اخبارکشاورزی

علت کاهش ۸۰ درصدی تولید آلوچه در مراغه

به گزارش یازاکو، هادی خرسندی امروز اظهار داشت: برداشت آلوچه از باغ‌های مراغه، به‌عنوان یکی از قطب‌های تولید این محصول در استان و كشور به‌خاطر گرمای تابستان از اول تیر آغاز شده است.

وی اضافه کرد: امسال به‌خاطر سرمای دیررس بهاره تولید آلوچه در مراغه با ۸۰ درصد کاهش به ۳ هزار ۵۰۰ تن کاهش‌یافته است.

وی با بيان اينكه مراغه يك‌هزار و ۷۰۰ هكتار باغ آلوچه دارد، افزود: ۹۰ درصد محصول آلوچه این شهرستان به خشکبار تبدیل می‌شود.

خرسندی با اشاره به دانش بالای باغداران مراغه‌ای در تولید آلوچه متذکر شد: متوسط تولید آلوچه در این شهرستان ۱۲ تن در هکتار است.

مدیر جهاد کشاورزی مراغه تصریح کرد: در مراغه حدود ۱۷ رقم آلوچه كشت می‌شود كه بيشتر ارقام از نوع شليل باخاصیت خشكباري و صادراتي است.

وی یادآور شد: شلیل، شلیل فنری، داش شلیل، شر آلچا، زر آلچاسی، قرمز آلچا، سید آلچاسی، اته ممد و گوجه سلطانديگر ارقام آلوچه در مراغه است.

آلوچه باخاصیت‌های غذايی فراوان و داشتن ویتامین‌های A،ب،ث،آهن و کلسیم برای آرامش اعصاب، تقويت و تنظیم دستگاه هاضمه بسيار مفيد است و برخی خانواده‌ها از اين محصول در غذاهای روزانه استفاده می‌کنند.

تولید و فراوری آلوچه در مراغه قدمتی چند صدساله دارد و بخشی از محصول خشکباری مراغه به کشورهای عراق و پاکستان و روسیه صادر می‌شود.

شهرستان مراغه با داشتن ۲۶ هزار هكتار باغ و توليد سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن ميوه قطب توليد محصولات سردرختی در آذربایجان‌شرقی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا