به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ژئوپارکر، کمیته کاری گاسترونومی شبکه جهانی ژئوپارک های یونسکو، غذاشناسی ژئوپارک را مجموعهای از تمام فعالیتهایی در ژئوپارکهای جهانی یونسکو تعریف میکند که به بازدیدکنندگان تجربهای متمرکز بر غذا، محصولات وابسته و فعالیتهای مرتبط با آن در حین کاوش در ژئوپارک ها ارائه میدهند.
در کنار تجربههای اصیل، سنتی و/یا نوآورانه آشپزی و کشاورزی، غذاشناسی ژئوپارک میتواند شامل فعالیتهای دیگری نیز باشد، مانند بازدید از تولیدکنندگان محلی، شرکت در جشنوارههای غذایی، حضور در کلاسهای آشپزی و مشارکت در میراث ناملموس جامعه محلی. تمام این فعالیتها با هدف کمک به توسعه پایدار ژئوپارک و جامعه محلی آن انجام میگیرند.
این منبع خبری در ادامه اضافه می کند که شبکه جهانی ژئوپارکهای یونسکو، کارزار جهانیای را برای معرفی ۲۱۹ ژئوپارک جهانی یونسکو و گنجینههای باارزش غذاشناسی آنها آغاز کرده است.
لازم به ذکر است که آش قوروت قلیه جلفا به عنوان غذای سنتی شهرهای جلفا و هادیشهر( علمدار و گرگر) و ژئوپارک جهانی ارس قبل از این نیز در فهرست میراث معنوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ثبت رسیده بود. ژئوپارک جهانی ارس به عنوان دومین ژئوپارک ایران در فهرست ژئوپارک های جهانی یونسکو مسئولیت معرفی این میراث معنوی را بر عهده دارد.