• امروز : چهارشنبه - ۲۳ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 13 November - 2024
8
مدیر عامل شرکت داروسازی شهید قاضی تبریز؛ 

قیمت‌گذاری دستوری، زنگ هشداری برای صنایع دارویی

  • کد خبر : 116984
  • 03 مهر 1402 - 8:49
قیمت‌گذاری دستوری، زنگ هشداری برای صنایع دارویی
یاز اکو- مدیر عامل شرکت داروسازی شهید قاضی تبریز، بر ضرورت آزادسازی قیمت دارو تاکید کرد.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری یاز اکو، سعید باسمنجی با بیان این مطلب گفت: از یکسو قیمت‌گذاری صنعت دارویی به طور کامل در دست دولت است نه تولید کننده ، و از سوی دیگر عمده‌ترین مشتری دارو در کشور دولت است و با افزایش قیمت دارو هزینه‌های دولت نیز افزایش می‌یابد.

 وی با بیان اینکه قیمت‌گذاری در کشور رقابتی نیست، افزود: سیاست انقباضی دولت باعث افزایش پنج برابری نرخ استهلاک در حوزه تولید دارو، نسبت به نرخ سرمایه‌گذاری شده است و این امر یک زنگ خطر و تهدید برای صنعت دارویی کشور است

 باسمنجی تشریح کرد: هزینه های تولید دارو در سال‌های اخیر چندین برابر افزایش یافته است به طوری که طی دو سال اخیر شاهد افزایش ۴۰۰ درصدی در هزینه اقلام بسته بندی هستیم و با این شرایط قیمت دارو نمی‌تواند به سال‌های قبل بازگردد.

 زمانی که ما خواستار افزایش نرخ قیمت دارو هستیم، تمامی موارد را با مستندات و آنالیز قیمتی در اختیار کمیسیون قیمت گذاری دارو قرار می‌دهیم و واقعیت این است که اگر قیمت دارو افزایش نیابد، در سال‌های آتی با کاهش تولید دارو در داخل کشور مواجه می شویم و دولت مجبور به واردات محصولات دارویی با قیمت چند برابر و با کیفیت پایین‌تر خواهد بود، به طوریکه شاهد هستیم طی سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری در حوزه دارو کمتر شده است.

وی با اشاره به اهمیت مسئولیت اجتماعی و تقدم تامین دارو بر بحث‌های اقتصادی گفت: برای تامین پایدار دارو نیازمند تمهیدات اقتصادی هستیم و با کنترل شدید قیمت‌ها وقیمت‌گذاری دستوری رغبتی به توسعه این صنعت نیست.

 وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد مواد اولیه و عمده ماشین آلات تولیدی صنعت دارویی کشور وارداتی است، گفت: ما در تامین نقدینگی و ارز برای واردات با مشکل مواجه هستیم. 

 باسمنجی در ادامه ضمن انتقاد از عدم ورود بخش خصوصی استان به صنعت دارویی گفت: پتانسیل‌های موجود در آذربایجان شرقی از جمله مجاورت با چند کشور ، نیروی انسانی متخصص، دانشکده های داروسازی و فنی و وجود صنایع مادر و موارد متعددی باعث می شود، قیمت تمام شده محصولات صادراتی نسبت به سایر استان‌ها کمتر باشد، اما باید آسیب شناسی شود که چرا بخش خصوصی استان تمایلی برای ورود به این حوزه ندارد.

 مدیر عامل شرکت داروسازی شهید قاضی تبریز در ادامه به تشریح سابقه فعالیت شرکت های دارویی در کشور پرداخت و گفت: پس از وقوع انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، با خروج کمپانی‌های چند ملیتی از کشور و به تبع آن  صنایع دارویی کشور ملی شدند. همچنین با توجه به وجود دانشکده داروسازی در تبریز، طی این سالها فارغ التحصیلان این دانشگاه عهده‌دار صنعت دارویی کشور شده و چند مکان برای احداث کارخانه های داروسازی  شناسایی کردند که یکی از این نقاط تبریز بود.

 باسمنجی ادامه داد: داروسازی شهید قاضی به عنوان اولین کارخانه داروسازی استان از سال ۶۸ آغاز به کار کرد و پس از آن داروسازی زهراوی و دانا در مجاورت یکدیگر در نزدیکی دامنه کوه سهند (به دلیل دوری از آلایندگی شهرک‌های صنعتی، دسترسی به آب تمیز و پایدار و نزدیکی به جاده ترانزیتی) راه اندازی شدند.

 وی با بیان اینکه داروسازی شهید قاضی تبریز، بزرگترین تولید کننده داروهای تزریقی کشور است و افتخار تولید بیشترین داروهای تزریقی (به‌عنوان حساسترین نوع دارو) در کشور را دارا است و در حال حاضر ۱۳۰ پروانه تولید داروی تزریقی در این داروسازی وجود دارد که در حدود ۳۰ قلم دارو انحصاری است.

 باسمنجی افزود: قریب به۴۰ درصد سرم کشور در این شرکت تولید می‌شود. همچنین ۵۰ میلیون واحد سرم‌ دارویی، ۱۵۰ میلیون انواع آمپول‌های دارویی و آب مقطر تزریقی که بیش از ۸۰ درصد نیاز کشور را تامین می‌کند و ۱۲ میلیون واحد ویال‌های بیمارستانی در این شرکت تولید می شود.

 

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=116984

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});