ابراهیم یوماکلی، وزیر کشاورزی و جنگلداری ترکیه امروز سهشنبه طی بیانیهای اعلام کرد: «ترکیه در تولید فندق، گیلاس، انجیر، زردآلو، به و خرنوب رتبه اول جهان را دارد و در صادرات فندق، زردآلو خشک، انجیر خشک، کشمش و فرآوردههای به نیز در جایگاه اول قرار دارد».
وی افزود: «ترکیه با ۲۳٫۹ میلیون هکتار زمین کشاورزی زیر کشت نه تنها نیازهای غذایی بیش از ۸۵ میلیون نفر جمعیت و نزدیک به ۵۰ میلیون گردشگر را تامین میکند، بلکه همچنان اولین کشور کشاورزی در اروپا از نظر محصولات است».
وی با اشاره به اینکه ترکیه نیاز داخلی در بخش کشاورزی را تامین میکند و یک صادرکننده خالص در تجارت خارجی محصولات کشاورزی و غذایی است، تاکید کرد: «صادرات محصولات کشاورزی و غذایی ما که در سال ۲۰۰۲، ۳٫۸ میلیارد دلار بود، در سال ۲۰۲۳ به ۳۱ میلیارد دلار افزایش یافت و مازاد تجارت خارجی ۶٫۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ رسید».
وزیر کشاورزی و جنگلداری ترکیه همچنین ادامه داد: «در تولید توت فرنگی، نخود و گوجه فرنگی نیز رتبه سوم و در تولید شاه بلوط، گردو، گلابی و عدس رتبه چهارم را در جهان داریم. همچنین در صادرات جهانی فندق، زردآلو خشک، انجیر خشک، کشمش و محصولات به پیشرو بوده و در صادرات آرد گندم رتبه اول را دارا هستیم».