شهر

نخستین نیروگاه خورشیدی آرامستان‌های کشور در وادی رحمت تبریز احداث می‌شود

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری تبریز از اجرای نخستین نیروگاه خورشیدی آرامستان‌های کشور در مجموعه وادی رحمت خبر داد و گفت: این نیروگاه با ظرفیت اولیه ۴۰۰ کیلووات، با هدف توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، خودتأمینی انرژی و تقویت پدافند غیرعامل در تبریز احداث می‌شود.

به گزارش یازاکو، میراعتماد عمادی با اشاره به آغاز روند اجرایی این پروژه اظهار کرد: پروژه نخستین نیروگاه خورشیدی شهرداری تبریز و نخستین نیروگاه خورشیدی آرامستان‌های کشور، به همت معاونت فنی و عمرانی شهرداری تبریز و با هدف توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، خودتأمینی انرژی و تقویت پدافند غیرعامل در کلان‌شهر تبریز در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: این پروژه پس از برگزاری مناقصه و انتخاب مشاور، وارد مرحله عملیاتی شده است.

وی درباره مشخصات فنی نیروگاه خورشیدی وادی رحمت گفت: این نیروگاه از نوع فتوولتائیک متصل به شبکه و با ظرفیت اولیه ۴۰۰ کیلووات است که در زمینی به مساحت ۵۱۴۶ مترمربع از اراضی مجموعه آرامستان وادی رحمت احداث خواهد شد.

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری تبریز ادامه داد: عمر مفید پیش‌بینی‌شده برای این نیروگاه حداقل ۲۰ سال است و بر اساس برآوردهای انجام‌شده، با بهره‌برداری از آن سالانه بیش از ۶۶۰ هزار کیلووات‌ساعت، معادل ۶۶۰ مگاوات‌ساعت، برق تولید خواهد شد.

وی با اشاره به آثار زیست‌محیطی اجرای این پروژه خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود فعالیت نیروگاه خورشیدی وادی رحمت سالانه از انتشار حدود ۳۸۰ تن دی‌اکسید کربن جلوگیری کند. این میزان کاهش آلایندگی، اثر کربنی معادل کاشت و نگهداری بیش از ۱۸ هزار نهال در طول دوره بهره‌برداری دارد.

به گفته وی، احداث این نیروگاه همچنین از مصرف سالانه حدود ۱۶۵ هزار لیتر بنزین یا سوخت مایع معادل جلوگیری خواهد کرد.

عمادی با تأکید بر نقش این پروژه در تقویت پدافند غیرعامل اظهار کرد: نیروگاه خورشیدی وادی رحمت با کاهش وابستگی مجموعه به شبکه سراسری، به‌ویژه در ساعات اوج مصرف، موجب تقویت امنیت انرژی خواهد شد.

وی افزود: این نیروگاه با فراهم‌کردن زیرساخت لازم برای پشتیبانی از برق‌رسانی به بخش‌های حیاتی مجموعه در شرایط اضطراری، می‌تواند به افزایش تاب‌آوری مجموعه در زمان بروز بحران کمک کند.

وی همچنین گفت: اجرای این پروژه با کاهش تلفات انتقال و کمک به بهبود پروفیل ولتاژ در منطقه، به بهبود شبکه محلی کمک خواهد کرد و زمینه را برای توسعه‌های آتی، از جمله ایجاد ریزشبکه و استفاده از سامانه‌های ذخیره‌ساز انرژی و منابع پشتیبان در مراحل بعدی فراهم می‌کند.

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری تبریز در پایان با اشاره به اهمیت اجرای این پروژه در مسیر توسعه پایدار تصریح کرد: احداث نیروگاه خورشیدی وادی رحمت گامی در راستای بهره‌گیری از ظرفیت انرژی‌های پاک و مدیریت بهینه منابع است و نشان می‌دهد سازمان آرامستان‌ها در کنار ارائه خدمات، به مسئولیت‌های زیست‌محیطی و توسعه پایدار نیز توجه دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز در روز یکشنبه سوم آبان، وی ابراز امیدواری کرد با تکمیل این پروژه، نیروگاه خورشیدی وادی رحمت به الگویی برای سایر آرامستان‌های کشور تبدیل شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Are you human? Please solve:Captcha


دکمه بازگشت به بالا