بین المللیواحد ترجمه

نیروهای حافظ صلح روسی در واقع به این شکل از قره‌باغ خارج شدند، وزیر امور خارجه آذربایجان برای نخستین بار توضیح داد

به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از آذربایجان ۲۴، این مطلب را جیحون بایراموف وزیر امور خارجه آذربایجان اعلام کرده است.

وزیر تأکید کرده که به نیروهای حافظ صلح اطلاع داده شد باید به پادگان‌ها و مکان‌های امن خود بروند و هشدار داده شد که در غیر این صورت جانشان در خطر خواهد بود.

بایراموف افزود: آنها عمدتاً از این دستور پیروی کردند. دلیلی هم برای سرپیچی نداشتند، زیرا طی سه سال بارها به آنها درباره اقدامات غیرقانونی نیروهای مسلح ارمنی هشدار داده شده بود. به آنها در مورد مین‌گذاری مناطق، ایجاد استحکامات و انتقال سلاح و مهمات تذکر داده می‌شد. اما نیروهای حافظ صلح می‌گفتند این مسائل در حیطه اختیاراتشان نیست و چون مأموریتی رسمی از ما ندارند، فقط نظارت کلی انجام می‌دهند.

بایراموف تأکید کرده که پس از خروج داوطلبانه جمعیت ارمنی از قره‌باغ، این سؤال مطرح شد که نیروهای حافظ صلح در آنجا دیگر چه کاری انجام می‌دهند.

او افزوده است:ما در این زمینه پافشاری جدی نداشتیم، چون می‌دانستیم حضورشان موقتی است. آنها تصور می‌کردند ممکن است برخی از ساکنان ارمنی بازگردند و حضورشان دوباره لازم شود. از مسکو نیز چنین پیام‌هایی می‌رسید. اما مدتی بعد مشخص شد که ارمنیان قصد بازگشت ندارند و خود نیروهای حافظ صلح نیز دریافتند ماندن در آنجا بی‌معناست. برای خروجشان شرایط فراهم شد و آنها پس از برگزاری مراسم‌هایی، منطقه را ترک کردند.

بایراموف یادآور شد که بر اساس مفاد بیانیه سه‌جانبه، اگر یکی از طرف‌ها شش ماه پیش از پایان مأموریت اطلاع ندهد، فعالیت نیروهای حافظ صلح باید برای پنج سال دیگر تمدید شود. این مهلت تا ۱۰ مه ۲۰۲۵ بود. با وجود اینکه دیگر در خاک آذربایجان نیروهای حافظ صلح روس وجود نداشت، برای جلوگیری از هرگونه پرسش حقوقی بعدی، ما در ۳۰ آوریل سال جاری یادداشتی رسمی به طرف روسی ارسال کردیم و وضعیت را به‌طور کامل توضیح دادیم. اعلام کردیم که مأموریت آنها به‌طور کامل لغو می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا