• امروز : شنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 4 May - 2024
2

سطح آب‌های زیرزمینی دشت ابهر و خرمدره افت کرده است

  • کد خبر : 136343
  • 16 اسفند 1402 - 14:15
سطح آب‌های زیرزمینی دشت ابهر و خرمدره افت کرده است
یازاکو - معاون آبخیزداری اداره‌ کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: دشت ابهر و خرمدره هر سال به میزان ۱.۵ متر با افت سطح آب‌های زیرزمینی مواجه است.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از ایسنا، جعفر بیات امروز (چهارشنبه، ۱۶ اسفند ماه) در کارگاه آموزشی مدیریت جامع حوزه آبخیز با اشاره به اینکه اگر این موضوع مدیریت نشود، فرونشست زمین در این مناطق ایجاد می‌شود، اظهار کرد: اکنون‌ در تهم ۲۰ درصد آب داریم، همچنین سدهای کینه ورس و تالوار هم در شرایط مطلوبی نیستند.

وی با بیان اینکه تجارب داخلی و خارجی نشان می‌دهد اگر جامع‌نگری در حوزه آبخیز نباشد مشکلات متعددی خواهیم داشت، گفت: از حدود ۱۵ سال گذشته با تلاش جامعه دانشگاهی اجرای طرح جامع مدیریت حوزه آبخیز در حال انجام است.

بیات با اشاره به حفر چاه‌های غیرمجاز و مشکلات‌ حاکی از آن، ادامه داد: اکنون ۲۰ هزار حلقه‌ چاه آب در استان وجود دارد که ۵۰ درصد آنها غیرمجاز است.

وی با بیان اینکه اجزای تشکیل‌دهنده حوزه آبخیز یا سیستم به‌عنوان جزء واقعی با هم در ارتباط هستند و تغییر این جزء می‌تواند اثرات منفی یا مثبت داشته باشد، اظهار کرد: اجزای تشکیل‌دهنده سیستم آبخیز دو دسته است.

معاون آبخیزداری اداره‌ کل منابع طبیعی استان با اشاره به عوامل غیرطبیعی، بیان کرد: سهل‌انگاری و ندیدن پدیده‌ها، فجایعی مانند سیل را در پی دارد و دخالت‌های انسانی در بیشتر مواقع سبب حوادث می‌شود.

او با اشاره به اینکه حوزه آبخیز زنجان‌رود ۴۶۰ هزار هکتار مساحت دارد و به‌عنوان پایلوت در استان انتخاب شده است، گفت: مقرر شد از دیدگاه‌های مختلف مشکلات و مسائل در این حوزه احصا شود.

بیات با اشاره به مشکلات زیست محیطی و وجود گرد و غبار در دشت سلطانیه، اظهار کرد: با اقدامات انجام‌شده‌ ۱۳۰۰ هکتار از چمن اطراف گنبد سلطانیه قرق شده که راهکاری اساسی در کاهش ریزگردها بوده است.

وی با اشاره به موضوع حقابه چمن سلطانیه و راهکار حل این معضل، ادامه داد: حوزه سرچم رجعین با مشکل ریزگردها مواجه است، اما در سال‌های گذشته، توسعه باغ‌های پسته در این حوزه مطرح است که می‌تواند به بهبود شرایط کمک کند.

بیات با بیان اینکه یکی دیگر از مسائل وجود خود شهر و کارکردها، شهرک روی، پسماندها و احداث تفرجگاه‌ها در جامعه شهری است، اظهار کرد: پروژه‌های آبخیزداری در جلوگیری از فرسایش خاک و خسارت سیل تاثیرگذارند و همواره باید نگاه ویژه‌ای به این بخش داشته باشیم.

وی با بیان اینکه پروژه‌های کوچک زودبازده و اثربخش هستند، گفت: این پروژه‌ها در کاهش فرسایش خاک، تقویت منابع آب موثر باشند و گاهی توانستند ۱.۵ تا ۳ برابر دبی آب را افزایش و ۷۰ درصد اثرهای سیلاب را کاهش دهند و در نهایت نقش موثر در اقتصاد جوامع روستایی داشته باشند.

بیات با اشاره به اینکه در ماه‌های اخیر با بارش شدیدی که در استان رخ داد تقریباً مخزن پروژه چهرآباد پر شد، افزود: این مورد یک پروژه موفق در حوزه آبخوانداری بود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=136343

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});