به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه رتبه دوم تولید سیب در کشور به استان آذربایجان شرقی اختصاص دارد افزود: با توجه به برآوردهای آماری مقدار تولید سیب درختی در سالجاری بیش از ۶۸۰ هزار تن می باشد که از این مقدار ۶۸ هزار تن سیب تابستانه و ارقام محلی و مقدار ۶۱۲ هزار تن سیب پائیزه شامل ۳۹۷ هزار تن ممتاز و درجه یک ، ۱۴۳ هزار تن درجه ۲ و ۷۲ هزار تن درجه ۳ می باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سیب مصرفی آذربایجان شرقی را حدود ۱۰۰-۱۲۰ هزار تن اعلام نمود .
وی با بیان اینکه ۳۸ درصد سیب برداشت شده را رقم گلدن، ۶۰ درصد مربوط به رقم رد و ۲ درصد بقیه نیز به سایر ارقام اختصاص دارد ادامه داد: غالب ارقام باغات سیب از نوع رقم رد و رقم گلدن می باشد و با توجه به شرایط اقلیمی مرغوبیت و خاصیت انبارداری بالا دارای مزیت صادراتی بمی باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: ۱۰ درصد سیب درختی در آذربایجان شرقی به ارقام تابستانه همانند سیب مشکی، گلاب، قره یاپراق، شیخ احمد، ساری آلما، قزل آلما و حدود ۲درصد از باغات سیب استان نیز از نوع رویشی (سیب مالینگ پا کوتاه ) و شامل ارقام فوجی ، دلبار استار (دورنگ فرانسوی) ، گالا، گلاب ، رد استارکینک ، برابرن و … بصورت پراکنده وجود دارد.
فتحی افزود: شهرستان مراغه با تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن مقام اول و شهرستانهای میانه با ۱۲۰هزار تن و اهر با ۹۳هزار تن و مرند ۴۵ هزار تن در استان به ترتیب مقام دوم تا چهارم را به خود اختصاص داده اند .