به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از تی آر تی خبر، ایده اجاق های مایکروویو، به طور تصادفی در طول جنگ جهانی دوم کشف شد.
علیرغم ادعاهایی که امروزه خبر از خطرناک بودن این دستگاه می دهند، بسیاری از مردم از اجاق های مایکروویو برای گرم کردن غذا در زمان محدود خود استفاده می کنند.
اختراع مایکروفر تقریباً تصادفی بود.
باورتان نمی شود اگر به شما بگوییم که این ابزار با آب شدن شکلات در جیب مخترع به وجود آمده است؟
در اجاق های مایکروویو نیز از اشعه های مایکروویو استفاده می شود که به ما امکان پخت عملی غذا را می دهد. بخش اصلی اجاق های مایکروویو دستگاهی به نام مگنترون است. مگنترون نور مایکروویو تولید می کند. این نور از طریق یک لوله فلزی به داخل محفظه کوره فرستاده می شود. پالت چرخان روی سقف تضمین می کند که پرتوهای مایکروویو به طور یکنواخت در سراسر فر پخش می شود. نور مایکروویو توسط مولکول های آب موجود در غذای موجود در بشقاب جذب می شود و مولکول های آب سریعتر شروع به ارتعاش می کنند. انرژی ای که مولکول های آب از نور مایکروویو دریافت می کنند باعث می شود دمای غذا در ظرف بالا برود. علاوه بر این بشقابی که غذا روی آن قرار می گیرد مدام می چرخد تا تمام قسمت های غذا با سرعت یکسان پخته شود.
زندگی ما با آب شدن شکلات تغییر کرد
اختراع اجاق مایکروویو بر اساس یک تصادف واقعی است که مهندس آمریکایی پرسی اسپنسر، که به دلیل مطالعات خود بر روی رادارهای ایالات متحده در طول جنگ جهانی دوم به شهرت رسید، زندگی کرد.
مهندس آمریکایی پرسی اسپنسر که در سال ۱۹۴۵ در حال آزمایش با امواج مایکروویو برای ساخت رادارهایی برای شناسایی هواپیماهای دشمن بود، طی آزمایشی که با مگنترون انجام داد متوجه شد که شکلات موجود در جیبش ذوب شده است. اسپنسر که بلافاصله شروع به تحقیق در مورد این موضوع کرده بود، شروع به بررسی واکنش او با قرار دادن غذاهای مختلف در نزدیکی دستگاه کرد و مشاهده کرد که امواج مایکروویو روی غذاها موثر هستند.
او ابتدا ذرت را امتحان کرد و دید که ذرت می ترکد. سپس در یک قوری سوراخ کرد و یک تخم مرغ روی آن قرار داد و نور مایکروویو تولید شده توسط مگنترون را به سمت تخم مرغ هدایت کرد. و همانطور که انتظار می رفت، تخم مرغ منفجر شد. در چهره دستیارش که آزمایش را از نزدیک تماشا می کرد. بنابراین، مشخص شد که مایکروویو می تواند غذا را به سرعت بپزد.
اسپنسر همچنین یک قوطی فلزی برای کاهش خطر آزمایش ها طراحی کرد.
مخترع فقط ۲ دلار برنده شد
اسپنسر اولین اجاق مایکروویو تاریخ را با این طراحی اختراع کرد که از پراکندگی امواج مایکروویو جلوگیری می کرد. او آن را فر الکترونیکی نامید. این تنور ۱۸۰ سانتی متر ارتفاع، ۳۴۰ کیلوگرم وزن و ۵ هزار دلار ارزش داشت.
اسپنسر این مایکروویو را در سال ۱۹۵۰ به ثبت رساند و Raytheon اولین مایکروویو را در سال ۱۹۴۷ با نام Radarange تولید کرد.
شرکت اسلحه سازی Raytheon با این محصول به ثروت زیادی دست یافت. اسپنسر فقط ۲ دلار درآمد داشت.
اولین بار بر روی یک کشتی مسافربری و باری با موتور هسته ای نصب شد.
در سال ۱۹۶۷ به عنوان یک اجاق مایکروویو ارزانتر و کوچکتر برای فروش در آشپزخانه های خانگی دوباره تولید شد.
این فر که در سال ۷۰ به فروش ۴۰ هزار دستگاهی رسید، تا سال ۱۹۷۵ به فروش یک میلیونی رسید.
اسپنسر تقریباً هیچ پولی از دستگاهی که ساخته بود به دست نیاورد. از فری که برای مصارف صنعتی تولید می شود، به مرور زمان به اجاقی تبدیل شده است که در آشپزخانه هر خانه ای دیده می شود.
با توسعه فناوری، علاقه به اجاق های مایکروویو افزایش یافت. اجاقهای مایکروویو که امروزه استفاده میشوند، با اندازههای بسیار کوچکتر و گزینههای قابل تنظیم پخت و پز برای غذاهای مختلف، زندگی را برای بسیاری از ما آسانتر میکنند.