به گزارش یازاکو، هادی خرسندی امروز اظهار داشت: برداشت آلوچه از باغهای مراغه، بهعنوان یکی از قطبهای تولید این محصول در استان و كشور بهخاطر گرمای تابستان از اول تیر آغاز شده است.
وی اضافه کرد: امسال بهخاطر سرمای دیررس بهاره تولید آلوچه در مراغه با ۸۰ درصد کاهش به ۳ هزار ۵۰۰ تن کاهشیافته است.
وی با بيان اينكه مراغه يكهزار و ۷۰۰ هكتار باغ آلوچه دارد، افزود: ۹۰ درصد محصول آلوچه این شهرستان به خشکبار تبدیل میشود.
خرسندی با اشاره به دانش بالای باغداران مراغهای در تولید آلوچه متذکر شد: متوسط تولید آلوچه در این شهرستان ۱۲ تن در هکتار است.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه تصریح کرد: در مراغه حدود ۱۷ رقم آلوچه كشت میشود كه بيشتر ارقام از نوع شليل باخاصیت خشكباري و صادراتي است.
وی یادآور شد: شلیل، شلیل فنری، داش شلیل، شر آلچا، زر آلچاسی، قرمز آلچا، سید آلچاسی، اته ممد و گوجه سلطانديگر ارقام آلوچه در مراغه است.
آلوچه باخاصیتهای غذايی فراوان و داشتن ویتامینهای A،ب،ث،آهن و کلسیم برای آرامش اعصاب، تقويت و تنظیم دستگاه هاضمه بسيار مفيد است و برخی خانوادهها از اين محصول در غذاهای روزانه استفاده میکنند.
تولید و فراوری آلوچه در مراغه قدمتی چند صدساله دارد و بخشی از محصول خشکباری مراغه به کشورهای عراق و پاکستان و روسیه صادر میشود.
شهرستان مراغه با داشتن ۲۶ هزار هكتار باغ و توليد سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن ميوه قطب توليد محصولات سردرختی در آذربایجانشرقی است.
