به گزارش یازاکو، هادی خرسندی امروز اظهار داشت: برداشت آلوچه از باغهای مراغه، بهعنوان یکی از قطبهای تولید این محصول در استان و کشور بهخاطر گرمای تابستان از اول تیر آغاز شده است.
وی اضافه کرد: امسال بهخاطر سرمای دیررس بهاره تولید آلوچه در مراغه با ۸۰ درصد کاهش به ۳ هزار ۵۰۰ تن کاهشیافته است.
وی با بیان اینکه مراغه یکهزار و ۷۰۰ هکتار باغ آلوچه دارد، افزود: ۹۰ درصد محصول آلوچه این شهرستان به خشکبار تبدیل میشود.
خرسندی با اشاره به دانش بالای باغداران مراغهای در تولید آلوچه متذکر شد: متوسط تولید آلوچه در این شهرستان ۱۲ تن در هکتار است.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه تصریح کرد: در مراغه حدود ۱۷ رقم آلوچه کشت میشود که بیشتر ارقام از نوع شلیل باخاصیت خشکباری و صادراتی است.
وی یادآور شد: شلیل، شلیل فنری، داش شلیل، شر آلچا، زر آلچاسی، قرمز آلچا، سید آلچاسی، اته ممد و گوجه سلطاندیگر ارقام آلوچه در مراغه است.
آلوچه باخاصیتهای غذایی فراوان و داشتن ویتامینهای A،ب،ث،آهن و کلسیم برای آرامش اعصاب، تقویت و تنظیم دستگاه هاضمه بسیار مفید است و برخی خانوادهها از این محصول در غذاهای روزانه استفاده میکنند.
تولید و فراوری آلوچه در مراغه قدمتی چند صدساله دارد و بخشی از محصول خشکباری مراغه به کشورهای عراق و پاکستان و روسیه صادر میشود.
شهرستان مراغه با داشتن ۲۶ هزار هکتار باغ و تولید سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن میوه قطب تولید محصولات سردرختی در آذربایجانشرقی است.