به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از حریت احمد اوکسوز، رئیس انجمن صادرکنندگان نساجی و مواد خام استانبول (İTHİB) گفت : کاهش تولید و خشکسالی بر ترکیه، که پنجمین تولیدکننده بزرگ محصولات نساجی در جهان است، تأثیر گذاشته است.
اوکسوز گفت: قیمت پنبه از 16.75 لیر ترکیه به ازای هر کیلوگرم در ماه می سال گذشته به 56.6 لیر در ماه مشابه سال 2022 افزایش یافته است.
وی افزود: این امر بر هزینه های تولید فشار مضاعفی وارد می کند.
وی خواستار حذف 5 تا 8 درصد عوارض گمرکی اضافی به شرکتهای این صنعت شد.
به گفته وهبی کانبولات، رئیس TTTSD، یکی دیگر از انجمن های نساجی ترکیه، واردات پنبه از 2 میلیون تن فراتر رفت در حالی که تولید داخلی حدود 800000 تا 900000 تن است.
وی ادامه داد: چین، هند و ازبکستان عرضه الیاف را متوقف کرده اند و ما برای خرید الیاف به بازار های یونان و برزیل و آمریکا متوسل شده ایم.
وی گفت: سفارشات در صنعت نساجی و پوشاک ترکیه از ژوئن 10 درصد در پوشاک و 20 درصد در صنعت نساجی کاهش یافته است.
برتان بالچیک، رئیس هیئت مدیره شورای ملی پنبه ترکیه گفت: با توجه به شرایط کنونی انتظار می رود تولید پنبه در ایالات متحده 40 درصد کاهش یابد.
وی گفت: ما 250000 تن پنبه اضافی وارد کردیم که بیشتر از نیاز واقعی ما در ماه جولای بود.
وی افزود: با تولید 50 هزار تنی در داخل نباید مشکلی در حوزه عرضه داشته باشیم.
به گفته بالچیک، برای جلوگیری از کمبود عرضه، ترکیه باید ظرفیت مناطق کشت پنبه را به 650000 تا 700000 هکتار افزایش دهد و این مستلزم ایجاد یک برنامه استاندارد پنبه ترکیه پایدار است.
وی گفت: با تداوم شرایط موجود امروز نمی توان به راحتی تاثیرات کاهش تولید را بر قیمت ها پیش بینی کرد.
