ثبت غار «هامپوئيل» مراغه به عنوان ذخیره ژنتیکی سازمان محیط‌زیست - یازاکو
اخبارمحیط زیست

ثبت غار «هامپوئيل» مراغه به عنوان ذخیره ژنتیکی سازمان محیط‌زیست

به گزارش پایگاه خبری یازاکو، غار «هامپوئيل» مراغه در کمیته کارگروه ملی غارشناسی به عنوان یکی از ذخایر ژنتیکی سازمان محیط‌زیست به ثبت رسید.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: غار «هامپوئيل» به عنوان یکی از ذخایر ژنتیکی با درجه حفاظتی ۲ (دسترسی محدود و حریم مطلوب دو هزار متر) سازمان محیط‌زیست به ثبت رسید.

زارع افزود افزود: اين غار آهكي به خاطر داشتن چاهها و جاذبه هاي زيباي درون غاري پیش از این نیز به شماره 235 در فهرست آثار طبیعی ملي کشور به ثبت رسیده است.

وی تصریح کرد: اهمیت غار هامپوئیل به خاطر داشتن چهار حلقه چاه عمودی تالارهاي بزرگ با تزئينات آهكي در 5 طبقه و به طول بيش از يك هزار متر و عمق 200 متر است.

ارتفاع دهانه غار از بستر رودخانه مردق چای حدودا يك‌هزار و 600 متر بوده و بزرگی دهانه غار 10 در 5 متر می‌باشد.

رسوبات آهکی، استالاکتيت‌ها، آبگیرهای کوچک، دالان‌های تنگ و تاريك از زيبايی‌های غار «هامپوئيل» مراغه است.

اين غار زيبا و ديدنی در 15 کيلومتر جنوب‌شرقی شهر مراغه قرار گرفته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا