راهاندازی اولین درمانگاه مجوزدار سلولدرمانی کشور در بیمارستان شهید مدنی تبریز پیگیری مشکل اراضی فاز ۲ خاوران تبریز در اولویت است درخواست نخست وزیر بریتانیا از پوتین: اوکراین را ترک کنید “دکتر اوز” پزشک ترکیه_ آمریکایی معروف وزیر ترامپ می شود گردشگری و مبارزه با مخاطرات آب و هوایی در دهمین روز اجلاس COP29 با تصویب سندی پیگیری شد نرم افزار صدور صورتحساب الکترونیکی کشف طلسمآویز ۱۵۰۰ ساله با نقش حضرت سلیمان در ترکیه جمع آوری ۴۰ میلیارد تومان کمک به مردم مظلوم لبنان و غزه در آذربایجانشرقی
یازاکو - یک تحصیلکرده اقتصاد مدعی آزادی خواهی اقتصادی و سیاسی؛ دکتر موسی غنی نژاد فرصت را برای توپیدن به دکتر پزشکیان بخاطر دیدار با برخی شهروندانی ایرانی ساکن آذربایجان و شهر تبریز مناسب دیده است و او را متهم به همنشینی با "ایران ستیزان و تجزیه طلبان جاهل و مفلوکی که حرف زدن هم بلد نیستند" ، کرده است. او می گوید که به عنوان یک آذربایجانی و تبریزی تحمل دیدن چنین صحنه هایی را ندارد.
یازاکو - تبریز، این نگین درخشان جاده ابریشم، با قدمت چندینهزارسالهاش، به عنوان یکی از مهمترین و تاریخیترین شهرهای ایران، نقش ویژهای در مبادلات تجاری، فرهنگی و سیاسی داشته است.
یازاکو - دوستعلی خان، نوه ناصرالدینشاه چنین روایت می کند چون امتیاز توتون به انگلیس داده شد دولت روس هم امتیاز دیگری خواست. شاه سفیر را چند وقتی معطل کرد و چون دید روس بر گرفتن امتیاز اصرار دارد و این مساله کشدار خواهد بود تصمیم به کار بزرگی گرفت.
یازاکو؛ ایوب نیکنام لاله-زنده یاد علی اصغر صحتی(۱۳۹۸-۱۲۹۵ شمسی) در مورد ماجرای پیدایش ضربالمثل “هر اوخین ملا نصرالدین اولماز ” ، از قول برادرش مرحوم دکتر ابوالقاسم صحتی و پدرش میرزا غلامعلی به اینجانب(نیکنام لاله) چنین تعریف میکردند: میرزا غلامعلی پدر استاد صحتی، زمانیکه میرزا جلیل محمد قلی زاده(ملانصرالدین) در سال ۱۲۹۹ شمسی در تبریز […]
یازاکو - کشورها ۸۰ درصد تجارت خود را با همسایگان انجام میدهند اما در ایران این رقم ۵۴ درصد در صادرات و ۲۷ درصد در واردات است. یعنی توجه به تجارت منطقه ای در ایران کمتر است از این جهت ایران تنها ۱.۷۶ درصد نیاز ۱۵ کشور همسایه را میتواند تأمین کند.
یازاکو - تلگرام ناصرالدینشاه در ۱۷ مهر ۱۲۵۹ شمسی به تیمورپاشاخان سردار ماکو و فرمانده قشون دفع تجاوزات اکراد شیخ عبیدالله : « تلگراف مفصل تو را خواندم. حقیقت این است همه شما گویا دیوانه شده اید، مثل سفاهت شیخ عبیدالله. شیخ یا دیگری کیست که این طور جسارتها بکند. چهار تا کرد چرا شماها را این قدر دست و پاچه و کم دل کرده است که این طورها عرایض و تلگرافها عرض می کنید؟ همان ماکو و خوی و سلماس و ارومی باید جواب هزار نوع این امور را بدهد چه رسد به آذربایجان. نمی دانم چه خبر شده است که این قدر بی غیرت شده اید؟ یعنی چه؟ ....».
یازاکو - سخنان روز گذشته نماینده بوکان در خصوص لزوم انتخاب استاندار آذربایجان غربی باعث واکنشهای جدی در افکار عمومی استان شده است. گفتههای ایشان نکاتی در بر دارد که برخی از آنها ذیلا پرداخته خواهد شد.
یازاکو ـ _بیگلربیگی های افشار در حکومت چند صدساله در اورمیه بانی خیر بسیاری از عمارات، کاخها و مشوق اهل ادب و هنر و فرهنگ بودند. یکی از معروفترین آثار خاندان افشار در اورمیه، عمارت باشکوه چهاربرج بود.
یازاکو - گوی تپه یکی از مشهورترین تپه های باستانی اورمیه با آثاری غنی و نمایشگر تاریخ پر افتخار آذربایجان می باشد.
یازاکو - همانند الگوی توسعه ملی، الگوی توسعه در آذربایجان شرقی نیز الگویی نامتوازن و نامتعادل بوده است. بر این مبنا به لحاظ توسعه زیرساختهای ارتباطاتی، صنعتی، تراکم جمعیتی، خدمات شهری، زیرساختهای آموزشی، درمانی و تفریحی، مرکز استان و برخی شهرهای استان به قطب سرمایه گذاری و جذب جمعیت و سرمایه تبدیل شده است.
یازاکو - در تاریخ معاصر آذربابجان به نکته خوبی بر میخوریم و آن آبادانی و زیبایی سواحل دریاچه ارومیه در سده های گذشته بوده است که شامل مناطقی از شهر وایقان نیز بوده است. از سوی دیگر بدلیل آبادانی و وفور نعمت در حمله قشون های متجاوز عثمانی و روسی در گذشته این شهر مورد تاراج قرار گرفته و خون زیادی در آن ریخته شده که عده ای چسبیدن واژه《قان》به آنرا را دلیل این مدعا می دانند.
یازاکو - نخستین نمایشنامههایی که به زبان فارسی نوشته شد، پنج نمایشنامه از «میرزا آقا تبریزی» است. نمایشنامههای میرزا آقا تبریزی حاوی طنزهایی بود که بیدادگریهای آن زمان را نمایان میساخت و به تقلید از آثار آخوندزاده «تأکید بر مسائل سیاسی و اجتماعی و طنز ازجمله محورهای عمدة آثار» وی بود.
منطقه تاریخی محال سولدوز که امروزه شهرستان نقده نامیده می شود مامن طوایف باستانی پرافتخاری بود که تجلیات حضور پرشکوه فرهنگیشان در جام هنرمندانه طلایی حسنلو دوران ماننایی نقش بسته است.
چهره مثبتی که از او در مخالفت با اعطای امتیاز نفت شمال به شوروی ترسیم شده بود با به رسمیت شناختن اسراییل ولو به صورت دوفاکتو خدشه دار شد و انگ ننگ دریافت رشوه کلان هم بر او نشست در حالی که زندگی ساده و بی آلایشی داشت
یازاکو؛ قدرت ابوالحسنی ساغالان – اغلب اسامی موجود در شجره های طوایف روستای ساغالان عربی هستند و اسم علی بهمراه ترکیبات آن بیشترین فراوانی را دارد. این مسئله به خاطر مذهب مردمانشان، شیعه، است. به خاطر ترک بودن اهالی ساغالان نیز، اسامی ترکی یا نیمه ترکی با فراونیهای متفاوت در شجره های ساغالان مشاهده میگردند: […]
یازاکو؛ دکترهانیه یوسفی شهیر پژوهشگر حوزه شهری – بدنبال مطالبات عمومی و رسانه ای و انتشار وضعیت اسفبار دارالفنون تبریز نشست مهرماه کمیته تخصصی مدیریت شهری خانه توسعه آذربایجان به نحوه تملک،احیا و مرمت و بازسازی ساختمان این دارالفنون اختصاص داشت.در این نشست که کارشناسان و اساتیدی از گروه شهرسازی دانشگاه تبریز،گروه معماری دانشگاه آزاد […]
یازاکو - تغییر سیستم حکومتی خلافتی-سلطنتی به جمهوریت تحولی شگرف در دنیای اسلام بود بطوریکه چشم تمام ملل همجوار به ترکیه بود.اسناد قاجاری ایران نیز نشان از توجه دولت به این امر بود.
از مسند شهردار تبریز تا دبیری همایش های ملی صادرات غیر نفتی کشور دلبسته؛شیفته،و آرزومند توسعه آذربایجان بود. از دانش آموختگی دکتری اقتصاد در اروپا وسخنرانی به زبانهای انگلیسی و آلمانی در انجمن های بینالمللی تا نمایندگی مکتب اقتصادی اتریش در دانشگاههای ایران
یازاکو؛ میلاد بالسینی – برخی از فعالان اقتصادی حوزه زعفران در سال ۱۳۹۹ طی مکاتباتی با وزیر وقت جهاد کشاورزی پیشنهاد روز ملی زعفران در تقویم کشور به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال نمودند، اما با توجه به تغییر دولت، این طرح مسکوت ماند و سرانجام با پیگیریهای انجام شده طی این سالها سرانجام […]
یازاکو - شرایط کنونی صنعت خودروی کشور که از وضعیت نامطلوبی برخوردار است نتیجه ساختار حکمرانی دولت در این صنعت و همچنین سیاستهای اتخاذشده از سوی نهادهای متولی است. بنابراین هر اقدامی برای بهبود و تحول در خودرو پیش از هدفگذاری مشخص و به تبع آن بازمعماری نظام تنظیمگری و تغییر در سیاستگذاریها، موفق نخواهد بود.
یازاکو - گردشگری پاییزه در آذربایجان از پتانسیلهای زیادی برخوردار است، زیرا این فصل زیباییهای طبیعی و تاریخی منطقه را به شکلی منحصربهفرد به نمایش میگذارد.
یازاکو - شاید باور نکنید اما به محض رویت خبر چنان احساس شعف و غروری در عمق وجودمان پدیدار شد که زبان الکن مان از توصیف آن عاجز است!
از اهدای دهها تخته فرش نفیس به موزه اولین بلدیه ایران' تا راه اندازی بزرگترین همودیالیز خاورمیانه در تبریز
یک سیاح انگلیسی به نام ادوارد برجیس در تاریخ 15 ژوئن 1841 (دوران محمدشاه قاجار و اوایل حکومت ناصرالدینشاه ) با بیان جزئیاتی از کاربرد زبانهای شرقی، زبان ترکی را از حیث نفوس متکلم و ضریب نفوس در رتبه اول، فارسی را به عنوان زبان مکتوب در رتبه دوم و عربی به لحاظ وسعت کاربرد در مرتبه سوم قرار داده از شهر تبریز چنین می نویسد
یازاکو - آذربایجان تا اواسط قرن بیستم دروازه ورود مدنیت نوین به داخل ممالک محروسه ایران قاجاری بود و این نقش را تا زمان تشکیل ایران نو با محوریت یک شاه، یک ملت و یک زبان، با سلطنت رضاشاه، داشت.