• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Monday - 16 June - 2025
2
رییس دانشگاه تبریز:

دانشگاه ها بازیگران اصلی دیپلماسی علمی -گردشگری هستند

  • کد خبر : 179925
  • 26 اردیبهشت 1404 - 10:00
دانشگاه ها بازیگران اصلی دیپلماسی علمی -گردشگری هستند
رییس دانشگاه تبریز با تاکید بر تلاش همگانی برای توسعه گردشگری علمی و سلامت در کشور، گفت: دانشگاه ها و موسسات علمی بازیگران اصلی دیپلماسی علمی - گردشگری هستند.

به گزارش یازاکو، محمدتقی اعلمی در همایش ” تبریز، قطب گردشگری علمی و سلامت”، افزود: آذربایجان شرقی با برخورداری از چندین دانشگاه و موسسه علمی و جذب دانشجویان بین المللی نقش بسیار مهم و کلیدی در رونق گردشگری علمی دارد و باید از این ظرفیت بسیار مهم برای توسعه تبادلات فرهنگی و علمی و اجتماعی بهره جست.

وی با اشاره به اینکه اکنون در دانشگاه های آذربایجان شرقی بیش از ۶ هزار دانشجوی خارجی مشغول تحصیل هستند، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمارهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیش از ۱۰ درصد از مجموع ۶۴ هزار دانشجوی بین المللی ایران در این استان اقامت دارند.

اعلمی تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه تبریز را سه هزار و ۴۰۰ نفر اعلام و اضافه کرد: این مجموعه علمی و تحقیقاتی قطب مهم گردشگری کشور و آذربایجان شرقی است که باید برای تقویت این ظرفیت نسبت به تامین زیرساخت های لازم اقدام شود.

به گفته وی دانشگاه تبریز با توجه به امکانات و تجهیزات موجود و نیز برخورداری از اساتید و هیات علمی مطرح در رشته های گوناگون، می تواند پیشران توسعه دیپلماسی علمی در کل کشور و حداقل منطقه شمال غرب باشد.

اعلمی با بیان اینکه آموزش عالی عامل بنیادی در شکل گیری ساختارهای قدرت و توسعه پایدار است، یادآور شد: دانشگاه ها ابزار تاثیرگذار کنشگری در عرصه دیپلماسی علمی، تبادلات آکادمیک و مشارکت مبتنی بر اعتماد هستند که باید با برنامه ریزی دقیق و منسجم گام های محکم و پایدار در این خصوص برداشته شود.

وی به سابقه بیش از هفت دهه ای دانشگاه تبریز اشاره و با بیان اینکه این مجموعه قلب تپنده تبادلات فرهنگی و تاریخی با کشورهای همسایه و همجوار است، اضافه کرد: بر همین اساس ما به دنبال جذب بیشتر دانشجویان بین المللی از سراسر جهان به خصوص کشورهای همسایه هستیم که این موضوع به غنای فرهنگی دانشگاه می افزاید.

رییس دانشگاه تبریز تقویت روابط علمی دانشگاه ها با سایر مراکز علمی کشورهای مختلف را عاملی بسیار مهم و تعیین کننده در تقویت پیوندهای فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی دانست و ادامه داد: در حقیقت دانشجویان خارجی سفیران جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خود هستند.

اعلمی توسعه و بسط روابط بین المللی با کشورهای خارجی را یکی از اولویت های اصلی دانشگاه های بزرگ کشور همچون تبریز برشمرد که باید با هم افزایی و نیز همکاری دستگاه های مختلف اجرایی تحقق یابد.

۶۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش رسید

دبیرکل همایش نیز گفت: در سه دوره قبلی که برگزار شد مقالات ارزشمندی به کنگره ارسال و سخنرانی های مهم ایراد شد.
محسن درخشانی در مورد نتایج و خروجی دوره های برگزار شده اظهار کرد: در مجموع دوره ها بیش از ۶۰۰ مقاله به دبیرخانه ارسال شده است.

وی افزود:در همین مقالات موضوع ناترازی ارزی از بزرگترین چالش های نویسندگان ارزیابی شد.

دبیر کل همایش گام دوم انقلاب درباره طراحی اپلیکشن جامع گردشگری استان نیز توضیح داد: موضوع گردشگری سلامت و علمی از موضوعات بسیار مهم و ارزآور در کشورهای جهان و از جمله کشور عزیزمان، استان و شهرمان است.

درخشانی ادامه داد: گردشگران سلامت با یک پنجم هزینه که در کل دنیا هزینه می کنند در استان آذربایجان شرقی حضور دارند، با توجه به این موضوع در فکر ایجاد یک اپلیکیشن جامع بودیم.

در این همایش از نرم افزار گردشگری آذربایجان شرقی با امکانات مختلف علمی، سلامت و با تعیین قیمت های مناسب رونمایی شد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=179925

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.