• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Sunday - 26 October - 2025
0

بررسی گزارش آمار عملکرد منابع و مصارف شش ماهه سال ۱۴۰۴ شهرداری تبریز

  • کد خبر : 189100
  • 04 آبان 1404 - 12:43
بررسی گزارش آمار عملکرد منابع و مصارف شش ماهه سال ۱۴۰۴ شهرداری تبریز
گزارش آمار عملکرد منابع و مصارف شش‌ماهه سال ۱۴۰۴ شهرداری تبریز در جلسه اخیر شورای اسلامی شهر تبریز مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

اهمیت ارزیابی دقیق عملکرد شهرداری

به گزارش یازاکو، احد صادقی، رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز، بر لزوم ارزیابی دقیق عملکرد شهرداری در نیمه اول سال تأکید کرد و گفت: برای پیشبرد مؤثرتر کارها در نیمه دوم سال، ضروری است که عملکرد شهرداری به‌طور دقیق ارزیابی شود. گزارش عملکرد شش‌ماهه یکی از مسائلی است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت.

وی افزود: کمیسیون خدمات شهری موفق شده است درآمدی معادل ۱۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان محقق کند که تحقق ۹۷ درصدی آن، رکورد قابل توجهی در سطح استان و در میان دیگر شهرها به ثبت رسانده است.

چالش‌های منابع درآمدی و اقدامات مدیران شهری

رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تبریز در ادامه گفت: منابع درآمدی شهری همچنان یک چالش بزرگ است، اما با تلاش‌های مدیران شهری، این درآمد به‌خوبی محقق شده است. باید تلاش کنیم تا فروش اموال منقول را کاهش داده و از منابع پایدارتر درآمد کسب کنیم.

وی همچنین از تخصیص بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه در حوزه خدمات شهری برای شش‌ماهه اول سال خبر داد و افزود: در این مدت، بیشترین هزینه‌ها در بخش‌های پسماند و آتش‌نشانی بوده است.

مصرف بالای آب برای آبیاری فضای سبز و انرژی خورشیدی

صادقی همچنین به مصرف بالای آب برای آبیاری فضای سبز اشاره کرد و گفت: ما هر ماه حدود ۱۱ میلیون متر مکعب آب برای فضای سبز مصرف می‌کنیم، در حالی که می‌توانیم با استفاده از سیستم‌های بازچرخانی آب، این نیاز را به‌طور بهینه تأمین کنیم. اصفهان به‌طور نمونه ۴۰ درصد فضای سبز خود را با آب تصفیه‌شده آبیاری می‌کند.»

وی از عدم توجه کافی به استفاده از انرژی خورشیدی در تبریز نیز گلایه کرد و گفت: متاسفانه در این مدت هیچ اقدامی در زمینه بهره‌برداری از انرژی خورشیدی در تبریز صورت نگرفته است.

مشکلات پروژه‌های شهری و تملکات

رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تبریز به پروژه‌های شهری اشاره کرده و گفت: شهربازی جدیدی که قرار بود به جای لونا پارک ائل‌گلی ساخته شود، هنوز اجرایی نشده است. لازم است گزارشی در خصوص این پروژه ارائه شود.

وی همچنین از عدم پیشرفت در پروژه‌های مسیرگشایی و لزوم توجه بیشتر به این موضوع در شش‌ماهه دوم سال خبر داد.

شفاف‌سازی در خصوص منابع، مصارف و اوراق مشارکت

روح‌الله رشیدی، رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز، در این جلسه بر لزوم ارائه گزارش‌های تحریری و تفکیک‌شده تأکید کرد و افزود: گزارش‌ها باید به‌طور جداگانه و به تفکیک حوزه‌های مختلف ارائه شوند تا امکان بررسی بهتر و شفاف‌تر وجود داشته باشد.

وی در خصوص پروژه‌های مسیرگشایی که اعلام شده بود ۵۷ مسیرگشایی توسط شهرداری تبریز انجام شده است، تصریح کرد: این پروژه‌ها همان مسیرگشایی‌هایی بودند که در دوره شورای ششم آغاز نشده و ما تنها در حال ادامه و تکمیل آن‌ها هستیم.

توجه به پروژه‌های مشارکتی و چالش‌های تملکات

روح دهقان‌نژاد، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی و شهر هوشمند، از لزوم شفاف‌سازی در خصوص پروژه‌های مشارکتی درآمدزا و بودجه آن‌ها سخن گفت و تأکید کرد: برای افزایش اعتماد عمومی و شفافیت، باید تمام جزئیات مربوط به پروژه‌ها و هزینه‌ها به‌طور واضح و روشن در اختیار مردم قرار گیرد.

تأثیرگذاری بودجه و منابع در پروژه‌های عمرانی

داود امیرحقیان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز، با اشاره به برخی مشکلاتی که در ارزیابی گزارش‌ها پیش آمده، گفت: شهرداری تلاش شش‌ماهه خود را در چهار ماه انجام داده است. در کمیسیون بودجه دو موضوع اصلی داریم: منابع و مصارف که به‌دقت تحلیل شده است.

وی همچنین به موضوع درآمدهای شهرداری از صدور پروانه و وام‌ها اشاره کرد و افزود: در برخی موارد، هزینه‌ها به‌طور دقیق تحلیل شده و برخی از گزارش‌ها نیاز به تصحیح دارند.

موفقیت‌های شهرداری در جذب اوراق مشارکت

حجت‌الاسلام رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، در ادامه به جذب ۳۲۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت توسط شهرداری تبریز در شش‌ماهه اول سال اشاره کرد و آن را قابل تقدیر دانست.

وی همچنین به موفقیت شهرداری تبریز در کسب رتبه‌های برتر در نظرسنجی وزارت کشور در زمینه حمل و نقل عمومی و پیشگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز اشاره کرد و افزود: این موفقیت‌ها نتیجه همکاری و حمایت شورا از شهرداری است که باید از آن تقدیر و تشکر کرد.

موزه انقلاب اسلامی و کم‌توجهی به تاریخ تبریز

حجت‌الاسلام برگی همچنین به تأخیر در راه‌اندازی موزه انقلاب اسلامی در تبریز اشاره کرد و گفت: تبریز، مهد انقلاب و شهر ستارخان و باقرخان است، اما متأسفانه تا کنون هیچ اقدامی در خصوص موزه انقلاب انجام نگرفته است.

درخواست‌ها برای شفافیت بیشتر

اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، در خصوص پروژه‌های مسیرگشایی و هزینه‌های اضافی در برخی پروژه‌ها نیز اظهار نگرانی کرد و خواستار شفاف‌سازی بیشتر در زمینه بودجه و مصارف شهرداری شد.

وی افزود: اگر بودجه صد درصد تحقق یافته است، چرا عملکرد پروژه‌ها در برخی بخش‌ها به‌ویژه مسیرگشایی‌ها، به طور ملموسی مشاهده نمی‌شود؟

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=189100

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.