ترکیه اصلاحات جدیدی را در مورد سپرده های لیره تبدیل شده ارائه می کند - یازاکو
اخباربین المللی

ترکیه اصلاحات جدیدی را در مورد سپرده های لیره تبدیل شده ارائه می کند

به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از دیلی صباح بر اساس حکمی که در روزنامه رسمی منتشر شده است، بانک مرکزی ترکیه حداکثر نرخ سودی را که بانک ها برای حساب های سپرده ارزی و طلا تبدیل شده به لیر ترکیه در این طرح دریافت می کنند، تعیین خواهد کرد.

این برنامه که ماه گذشته توسط رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اعلام شد، با هدف تشویق دارندگان ارز خارجی به تبدیل وجوه خود به لیر و حفظ پس انداز خود به پول ترکیه است.

تحت سیستم «سپرده محافظت شده با نرخ ارز»، دولت تضمین می‌کند که اگر سودی که در سررسید حساب دریافت می‌کنند کمتر از آن چیزی باشد که با نگه‌داشتن پس‌انداز به صورت ارزی به دست می‌آوردند، جبران خسارت شود.
این طرح پس از سقوط لیر به پایین ترین سطح یعنی 18.4 در برابر دلار آمریکا در 20 دسامبر عنوان شد.

اردوغان معتقد است که سیستم سپرده گذاری لیر موفقیت آمیز است.
وی گفت:ما از اعتمادی که شهروندانمان به سپرده‌های ارزی حمایت شده نشان داده‌اند خرسندیم. ما از کاهش نوسانات در نرخ ارز و تداوم ثبات خرسندیم.»
از زمان اعلام، دولت این برنامه را به حساب های شرکتی گسترش داد. 
 بانک مرکزی جمهوری ترکیه (CBRT) همچنین اعلام کرد: صادرکنندگان باید 25 درصد از درآمد ارز خارجی خود را به لیر تبدیل کنند.
نوسانات لیر پس از آن رخ داد که CBRT نرخ بهره معیار خود را 500 واحد پایه از 19 درصد از سپتامبر به 14 درصد کاهش داد . چرخه تسهیل را متوقف کرد و نرخ سیاستی خود را در ماه گذشته ثابت نگه داشت .
به طور جداگانه، بانک مرکزی همچنین روز سه‌شنبه اعلام کرد قوانینی را صادر می‌کند که به ترک‌های مقیم خارج از کشور اجازه می‌دهد حساب‌های ارز خارجی خود را به حساب‌های لیر ویژه با بازدهی مرتبط با ارزش ارز تبدیل کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا