفی دیگر، همانند گروه خونی A احتمال ابتلای آنها به سرطان به خصوص سرطان سینه بیشتر بوده و دستگاه گوارش آنها حساس است. بر طبق رژیم گروههای خونی، این گروه باید غذاهای دریایی مانند ماهی سالمون، لبنیاتی مانند ماست و کفیر و سبزیجات سبز مانند کلم و کلم بروکلی را انتخاب کنند. آنها باید از مصرف کافئین، الکل و گوشت دودی خودداری کنند.
همچنین با وجودیکه خوردن غذاهای دریایی برای این گروه بلامانع است، اما لکتین موجود در برخی از انواع ماهی مانند سفره ماهی و ماهی حلوا در این گروه اختلالاتی ایجاد می کند. از آنجاییکه بهترین حالت برای این گروه در زمانی است که ماهیچه های آنها در حالت قلیایی باشد، بهتر است مصرف گندم و مشتقات آن مانند سبوس و جوانه در این گروه به یکبار در هفته کاهش یابد. طبق این رژیم سعی کنند در طول روز وعدههای غذایی کمتری مصرف کنند.