• امروز : چهارشنبه - ۱۲ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 1 May - 2024
4

بازار بورس تمایلی به صعود ندارد

  • کد خبر : 132977
  • 16 بهمن 1402 - 10:30
بازار بورس تمایلی به صعود ندارد
یازاکو - در پایان معاملات چهارشنبه ۱۲ بهمن‌ ۱۴۰۲، شاخص کل ۱۶ هزار و ۱۶۱ واحد پایین‌تر از هفته قبلی ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس منفی ۰.۷ درصد شود. دلار نیز، که روزهای گذشته در بازار آزاد سرکشانه تا ۵۹ هزار تومان هم پیش رفته بود، آخرین روز هفته گذشته با آرام شدن اخبار سیاسی، روند آهسته نزولی را آغاز کرد.

یازاکو، جعفر ساعی نیا_ یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس، پایگاه خبری یازاکو در گزارش هفتگی خود، روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان را بررسی کرده است. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام/ بورس همچنان در مدار نزولی

در پایان معاملات چهارشنبه ۱۲ بهمن‌ ۱۴۰۲، شاخص کل ۱۶ هزار و ۱۶۱ واحد پایین‌تر از هفته قبلی ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس منفی ۰.۷ درصد شود. اما شاخص هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۴ هزار و ۷۵۴ واحد بالا‎‌تر ایستاد و بازدهی مثبت ۰.۶ درصدی را ثبت کرد. در مجموع کل هفته هزار و ۱۱۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی ۲۲۳ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین افت ۶۴ درصدی داشته است.

روند تغییرات ارزش معاملات خرد سهام در مجموع نزولی بود، میانگین ارزش معاملات خرد بورس در هفته اخیر ۴ هزار و ۷۵۹ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۵ هزار و ۸۶ میلیاردی هفته پیشین، کاهش ۶ درصدی داشته است. بنابراین شاخص در هفته اخیر رفته رفته به مرز ۲.۱ میلیونی نزدیک شد و حالا در معرض سقوط به کانال پایین‌تر است. روند خروج سرمایه که در حال کاهش بود، در هفته اخیر با شدت گرفتن تنش‌های دیپلماتیک و نظامی در خاورمیانه، دوباره افزایش یافت. ناظران معتقدند نوسان در بازارهای موازی نیز از جمله علل خروج سرمایه از بورس تهران است.

برخی کارشناسان نیز معتقدند در میانه مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور، سیاست‌گذار اقدامی در جهت کاهش ریسک‌های بازار نمی‌کند و خود یکی از ریسک‌های بازار است. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد افق بازار سهام مه آلود است و نمی‌توان در انتظار شکل گیری روند صعودی بود.

بازار ارز/ افت تب و تاب دلار

دلار که روزهای گذشته در بازار آزاد سرکشانه تا ۵۹ هزار تومان هم پیش رفته بود، آخرین روز هفته گذشته با آرام شدن اخبار سیاسی، روند آهسته نزولی را آغاز کرد. دلار در روزهای گذشته روند صعودی به خود گرفته بود و اگرچه در بازار رسمی، تحت کنترل بانک مرکزی قرار داشت، اما در بازار غیررسمی، این ارز آمریکایی سرکشانه تا محدوده ۵۹ هزار تومان هم رفت. با وجود این، بیشتر نوسانات دلار حتی به اذعان دلالان بازار فردوسی، تحت تاثیر اخبار سیاسی بود.

از ابتدای سال جاری، نرخ ارز روند باثباتی را طی کرد. سال گذشته نرخ دلار از محدوده ۳۰ هزار تومان و در جریان ناآرامی‌های پاییز، روند صعودی گرفت و شتابان از ۵۰ هزار تومان هم عبور کرد و در اسفند ۱۴۰۱، حتی به ۶۰ هزار تومان هم رسید. اما سال جاری بر خلاف روند سال گذشته، تا ابتدای دی ماه هم همه چیز در بازار ارز آرام بود. اصلی‌ترین تغییرات بازار ارز مربوط به روزهای اخیر بود. ناآرامی‌های مرزی با پاکستان، ناآرامی‌ها در یمن و همین اواخر، حمله به نظامیان آمریکا در اردن که آمریکایی‌ها به نقش ایران در آن تاکید داشتند، ثبات را از بازار ارز گرفت تا جایی‌که در روزهای گذشته، نرخ دلار تا ۵۹ هزار تومان هم پیش رفت.

با وجود این، دلار در بازار رسمی، در این روزها تن به افزایش قیمت همگام با بازار آزاد نداد؛ به‌طوری‌که در معاملات روز چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ مرکز مبادله ارز و طلای ایران هر اسکناس دلار آمریکا به ۴۲ هزار و ۹۲۱ تومان و نرخ حواله دلار نیز به ۳۹ هزار و ۵۲۱ تومان رسید که تغییری نسبت به روز گذشته نداشت. قیمت هر اسکناس یورو نیز در مرکز مبادله ایران به ۴۶ هزار و ۵۴۱ تومان و نرخ حواله یورو نیز به ۴۲ هزار و ۸۵۵ تومان رسید.

از سوی دیگر اسکناس درهم امارات ۱۱هزار و ۶۸۷ تومان ارزش‌گذاری شده و نرخ حواله درهم نیز ۱۰هزار و ۷۶۱ تومان قیمت‌گذاری شد. مشاهدات میدانی از بازار ارز فردوسی هم حاکی از آن است که مانند روزهای گذشته، جنب‌وجوشی در بازار دیده نمی‌شد و قیمت اعلامی از سوی دلالان برای دلار ۵۸ هزار تومان و برای یورو ۶۳ هزار تومان معامله بود.

بازار سکه و طلا/ افت نوسان سکه و طلا

فعال بازار طلا با اشاره به سیاست بانک مرکزی در عرضه شمش طلا گفت: این اقدام باعث شد حباب سکه طرح جدید  ۹۰۰ هزار تومان کم شود و پیش‌بینی می‌شود تا روز دوشنبه نوسانی را در بازار نداشته باشیم.

«محمد کشتی آرای» روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره تحولات بازار طلا اظهار داشت: هفته گذشته شاهد روند صعودی قیمت طلا در بازارهای جهانی بودیم و بهای انس جهانی طلا با ۲۳ دلار افزایش به ۲ هزار و ۴۱ دلار رسید.

وی افزود: همچنین نرخ ارز نیز در هفته‌های گذشته روند صعودی را در پیش گرفته بود البته در اواسط هفته گذشته با اطلاعیه بانک مرکزی مبنی بر واگذاری شمش طلا روند رشد قیمت سکه، طلا و ارز متوقف شد اما دوباره ادامه پیدا کرد.

کشتی آرای گفت: در هفته دوم بهمن ماه به طور میانگین قیمت سکه طرح قدیم به دلیل تقاضا برای خرید آن یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت. همچنین در بازه زمانی مذکور هر سکه طرح جدید ۳۵۰ هزار تومان، نیم سکه و ربع سکه ۲۵۰ هزار تومان و سکه‌های یک گرمی ۵۰ هزار تومان به طور میانگین افزایش قیمت داشت.

وی بیان کرد: نکته قابل توجه در بازار طلای هفته گذشته تفاوت قیمت بین سکه طرح قدیم و طرح جدید است؛ پس از اعلام بانک مرکزی درخصوص واگذاری شمش طلا حباب سکه طرح جدید با ۹۰۰ هزار تومان کاهش از پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید.

فعال بازار طلا گفت: افزایش ۲۳ دلاری بهای انس جهانی باعث شد هر مثقال طلای آب شده نیز ۵۸۰ هزار تومان رشد داشته باشد. هر گرم طلای ۱۸ عیار ۱۳۴ هزار تومان و هر گرم طلای ۲۴ عیار ۱۹۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت. پیش‌بینی می‌شود تا روز دوشنبه با توجه به شرایط موجود و توقف رشد نرخ ارز و بهای انس جهانی نوسان زیادی را در بازار طلا نداشته باشیم. اگرچه باید یادآوری کنیم که رویدادهای سیاسی قابل پیش بینی نیست و هرگونه تغییر شرایط می‌تواند بر بازارهای طلا تاثیر گذار باشد.

بازار طلای جهانی/ بهترین رشد هفتگی اخیر طلای جهانی 

قیمت طلا در روز جمعه (۲ فوریه) نزدیک به بالاترین رقم دو هفته اخیر ثابت ماند و از سطوح کلیدی عبور کرد، در حالی که بازدهی دلار و خزانه‌داری آمریکا عقب‌نشینی کرد. قیمت طلا در روز جمعه برای بهترین هفته هفتگی تعیین شد. هر اونس طلا ثابت در ۲۰۵۳ دلار و ۹ سنت آمریکا بود و تا کنون در این هفته ۱.۸ درصد افزایش یافته است که در صورت حفظ رشد، بهترین افزایش هفتگی از اواخر دسامبر تاکنون است. هر اونس طلای آمریکا ثابت ماند و در ۲۰۷۰ دلار و ۳۰ سنت قرار گرفت.

پس از آنکه داده‌های وزارت کار ایالات متحده نشان داد که آمار بیکاری هفته گذشته بیش از حد انتظار افزایش یافته است، طلا روز پنجشنبه تقریباً یک درصد افزایش یافت. تحلیلگران گلدمن ساکس اظهار کردند که انتظار می‌رود پس از ماه می، حداقل چهار بار دیگر نرخ‌ها را کاهش دهد. در حالی که انتظار می‌رود نرخ‌های آمریکا در کوتاه‌مدت بالا باقی بماند، چشم‌انداز کاهش احتمالی نرخ‌ها که جروم پاول، رئیس فدرال رزرو نیز در نشست اوایل این هفته نشان داد، برای قیمت‌های شمش بسیار خوب است.

با این حال، فدرال رزرو هیچ نشانه روشنی در مورد زمان بندی و دامنه کاهش نرخ‌های برنامه ریزی شده خود ارائه نکرده است. انتظار می‌رود که داده‌های حقوق و دستمزد غیرکشاورزی تا حد زیادی در چشم‌انداز فدرال رزرو نقش داشته باشد. در میان فلزات صنعتی، قیمت مس در روز جمعه کاهش یافت و قرار بود هفته را با کاهشی به پایان برساند زیرا نگرانی‌های مداوم در مورد بهبود اقتصادی ضعیف در چین واردکننده بزرگ است.

بازده اوراق ۱۰ ساله خزانه‌داری نزدیک به پایین‌ترین سطح خود در سال ۲۰۲۴ کاهش یافت. شاخص دلار آمریکا تا این هفته ۰.۴ درصد کاهش یافت. فدرال رزرو از ایده کاهش نرخ بهره در بهار عقب نشینی کرد اما نسبت به حرکت تورم به سمت محدوده مطلوب ۲ درصد ابراز اطمینان کرد، در حالی که اشاره طولانی مدت به افزایش احتمالی بیشتر را کنار گذاشت. در بازار سایر فلزات ارزشمند، نقره با ۰.۳ درصد کاهش به ۲۳.۱۰ دلار در هر اونس، پلاتین ۰.۵ درصد کاهش یافت و به ۹۰۸ دلار و ۵۵ سنت رسید، در حالی که پالادیوم با ۰.۱ درصد افزایش به ۹۶۲ دلار و ۹۱ سنت رسید.

بازار نفت/ افت قیمت جهانی نفت

به گزارش یازاکو به نقل از رویترز، به دنبال کم شدن احتمال کاهش قریب‌الوقوع نرخ بهره در آمریکا که می‌تواند تقاضا برای نفت را کم کند، قیمت نفت در معاملات روز جمعه حدود ۲ درصد کاهش یافت. از دیگر عوامل کاهش قیمت نفت رشد آهسته اقتصاد چین بوده است.

هر بشکه نفت برنت با یک دلار و ۳۷ سنت کاهش ۷۷.۳۳ دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با یک دلار و ۵۴ سنت کاهش ۷۲.۲۸ دلار معامله شد؛ هر ۲ شاخص نفتی طی هفته گذشته حدود ۷ درصد از ارزش خود را از دست دادند. وقتی نرخ بهره بالا باشد، رشد اقتصادی کم می‌شود و تقاضا برای نفت در اقتصادهای بزرگی نظیر آمریکا و منطقه یورو کاهش می‌یابد. آمارهای منتشره در روز جمعه نشان داد که کارفرمایان آمریکا در ماه ژانویه بیش از انتظار فرصت شغلی ایجاد کرده‌‌اند و این یعنی افزایش نرخ بهره را همچنان می‌توان ادامه داد و از احتمال کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در کوتاه‌مدت کم کرد.

ارزش دلار را هم در برابر رقبایش افزایش یافت که این هم سبب کاهش قیمت نفت می‌شود زیرا این کالای اساسی برای مالکان ارزهای دیگر گران‌تر می‌شود. نگرانی در مورد بهبود اقتصادی چین نیز همچنان ادامه دارد و صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۲۴ به ۴.۶ درصد کاهش یابد و در سال ۲۰۲۸ هم به حدود ۳.۵ درصد می‌رسد. از طرفی در مورد جنگ غزه هم گزارش‌های غیرمستندی مبنی بر آتش‌بس میان رژیم اسرائیل و حماس وجود دارد که سبب شد تا قیمت نفت در روز پنج‌شنبه بیش از ۲ درصد کاهش یابد. هر گونه توقفی در جنگ می‌تواند بر روند حرکت کشتی‌ها در دریای سرخ هم تاثیر داشته باشد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=132977

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});