به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایلنا، سیدمحمدعلی صادقی، اظهارداشت: این نژاد، پایه مناسبی برای کار اصلاحی در زمینه بهبود سرعت رشد، چند قلوزایی، راندمان لاشه و تولید مثل خارج از فصل می باشد و در استان زنجان که خاستگاه اصلی این نژاد می باشد فعالیت های خوبی با همکاری فیمابین سازمان جهادکشاورزی استان و دانشگاه زنجان، در جهت تبدیل این دام به یک نژاد پر تولید داخلی انجام گرفته است.
وی، با اشاره به تشکیل هسته اصلاح نژادی با مشارکت بخش خصوصی، ادامه داد: اجرای طرح انتقال ژن چند قلوزایی(FecB) به این نژاد بعنوان مهمترین ژن شناخته شده مؤثّر بر چند قلوزایی در گوسفند است.
صادقی، دراین خصوص، تاکیدکرد: به منظور ساماندهی فعالیتهای مرتبط با حفظ خلوص نژادی، تعیین استراتژی های پرورشی و اصلاح نژادی، ارائه آموزش های تخصصی به بهره برداران و علاقه مندان پرورش گوسفند افشاری و همچنین ترویج دستاوردهای بدست آمده در زمینه پرورش و اصلاح نژاد این دام، انجمن نژادی گوسفند افشاری در استان زنجان برای اولین بار در کشور با تلاش متخصصین اصلاح نژاد دام استان و پرورش دهندگان گوسفند نژاد افشاری تشکیل و به ثبت رسیده است.
وی، افزود: در نظر است به منظور کاهش تصدیهای دولتی کلیه فعالیت های مربوط به توسعه مدیریت و اصلاح نژاد گوسفند افشاری پس از طی مراحل قانونی به این انجمن واگذار شود.