تجارت و بازرگانی

ژائله: منابع بانکی آذربایجان شرقی باید در همین استان هزینه شود

رئیس اتاق بازرگانی تبریز با انتقاد از فشارهای مالیاتی، مشکلات ارزی و نابرابری در تخصیص منابع بانکی، نسبت به تشدید رکود اقتصادی و تهدید اشتغال در آذربایجان شرقی هشدار داد.

به گزارش یازاکو، یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز، در نشست معاون اجرایی رئیس‌جمهور با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی، با اشاره به شرایط دشوار بنگاه‌های اقتصادی اظهار کرد: اقتصاد کشور با رکود تورمی شدیدی مواجه است و افزایش نقدینگی و نرخ ارز، فشار مضاعفی بر فعالیت‌های تولیدی وارد کرده است.

وی با اشاره به آمارهای مطرح‌شده درباره تورم ۸۹ درصدی و افزایش تورم در بخش خوراکی‌ها تا ۲۴۰ درصد، افزود: در چنین شرایطی، تولیدکنندگان علاوه بر تحریم‌های خارجی، با محدودیت‌ها و موانع داخلی نیز مواجه هستند که ادامه فعالیت اقتصادی را دشوارتر می‌کند.

ژائله با اشاره به مشکلات ارزی واحدهای تولیدی گفت: به گفته وی، ۸۵ درصد شرکت‌های استان درگیر تعهدات ارزی هستند و این موضوع مشکلات متعددی برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است.

رئیس اتاق بازرگانی تبریز با انتقاد از مقررات محدودکننده بخش تولید تأکید کرد: واحدهای اقتصادی برای استان اشتغال ایجاد کرده‌اند و حفظ فعالیت آن‌ها ضروری است. ما از مسئولان انتظار امتیاز ویژه نداریم، بلکه انتظار داریم دست‌کم منابع و تسهیلات متعلق به استان از آن خارج نشود.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات تخصیص ارز و پرداخت مطالبات واردکنندگان اظهار کرد: با وجود تجربه اجرای سیاست تک‌نرخی شدن ارز، بار دیگر زمینه بروز مشکلات و فساد در بازار ارز فراهم شده و بلاتکلیفی مطالبات واردکنندگان نیز شرایط فعالیت شرکت‌ها را دشوارتر کرده است.

ژائله همچنین با اشاره به آسیب‌دیدن برخی واحدهای اقتصادی در جریان جنگ، خواستار تعیین تکلیف اعتبارات و حمایت‌های مالی مورد نیاز برای جبران خسارت این واحدها شد.

فشار مالیاتی و محدودیت انرژی؛ موانع ادامه فعالیت صنایع

رئیس اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه فشارهای مالیاتی ادامه فعالیت برخی بنگاه‌ها را دشوار کرده است، بر ضرورت تناسب تعهدات مالیاتی با شرایط واقعی فعالیت واحدهای تولیدی تأکید کرد.

وی با اشاره به مشکلات تأمین انرژی افزود: محدودیت‌های انرژی، به‌ویژه نگرانی از تأمین گاز صنایع در فصل زمستان، می‌تواند فعالیت واحدهای تولیدی را با مشکل مواجه کند و لازم است برای جلوگیری از اختلال در تولید، چاره‌اندیشی شود.

ژائله: منابع بانکی استان نباید به تهران منتقل شود

وی با انتقاد از نحوه توزیع منابع و تسهیلات بانکی میان استان‌ها گفت: آذربایجان شرقی نه‌تنها از منابع بانکی خارج از استان بهره کافی نمی‌برد، بلکه منابع خود استان نیز در مناطق دیگر هزینه می‌شود؛ در حالی که سهم فعالان اقتصادی استان از تسهیلات بانکی در مقایسه با تهران بسیار ناچیز است.

ژائله تأکید کرد: ما از تهران کمک نمی‌خواهیم؛ انتظار داریم منابع خود استان در همین‌جا جذب شود و در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد. اگر بانک‌ها منابع موجود را به بخش تولید استان اختصاص دهند، بخش مهمی از مشکلات واحدهای اقتصادی قابل مدیریت خواهد بود.

انتقال آب ارس؛ مطالبه بخش خصوصی استان

رئیس اتاق بازرگانی تبریز در بخش دیگری از سخنان خود، کمبود آب و ضرورت تسریع در اجرای طرح انتقال آب ارس به تبریز را مورد توجه قرار داد و گفت: این طرح سال‌هاست مطرح شده و تعیین تکلیف آن برای تأمین نیازهای استان و پشتیبانی از فعالیت‌های اقتصادی اهمیت دارد.

وی در پایان با اشاره به سهم بخش خصوصی در اقتصاد آذربایجان شرقی اظهار کرد: ۹۵ درصد اقتصاد استان خصوصی و غیرنفتی است و این بخش نقش مهمی در تولید، اشتغال‌زایی و تأمین امنیت غذایی کشور دارد.

ژائله خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی استان برای دفاع از ظرفیت‌های اقتصادی آذربایجان شرقی و پیگیری مطالبات تولیدکنندگان آمادگی دارند و انتظار می‌رود مسئولان در تصمیم‌گیری‌های خود، شرایط واقعی بنگاه‌های اقتصادی و مشکلات انباشته‌شده آن‌ها را در نظر بگیرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Are you human? Please solve:Captcha


دکمه بازگشت به بالا