به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا؛ مجید احمدی روز شنبه، سرمازدگی و بارش باران در فصل گُلدهی را از دلایل این کاهش تولید بیان کرد و افزود: سیب هشترود پس از گندم دومین محصولی است که باغداران شهرستان با فروش آن درآمد کسب میکنند و بر همین اساس نیز کاهش تولید این محصول باغی برای کشاورزان منطقه حائز اهمیت است.
وی با اشاره به کیفیت سیب منطقه سهندآباد اضافه کرد: با توجه به آب و هوای سردسیری این منطقه و استعداد خاک، محصول سیب این ناحیه با انواع متفاوت محصول سیب در کشور و حتی جهان قابل رقابت و بعضا دارای برتری است.
بر اساس این گزارش امسال حجم تولید سیب مراغه هم که در مجاورت هشترود قرار دارد و قطب تولید سیب آذربایجانشرقی است، با کاهش روبرو بوده و از ۳۲۰ هزار تن در سال گذشته به ۲۷۰ هزار تن کاهش یافته است.
نکته قابل تامل اینکه به گفته «سعید خیراندیش»، مدیر جهاد کشاورزی مراغه، سرمازدگی و بارندگی بیموقع که از نشانههای تغییر اقلیم در این منطقه است، دلیل مشابه کاهش تولید در هر دو شهرستان به شمار میرود.
البته باغهای سیب منطقه سهندآباد و شهرستان مراغه در مناطق بالادستی همچون «مردقچای» و «سد علویان» که محصولی مرغوب و صادراتی دارد نیز متاثر از آب و هوای سرد دامنههای جنوبی سهند است و به طور طبیعی از یک وضعیت اقلیمی برخوردار میباشد.