آموزش و بهداشت

نخستین محموله داروهای کمیاب بیماران خاص ظرف ۱۰ روز وارد آذربایجان‌شرقی می‌شود

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی از ورود نخستین محموله داروهای کمیاب و مورد نیاز بیماران خاص با سازوکار جدید استانی ظرف ۱۰ روز خبر داد و بر تسریع در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه‌گر برای تداوم تأمین دارو تأکید کرد.

به گزارش یازاکو به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، مرتضی محمدزاده در جلسه کمیته بیماران خاص آذربایجان‌شرقی که با حضور نمایندگان دستگاه‌های ذی‌ربط برگزار شد، با اشاره به آخرین وضعیت تأمین و توزیع دارو، واردات داروهای کمیاب و مطالبات مراکز درمانی و داروخانه‌ها، اظهار کرد: با توجه به شرایط موجود و ناکارآمدی روش‌های معمول واردات دارو، سازوکاری استانی برای تأمین داروهای مورد نیاز بیماران خاص پیش‌بینی شده است.

وی افزود: در این سازوکار تلاش شده واردات دارو با حداقل تشریفات و در عین حال با دقت حداکثری در تأیید اصالت دارو انجام شود و نخستین محموله داروهای کمیاب ظرف ۱۰ روز توسط دانشگاه علوم پزشکی استان وارد خواهد شد.

ادامه داد: پس از تأمین داروها، محموله وارداتی از طریق داروخانه‌های مشخص‌شده در اختیار بیماران قرار خواهد گرفت.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به تعیین فهرست داروهای مورد نیاز بر اساس اولویت‌های احصاشده از سوی کمیته‌های تخصصی، گفت: با توجه به اینکه این داروها با ارز آزاد وارد می‌شوند، سازمان‌های بیمه‌گر باید با در نظر گرفتن شرایط خاص بیماران و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، تعهدات خود را از محل بیمه‌های پایه و تکمیلی به‌نحو مطلوب انجام دهند.

وی همچنین با اشاره به مشکلات داروخانه‌ها در تأمین نقدینگی، بر ضرورت رفع موانع مالی این مراکز تأکید کرد و خواستار ارائه گزارش دقیق از میزان بدهی سازمان‌های بیمه‌گر و مطالبات داروخانه‌ها شد.

وی مطرح کرد: با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و ضرورت تأمین پایدار دارو، باید سازوکارهای ویژه‌ای برای تأمین منابع مالی و تسویه بدهی‌ها پیش‌بینی شود.

 در روز یکشنبه یکم شهریور، بر همین اساس مقرر شد با پیگیری جدی، مطالبات داروخانه‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن پرداخت و نقدینگی مورد نیاز برای رفع کمبودهای دارویی استان تأمین شود.

در این نشست همچنین گزارشی از روند اجرای مصوبات جلسات پیشین کمیته در زمینه تأمین و واردات داروهای کمیاب ارائه شد و نمایندگان انجمن‌های بیماران خاص نیز مهم‌ترین مشکلات و دغدغه‌های بیماران در زمینه تأمین دارو، درمان و دسترسی به خدمات مورد نیاز را مطرح کردند.

نمایندگان دستگاه‌های مسئول نیز ضمن بررسی مسائل مطرح‌شده، بر ضرورت هماهنگی میان دستگاه‌های ذی‌ربط برای رفع مشکلات بیماران تأکید و راهکارهای اجرایی تسهیل دسترسی بیماران خاص به دارو و خدمات درمانی را بررسی کردند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا